Piliniz Çabuk Mu Bitiyor? Sebebi O Uygulama Olabilir!

Yapılan araştırmalar ve uygulamanın geliştiricilerinin yeni özellik duyurularına bakacak olursak Androidli cihazlarda pilinizi kısa süre içinde %20 tüketebilen o uygulamaya dikkat edin. Mobile Enerlytics’in araştırmasına bakacak olursak Netflix uygulaması telefonunuzun pilini sömürüyor olabilir. Ayarlar – Pil Kullanımı yolunu izleyerek kontrol edebilirsiniz.

Netflix neden pilinizi tüketiyor?

Bunun en önemli sebebi Netflix’in yeni özelliği, arka planda dizinin bir sonraki bölümünü indirme. Netflix’in size hızlı bir şekilde dizi izlemenizi sağlayacak yeni özelliği pilinizi sömürüyor. Netflix’den x dizisinin 1. bölümünü izlediniz ve bitirdiniz. 2. bölüme geçmediniz. Netflix siz uygulamadan çıksanız bile arka planda 2. bölümü telefona indiriyor ki 2. bölümü izlerken indirme beklemek zorunda kalmıyorsunuz.

Bunun gibi Netflix’in arka planda çeşitli sebeplerle çalıştığını biliyoruz. Bu da pilinizi hızlıca tüketmesine sebep oluyor.

Böyle durumlar için uygulamaların, arka planda çalışmasını kısıtlayabilirsiniz. Bu durumda pil tüketiminiz de azalacaktır.

Piliniz Çabuk Mu Bitiyor? Sebebi O Uygulama Olabilir!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir