Üç Kelimelik Üst Düzey Bir Yöntem Sizin Çevrimiçi Güvenliğinizi Koruma Altına Alabilir! Vpn Tarayıcı Uzantısı!

Günümüzde siber suçlar gittikçe artmakta ve bunun sonucunda siber güvenlik ve veri gizliliğinin genel önemi artmaktadır. Bilişim Teknolojileri uzmanları sürekli, maksimum veri gizliliği sağlamak için yeni çözümler geliştirmektedir. Ancak maalesef internet kullanıcılarının çoğu VPN’in sağladığı avantajların bir çoğundan habersizdir; bu yüzden internet kullanıcılarının yalnızca %25’i veri trafiğini şifreler.

VPN, siteden siteye tünel oluşturarak genel ağ üzerinden özel bir ağ oluşturur. VPN’ler piyasada farklı şekillerde bulunur. Bilgisayarınıza veya mobil cihazlarınıza indirip kullanabilirsiniz. VPN uygulamalarını Android için Google Play Store’dan veya iPhone için iCloud’dan indirebilirsiniz. Peki ya tarayıcılar? İnternet tarayıcılarının veri trafiği nasıl şifrelenir? Bilinmelidir ki; kullandığınız tarayıcılar VPN güvenliğini artırmıştır, ancak giden trafiğinizi şifrelemek için VPN Tarayıcı Uzantılarını da kullanabilirsiniz.

Bu durum, internet güvenliği konusunda endişe duyan ve veri trafiğini şifrelemek isteyenler için oldukça önemlidir. Çeşitli tarayıcılar için, farklı farklı uzantılar mevcuttur; örneğin, Google Chrome VPN uzantısı. VPN’i konumunuzu gizlemek için, genel IP adresinizi değiştirmek için kullanabilirsiniz. Bunun için VPN kurulumunu istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

İşinizde sürekli VPN kullanıyorsanız, yüksek kaliteli bir VPN tarayıcısı sizin için en iyi seçim olacaktır. Bu uzantılardan birini edinin ve veri trafiğinizi şifreleyin!

VPN TARAYICI UZANTILARI NEDEN SİZİN İÇİN EN İYİ TERCİH DURUMUNDADIR?

Neden Google Chrome VPN Uzantısını kullanmalısınız? Bunun cevabı aslında açık; herkes mahremiyetinin açığa çıkmasına karşıdır. İnternet kullanıcılarının %25’i zaten VPN kullanıyor. Tam donanımlı VPN uygulamaları sizin için pek uygun olmayabilir,ama onun yerine VPN Tarayıcı Uzantıkarı sizin için daha iyi bir çözüm olabilir. Gelin birlikte neden bir VPN Tarayıcı Uzantısına ihtiyacınız olduğunu inceleyelim.

IP ADRESİNİ GİZLEME

Teknolojiye düşkünseniz, IP adresinizin öneminin zaten farkındasınızdır. İnternet Servis Sağlayıcınız (İSS), çevrimiçi olarak yaptığınız her bir tıklamayı izlemek için IP adresinizi istediği gibi kullanabilir. Herhangi bir hacker IP adresinizi bulursa, cihazınızı kolayca hackleyebilir ve tüm dosyalarınızı ve klasörlerinizi kilitleyebilir. Sonrasında o kilitleri açmak için sizden para talep edebilirler.

VPN Tarayıcı Uzantıları yardımıyla, siz de IP adresinizi kolayca gizleyebilirsiniz. Tüm VPN veri trafiğiniz, VPN sunucusu üzerinden yönlendirilir. Sonrasında ise, kaynak IP adresi olarak VPN sunucusunun oluşturduğu yeni IP adresiyle hedefe ulaşır.

Küresel bakımdan, bir bölgenin IP adreslerinin diğer bölge tarafından engellendiği ve bu bölgede barındırılan hizmetlere erişilemediği görülmüştür. VPN yardımıyla, bu tür engelleri kolayca kaldırabilirsiniz. İnternet Servis Sağlayıcınız’da rastladığınız tüm coğrafi kısıtlamaları hiç vakit kaybetmeden atlatabilirsiniz.

Üç Kelimelik Üst Düzey Bir Yöntem Sizin Çevrimiçi Güvenliğinizi Koruma Altına Alabilir! Vpn Tarayıcı Uzantısı!

 

TÜM İNTERNET VERİ TRAFİĞİNİ ŞİFRELEYİN

HTTP ve HTTPS, internette güvenli bir bağlantı sağlayan uygulama katmanı protokolleridir. HTTPS (Hyper Text Type Protocol Secure), Güvenli Bağlantılı Metin Aktarım Protokolü anlamına gelir. SSL şifreleme mekanizmalarını kullanan web siteleri, SSL Şifreleme kullanmayanlardan daha güvenlidir. Günümüzde, içerik şirketlerinin çoğu ücretsiz SSL Sertifikaları sunuyor. Ama yine de, birçok web sitesi çevrimiçi olarak SSL koruması olmadan kullanılabilir. Bu durumda, bir VPN Tarayıcı Uzantıları sizi güvende tutabilir ve ekstra bir güvenlik ve şifreleme katmanı sağlayabilir.

SİNİR BOZUCU REKLAMLARI VE KÖTÜ AMAÇLI YAZILIM SALDIRILARINI ENGELLEME

Google Chrome ve Firefox VPN uzantılarının bir çoğunda , sizi sinir bozucu reklamlardan, kötü amaçlı yazılımlardan ve hacker saldırılarından korumak için ekstra bir işlevsellik mevcuttur. Örneğin, RUSVPN, sizi kötü amaçlı internet sitelerine erişmenizi önleyen ve ekstra bir güvenlik duvarı katmanı sağlayan yeni bir teknolojiyle donatılmıştır. İkinci en önemli nokta ise, RUSVPN, hackerların cihazınızı hackelemesi önler. Demem şu ki; bir VPN uzantısının sizi hackerlardan ve diğer kötü amaçlı yazılım saldırılarından kurtarabilir demek hiç de yanlış olmaz.

IP SIZINTILARINA ENGEL OLMA

Maalesef en iyi VPN uygulamalarında dahi IP sızıntıları gibi bazı ufak tefek boşluklar olabiliyor. Bunun nedeni tarayıcıların içine yerleştirilmiş WebRTC protokolüdür. IP adresleriniz gerçek kimliklerinizi açığa çıkarmaz. Ancak konumuzu ve IP adresleriniz üzerinden ulaşılabilecek diğer tüm bilgilere kolaylıkla hackerlar tarafından ulaşılabilir.

Güçlü VPN Tarayıcı Uzantıları, kullanıcının WebRTC tarzı protokolleri kapatmasına izin verir. İnternet kullanırken kimliğinizin açığa çıkması konusunda gerçekten endişe duyuyorsanız, güçlü bir VPN Tarayıcı uzantısı yardımıyla, ekstra bir koruma katmanı oluşturarak internette dolaşma fikri üzerinde ciddi bir şekilde düşünmeniz gerektiğini söylemeliyim.

SONUÇ

Gizlilik, veri kaybı, fidye yazılımı ve diğer tüm siber tehditler, bugün kullandığımız güvenli olmayan internettin sonuçlarından doğmuştur. Günümüz teknoloji dünyasında, teknoloji teknikleri ve kullanımları bakımından kendinizi sürekli güncel tutmanız gerekir. Bu nedenle, ekstra bir güvenlik katmanının keyfini çıkarmak için Google Chrome VPN Uzantısını veya Firefox VPN Uzantısını hemen yükleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir