En İyi Sanal Makine Programları

Sanal makineler, bir bilgisayarda birden fazla işletim sistemi çalıştırmak için kullanılan bir yazılım ve donanım ortamıdır. Gerçek bir bilgisayara kıyasla aynı özellikleri sunan yapı, özel donanım bileşenleriyle kullanıcının isteklerini karşılar. Özellikle kullanım alanlarında kişilerin yazılım alanlarında farklı proje ve amaçlar doğrultusunda tercih ettiklerini söyleyebiliriz. Bulut bilişim mimarilerinde de yaygın olarak kullanılan bu sistemde, En İyi Sanal Makine Programları çokça merak edilebiliyor. O yüzden bugünkü yazımızda bu konuyu detaylı bir şekilde açıklayarak yardımcı olmaya çalışacağız. Hadi başlayalım!

İlginizi Çekebilir: CMD Komutları Nedir? En Çok Kullanılan CMD Komutları Nelerdir?

Sanal makineler bir işletim sisteminde diğer farklı işletim sistemlerinin de çalışmasına rahatlıkla izin verebilmektedir. Günümüzde oldukça değişik isimlerle yayınlanan bu programlar, kullanıcıların istek ve işlemlere göre değişiklik gösterebiliyor. Özellikle 2024 yılı içerisinde farklı programlar fazlasıyla ön plana çıktı ve büyük bir şekilde tercih edildi. İşte o Sanal Makine Programlarının listesi!

Sanal Makine Programları 2024 Listesi

   1- VirtualBox

VirtualBox, Windows işletim sistemi başta olmak üzere Mac ve Linux üzerinde de ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. Eski ismiyle Sun VirtualBox ve Innotek VirtualBox olarak bilinen bu yapı, Oracle şirketi tarafından geliştirilerek yayınlanmıştır. Şirketin kullanıcılara sunduğu bu sistem içerisinde herkes bağlantı sağlayarak rahatlıkla işlemlerini yapabiliyor.

En İyi Sanal Makine Programları - Virtualbox

VirtualBox’ın diğer programlara göre en çok öne çıkan özelliği ise “Guest Additions” işlevidir. Bu işlev, sürücü ve dosya paylaşma gibi özellikleri ön plana çıkararak kullanıcıya hız kazandırmaktadır. Oldukça kullanıcı dostu olan VirtualBox ‘ı sizlerde ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

   2- QEMU

QEMU sanal işletim sistemi, genel olarak Linux için kullanılan güçlü bir sanal araçtır. Yapıyı kullanırken misafir kodu olarak direkt ana donanım üzerinde çalıştırabilirsiniz. Pratik bir görünüşü olan programın genellikle tercih edilmesinde belirli nedenler yatıyor. Bunlar arasında olan sanal diskleri otomatik boyutlandırması ve donanım tarafındaki emülasyonlar büyük bir katkı sağlayabilmektedir.

En İyi Sanal Makine Programları - Qemu

QEMU’yu kullanmak istiyorsanız Windows üzerinde dilerseniz Linux kurabilir ya da Linux üzerinde Windows kurabilirsiniz. Fazlasıyla pratik ve kolay bir kullanımı olan bu sistemi kullanmak işlerinizi çokça kolaylaştıracaktır!

   3- Windows Virtual PC

Sanal İşletim Sistemi Kurma açısından bazı programlar oldukça popüler bir konumdadır. İşte o popülerliği işlevi ve özellikleriyle tanıtan Windows Virtual PC, birden fazla işletim sistemini rahatlıkla kurabilmektedir. Yalnızca Windows işletim sistemi üzerinde çalışan bu programı kullanmak istiyorsanız diğer işletim sistemlerinde kullanamayacağınızı söyleyebiliriz. Burada özellikle sistem sınırlı bir yapıdaymış gibi gözükse de Windows kullanıcıları büyük bir oranla bu programı tercih etmektedir.

Windows Virtual PC

Örneğin Windows 7 için bir sistem çalıştırmanız gerekiyor fakat Windows 11 kullanıyorsunuz. Öyleyse hiç endişelenmenize gerek yok. Bilgisayarınıza Windows Virtual PC kurabilir ve rahatlıkla istediğiniz sistemi Windows 7 üzerinde çalıştırabilirsiniz.

   4- VMware

Sanal Makine Programları 2024 Listesinde en çok kullanılanlardan bir tanesine geldik. VMware, üç farklı sürüme sahip olan ve fazlasıyla kullanışlı olan bir sistemdir. Sanal makine görüntüsü alma ve optimizasyon sağlama gibi işlemler yapmak istiyorsanız kesinlikle VMware tercih edebilirsiniz.

VMWare

Yukarıda bahsettiğimiz üç farklı sürümden de söz edelim. Bu sürümler kendi içlerinde VMware Fusion, VMware Workstation ve VMware Player olarak ayrılmaktadır. VMware Fusion, Apple sistem gibi bir yapı oluşturarak lisansı bulunmayan kullanıcılara ücretsiz çalışma imkânı sunmaktadır. VMware Workstation, VMware’in ilk çıkan programıdır ve misafir olarak kullanılan işletim sisteminde görüntülenme alma ve klonlama tarzı işlemler için çokça tercih edilmektedir. Son olarak karşımıza çıkan VMware Player ise şirketlerin kullanımında olan ve sanal makineyi sadece çalıştırmak isteyenlere geçerlidir. Üstelik tamamen ücretsiz çalışabilmektedir.

   5- Parallels Desktops

Geldik listemizin son sırasında olan Parallels Desktop’a! Parallels Desktop, Mac tarafındaki bütün ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilecek bir sanal makine yazılımıdır. Alanında yüksek performans sunabilen bu yapı, özellikle AMD ve Intel işletim sistemlerindeki ihtiyaçlarınıza pratik çözümler sunar. Üstelik verim ve performans konusunda oldukça yüksek bir çözüm sunabilmektedir.

Parallels Desktops

Sistem, özellikle diğer bahsettiğimiz programlardan daha stabil çalışsa da ücretli olmasıyla listemizde geriye gelmesine neden oldu. Eğer ki Parallels Desktops özelliklerinden faydalanmak istiyorsanız belirli bir ücret karşılığında bütün ihtiyaçlarınızı giderebilir, harika özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir