Dosyalar Torrent’ten Nasıl Hızlı İndirilir?

Günümüzün en çok kullanılan indirme programlarından biri olan torrent programlarından dosya indirirken bazen hızdan şikayetçi olduğumuz durumlar olabiliyor. Yavaş indiriyor, internet hızım yüksek olmasına rağmen hızımın altında bir indirme hızı ile indiriyor gibi şikayetlerde bulunabiliyorsunuz. Bu sorun çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Biz size kısaca nedenlerden bahsettikten sonra bu sorunu nasıl çözebileceğinizi anlatacağız.

tracker

Öncelikle torrent mantığında başkaları ne kadar çok indirirse siz de o kadar hızlı indirirsiniz. Örneğin yeni bir oyun çıktı ve onu torrentten indirmek istiyorsunuz. Yeni çıktığı için onu çok kişi indirmemiştir. Bu nedenle de siz indirmeye başladığınızda yavaş indirecektir. Dosyayı indirirken aynı zamanda karşıya yükleme yapar. Leech, seed kavramlarına yabancı olabilirsiniz. Bunlar karşıdan yükleme ile alakalı kavramlardır. Siz ve başkaları torrent dosyasını indirirken leech ve seed yaparsınız. Bu sayede her indirmede hız daha da artar.

Yavaş indirme sebeplerinden biri de izleyicilerdir. Ya da İngilizce tabir olarak trackerlar. Tracker izleyici demektir. İzleyiciniz ne kadar çoksa o kadar hızlı indirirsiniz. Hatta başlamayan torrentleriniz varsa tracker ekleyerek başlatabilirsiniz. Ya da yarıda kalmış torrentleriniz için tracker eklemeyi deneyebilirsiniz. İnternette güncel trackerlar ya da izleyiciler diye arattırdığınız zaman karşınıza bir sürü tracker çıkacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir