USB Belirtilen Modül Bulunamadı Hatası Nasıl Çözülür? (Hızlı Çözüm)

Belirtilen Modül Bulunamadı Hatası Nasıl Çözülür? sorusunu bugünkü yazımızda açıklayarak sizlere açıklamaya çalışacağız. Bilgisayar ve diğer cihazlar arasında veri iletimi yapmak için kullandığımız yapılardan bir tanesi de USB’lerdir. USB kullanımı oldukça kolay olarak çoğu teknolojik cihazı destekler. Bu cihazın kullanımında bazen istemediğimiz hatalar alarak nasıl çözüme ulaşacağımızı bilemeyebiliyoruz. Özellikle bunlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkan “USB Belirtilen Modül Bulunamadı Hatası” karmaşık ve detaylı bir problemdir. Problemi açıklamaya en derin noktalarından başlayarak çözüme kadar ineceğiz. Hadi başlayalım!

İlginizi çekebilir: Ekran Kartı Model ve Özellikleri Nasıl Öğrenilir?

USB kullanımında en çok karşılaşılan sorunlardan bir tanesi de Belirtilen Modül Bulunamadı Hatasıdır. Hatanın kaynağında belirli uyarılar bulunarak ya Windows başlangıç kısmında ya da tarayıcı üzerinden gezinti yaparken denk gelebiliyoruz. Elbette bu noktada USB cihazının bilgisayara takılı olması da gerekiyor. Hatanın ana sebebi bilgisayarınıza taktığınız USB cihazda bir virüs saldırısının olması veya muhtemel bir kötü amaçlı yazılım olduğunu size göstermektir. Hatanın alınmasıyla birlikte bilgisayar ısınmaya başlar. Özellikle bu noktada tedirgin olmayarak alt kısımda bahsedeceğimiz adımları uygulayabilirsiniz.

USB Belirtilen Modül Bulunamadı Hatası Nasıl Çözülür? (Hızlı Çözüm)

   1- DLL Dosya İşlemini Durdurmak

Hatamızın ana kaynağından üst paragrafta bahsetmiştik. Burada özellikle hatanın hangi dosya dizininden geçtiğini anlamamız gerekiyor. İlk olarak bunun için “.DLL Dosya İşlemini Durdurma” işlemini deneyeceğiz. Fakat bunun için bazı gizli sistem dosyalarını görünür hale getirmemiz gerekmektedir.

  • Öncelikle masaüstüne geliyoruz ve “Win + E” kombinasyonunu yaparak Dosya Gezgini alanına giriş yapıyoruz.
  • Burada üst tarafta kalan “Giriş, Paylaş ve Görünüm” alanına tıklıyoruz.
  • Sonrasında karşımıza çıkan bölümden “Görünüm ve Seçenekler” kısmına giriş yapıyoruz.
  • Hemen ardından “Gizli Dosyalar ve Klasörler” seçeneğine tıklıyoruz.
  • Bu kısımda özellikle “Gizlik dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster” alanının açık olup olmadığına bakıyoruz, eğer kapalıysa tik atıyoruz. Son olarak “Korunan İşletim Sistemi Dosyalarını Gizle” seçeneğini de açarak bu bölümden çıkıyoruz.

Gizli sistem dosyalarını aktif hale getirdikten sonra bilgisayarı güvenli mod içerisinde tekrar açmamız gerekiyor. Bu noktada ise yine belirli adımları takip etmeniz lazımdır. Bu adımlarda özellikle belirttiğimiz her noktaya dikkatli bir şekilde ilerlemeyi, takip etmeyi unutmayınız.

  • İlk olarak masaüstüne gelerek “Başlat” menüsüne sağ tıklıyoruz ve “Ayarlar” sekmesine giriyoruz.
  • Burada karşımıza çıkan yerden “Güncelleştirme ve Güvenlik” seçeneğinde kalan “Kurtarma” alanına tıklıyoruz.
  • Sonrasında “Şimdi yeniden başlat” diyoruz ve “Sorun Gider” alanına giriyoruz.
  • Bu kısımda ise öncelikle “Gelişmiş Seçenekler” kısmına tıklıyoruz. Devamında “Başlangıç Ayarları” ve “Yeniden Başlat” alanını izleyerek bilgisayarı tekrardan başlatıyoruz.
  • Bilgisayarımız tekrardan başlatılırken klavyenin üst kısmında kalan “F5” tuşuna basarak güvenli moda giriş yapıyoruz.

Bilgisayarımızın öncelikle gizli sistem dosyalarını sonraysa gizli moda giriş yaptıktan sonra işlerimiz biraz daha kolaylaşıyor. Özellikle bu kısımda problemi çözmeye yaklaştığımızı anlayabilirsiniz. Bilgisayarımız tekrardan açıldıysa Görev Yöneticisine giriş yapınız ve buradan İşlemlere tıklayınız. Karşınıza gelen yerden “Belirtilen Modül Bulunamadı” ibaresi yazan bütün işlemleri durdurarak görevlerini sonlandırabilirsiniz. Böylelikle problemi kolaylıkla çözebilir ve problemden kurtulabilirsiniz. Fakat bu yöntem işinize yaramadıysa 2. ve 3. Adımları da takip etmenizi öneriyoruz.

   2- Virüs Taraması Yapmak

Hatamızın ana nedeni olan virüs ve kötü yazılımlar, Belirtilen Modül Bulunamadı Hatası için oldukça etkilidir. USB’nize giren bu virüsler, aslında normal ve hiç yokmuş gibi gözükse de devamlı kalabilirler. Hatayı aldıktan sonra bilgisayarınızda aktif olarak bir antivirüs programı kullanmıyorsanız direkt indirmenizi öneriyoruz. Özellikle internette oldukça popüler ve güvenirliği yüksek olan programları indirmeniz gerekmektedir. Bundan sonra ise virüs taramalarını USB tarafında gerçekleştirerek bir problem yaşanıp yaşanamadığını kontrol ediniz. Eğer ki bir sorun olduğunu görüyorsanız virüsü temizleyerek sorundan kurtulabilirsiniz.

   3- Sistem Dosya Denetleyicisini Çalıştırmak

Belirtilen Modül Bulunamadı Hatası içerisinde hatanın belirli bir kaynaktan yaşandığını söylemiştik. Bu hatanın nedenini bulmaya çalışırken aslında oldukça kolay bir yoldan sorunu çözebiliriz. Bunun için Sistem Dosya Denetleyicisi yani System File Checker aracını çalıştırmamız gerekiyor. Uygulamayı çalıştırmak için alt kısımda kalan adımları izleyebilirsiniz:

  • İlk olarak masaüstü üzerinden Başlat menüsünden arama yerine “cmd” yazıyoruz.
  • Burada açılan pencereden Komut Sistemini yönetici olarak çalıştırın ve “sfc /scannow” komutlarını girerek Enter tuşuna basın.

Bu komuttan sonra Sistem Dosya Denetleyicisi işleme alınacaktır. İşlemin bitmesiyle birlikte bilgisayarınızı tekrardan başlatmanız gerekmektedir. Bunu özellikle söylüyoruz çünkü yaptığımız adımlar bilgisayarın tekrardan başlatılmasıyla geçerli olabilmektedir. O yüzden bilgisayarı tekrardan başlatarak hatanın devam edip etmediğini kontrol ediniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir