Mobil Veri Açık Ama İnternete Giremiyorum Çözümü [2024]

Mobil veri açık ama internete giremiyorum sorunu telefonlarda ve tabletlerde en çok rastlanan sorunlardan biridir. İnternet paketiniz olmasına ve telefonun interneti açık olmasına rağmen telefonunuz yine de internete girmiyor olabilir.

Günümüzde en büyük ihtiyaçlardan olan internet bağlantısı çalışmadığında internette arama yapamadığınızı ya da insanlarla iletişim kuramadığınızı fark ettiğinizde ne yapacağınızı şaşırabilirsiniz. Bu sorunu siz de yaşıyorsanız, çözüm bulmak için en iyi yöntemi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Telefonda Kayıtlı Wifi Şifresi Öğrenme yazımızı da mutlaka incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Mobil Veri Açık Ama İnternete Giremiyorum Sorunu

Mobil Veri Açık Ama İnternete Giremiyorum Çözümü [2024]

Öncelikle internet hakkınızın bitip bitmediğini ve internetin çekip çekmediğini kontrol etmelisiniz. Eğer teknik konuların yolunda olduğundan eminseniz bu sorunun birden fazla nedeni olabilir. Telefonunuzu yeni almış olabilirsiniz, genelde sim kart yeni bir cihaza takıldığında bu problemler yaşanıyor. Diğer bir ihtimal ise şebeke sorunları olabilir. GSM operatörleri bazı durumlarda anlık veri akışı sağlayamayabiliyor.

Mobil Veri Açık Ama İnternete Giremiyorum Çözümü [2024]

Mobil veri açık olduğu halde internete girememe sorununu yaşadığınızda müşteri hizmetlerini arayarak internet ayarlarını talep edebilirsiniz. Ayrıca internet ayarlarını manuel olarak kendiniz de yapabilirsiniz. Biz sizler için bu yöntemi araştırdık. Şimdi mobil veri açık ama internete giremiyorum çözümüne bakalım.

Mobil Veri Açık Ama İnternete Giremiyorum Çözümü

Mobil Veri Açık Ama İnternete Giremiyorum Çözümü [2024]

Telefonda mobil veri açık ama internete giremiyorum diyorsanız yapmanız gereken bazı işlemleri anlatmak istiyoruz. Bu sorunu aşağıdaki yöntemi kullanarak çözebilirsiniz:

  • Telefon ya da tabletinizden Ayarlar kısmına gidin.
  • Bağlantılar kısmına gidin.
  • Ardından Mobil Ağlar kısmına tıklayın.
  • VoLTE Aramaları seçeneğinin aktif olup olmadığını kontrol edin.
  • Erişim Noktası yazısına dokunun.
  • Ekle yazısına tıklayın.
  • Gelen sayfada İsim kısmını operatörünüze göre /Turkcell İnternet, Vodafone İnternet, Turk Telekom İnternet vb.) doldurun.
  • APN kısmına İnternet yazın.
  • Kaydedin.
  • Yeni eklemiş olduğunuz erişim noktasını seçin.

4 Comments

  1. Müslüm orhan avatarı Müslüm orhan dedi ki:

    Telefonum çekiyor ama interneti kulanamıyorum yukardaki gibi ayarlarında yaptım ama hiç bir şekilde sonuca ulaşamadım lütfen yardımcı olun

  2. Heaven avatarı Heaven dedi ki:

    Hâla çalışmıyor. Sorun çözülmedi. Internet paketim var baglanti açık.

    1. Sirek avatarı Sirek dedi ki:

      Benim de telefonum çekiyor aramalarda sıkıntı yok yukaridaki ayarlarin hepside yapili ben de kullanamiyorum kac gündür müşteri hizmetlerini ariyorum hic bir sekilde yardimci olmuyorlar sadece link atiyorlar linke basinca google da ki turk telekom sitesine gonderiyor orda da cozum yok

      1. Mustafa avatarı Mustafa dedi ki:

        Telefonu kapat aç düzelir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir