Kredi Kartı Gibi Kredi Borcu Nasıl Yapılandırılır?

Daha önce kredi kartlarını yapılandırmak için bir dizi haber çıktı. Şimdi bu durumun kredi kartları için değil krediler için de geçerli olduğu ortaya çıktı. Peki kredi yapılandırmanızı nasıl yapacaksınız? Son kanundan sonra kredi kartlarındaki borcu ödeyemeyenler Ziraat Bankası üzerinden yapılandırabiliyorsunuz. Peki krediler için durum nedir?

Kredi yapılandırma şartı nedir?

Bu kanundan faydalanmak için 10 Şubat öncesinde kredi ödemelerinizi geciktirmiş yani ödeyememiş olmanız gerekiyor. Başvuruları da geçtiğimiz günlerde başladı.

Kredi yapılandırmak için başvuruyu nereye yapacaksınız?

Başvuruyu ilk önce bankaya yapıyorsunuz. Durumla ilgili araştırmaya giriyorsunuz. Daha önceki kredi ödemeleriniz, risk raporlarınız kontrol ediyor. Başvuru için herhangi bir ücret gerekmiyor. Yapılandırma için gelir durumunuzu beyan etmeniz gerekiyor. Beyan sonrası bu krediyi ödeyemeyeceğiniz ortaya çıkıyor. Herhangi bir borç liminin olmadığını da ekleyelim. Zira ödeyemedikten sonra limitin bir önemi yok.

Faizler ne kadar?

Fazilere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Zira her banka yapılandırma için kendi faiz oranını belirliyor. Ayrıca bu faiz oranı vadeye göre değişiyor. Vade uzadıkça faiz oranı yükseliyor.

Ne zaman bitecek diyenler için, şimdilik zaman sınırı bulunmuyor. Bu konuyla ilgili ikinci bir düzenleme yapılana kadar yapılandırma devam edecek.

Kredilerinmi ödeyemeyenler yapılandırmaya hemen gidebilir.

Kredi Kartı Gibi Kredi Borcu Nasıl Yapılandırılır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir