Ekran Kartı Model ve Özellikleri Nasıl Öğrenilir?

Ekran kartı, bilgisayardaki temel görüntüyü işleyerek monitöre aktarım sağlamaktadır. Bilgisayarın önemli parçalarından olan bu kartlar günlük olarak en çok oyun performansı ve video düzenleme konusunda kolaylık yaratmaktadır. Bu noktada özellikle kullanıcılar hangi ekran kartı modelini ve özelliklerini kullandıklarını öğrenmek isteyebiliyorlar. Oldukça kolay olan Ekran kartı model ve özellikleri nasıl öğrenilir? işlemini bu yazımızda adım adım anlatıyoruz. Hadi başlayalım!

İlginizi Çekebilir: AMD Ekran Kartı Kullanarak Steam’den Nasıl Bedava Oyun Satın Alınır?

Son zamanlarda ekran kartı üreticileri, güçlü ve kesintisiz destek sağlayabilecekleri kartlar üretmektedirler. Günümüz teknolojisi sayesinde farklı özelliklerde gelen bu yapılarda onlarca büyük işi aynı anda yapabiliyoruz. Her modelin değişik sonuçlar sağladığı kartları bazen detaylarına kadar öğrenmemiz gerekmektedir. Özellikle kullanacağımız sistem ve uygulamalar ekran kartı adına fazlasıyla önemlidir. O yüzden hiçbir detayı kaçırmamamız gerekir.

Bilgisayar ekran kartını öğrenme işlemi iki farklı adımla gerçekleşebiliyor. Bunun için herhangi bir program veya uygulama indirmemize gerek duyulmamaktadır. Windows işletim sistemine göre değişkenlik gösterebilen bu adımları kolaylıkla kullanabilir, ekran kartı model ve özelliklerinizi öğrenebilirsiniz!

Çalıştır Kısmından Ekran Kartı Bilgilerini Öğrenme

1- İlk olarak bilgisayarımızın masaüstüne geliyoruz ve “Başlat” kısmına “Çalıştır” yazarak tıklıyoruz.

Ekran Kartı Model ve Özellikleri Nasıl Öğrenilir

2- Burada karşımıza gelen yerde “Dxdiag” yazıyoruz ve Enter tuşuna basıyoruz.

Ekran Kartı Model ve Özellikleri Nasıl Öğrenilir

3- Ardından alt kısımda gözüken görseldeki gibi bir sekme açılacaktır, burada “Ekran” ve “Oluşturucu” yazan sekmelere tıklayarak giriyoruz.

Ekran Kartı Model ve Özellikleri Nasıl Öğrenilir

4- Sekmelere girdikten sonra “Cihaz” adı altında bilgisayarınızda bulunan Ekran kartı modelini ve özelliklerini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Bahsettiğimiz adımlardan sonra rahatlıkla ekran kartı bilgilerine erişebileceksiniz. Fakat bu noktada eğer ki “Dxdiag” kısmına giriş yapamıyorsanız sistem yöneticiniz yeterli izni sağlamıyor olabilir. Bu yüzden özelliği aktif etmeniz, devamında anlattığımız adımları uygulamanız gerekir.

Aygıt Yöneticisini Kullanarak Ekran Kartı Öğrenme

1- Bilgisayarımızın masaüstü kısmına gelerek “Bu bilgisayar” seçeneğine sağ tıklıyoruz.

Ekran Kartı Model ve Özellikleri Nasıl Öğrenilir

2- Karşımıza gelen yerden “Özellikler” seçeneğine tıklıyoruz ve devamında “Aygıt Yöneticisi” butonuna basıyoruz.

Ekran Kartı Model ve Özellikleri Nasıl Öğrenilir

3- Burada bulunan “Görüntü Bağdaştırıcıları” adı altındaki yere tıklayarak bütün kart bileşen özelliklerine ulaşabiliriz.

Ekran Kartı Model ve Özellikleri Nasıl Öğrenilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir