Telefonun Kamerası İle Matematik Problemi Nasıl Çözülür?

Yaptığım küçük araştırmalarda çok ilginç bir uygulamaya denk geldim. Makalemin başlığından da gördüğünüz gibi telefonunuzun kamerası ile matematik problemi çözmeniz mümkün. Tahmin edeceğiniz gibi bunu sadece kameranız ile yapamayız. Aracılık yapan bir uygulama sayesinde kameranız ile matematik problemlerini saniyeler içinde çözebilirsiniz. Peki, nasıl?

matematik

Photo Math isimli uygulama ile bunu yapmanız mümkün. Öncelikle Photo Math isimli uygulamayı buradan indirin. Ardından yapacağınız tek şey kameranız ile problemi tanımlamak. Ardından telefon size saniyeler içinde cevabı versin. Uygulamayı indirdiğiniz zaman öncelikle size tanıtım yapıyor. Tanıtımı izlediğiniz zaman zaten nasıl yapacağınızı anlayacaksınız. Ancak ben de kısa bir özet geçmek istiyorum.

Bu uygulama telefonunuzun kamerasını çalıştırıyor. Kitaptan ya da herhangi bir yerdeki uygulamayı kameranıza tanımlattığınızda problem anında çözüme kavuşturuluyor. Program kendi kamerasını çalıştırdığında ekranda kırmızı bir çerçeve belirecek. O çerçevenin içine problemi yerleştireceğiniz ve bekleyeceğiz. Uygulama problemi algılayıp çözmeye çalışacak. Çözemediği problemler de elbette var, ancak çözdüklerinin çoğunlukta olduğunu belirtmek isterim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir