İnsanlar Nasıl Enayi Yerine Konulurun Adı “MediaMarkt”

Merhaba sevgili blog okuyucuları.

Bu tarz yazıları yazmam hatta sevmem de ama inanın o kadar sinir bozucu bir durum ki ve insanların nasıl salak yerine konmaya çalışıldığını görünce dayanamadım.

Bir ürün veya bir markaya kesinlikle kişisel bir garez veya bir durum söz konusu değil fakat insanlara yaşadığım olayı anlatmak ve bilgilendirmek de blog yazmanın benim için bir amacını düşündüğümden yazıyorum.

Başımdan geçen olayı en başından anlatıyorum. Belki başına gelmiş olanlar vardır bilemem ama ben gerçekten çok sinirlendiğimi belirtmek isterim.

Geçen haftalarda sağolsun arkadaşlarım yeni evlendiğim için ev hediyesi getirdiler. Ev hediyesi arzum çay makinesi ve kahve makinesiydi. Kendim daha yeni su ısıtıcı aldığım ve evde fazla yer olmadığı için çok sık kullanamayız diye  getirdikleri hediye içinde değişim kartını da görünce değiştirip belki daha ufak bir şey ya da lazım olann bir ürün alırım düşüncesi ile değişim yapmak için Ankara’da İstanbul Yolu üzerindeki Media Markt mağazasına gittim. Eşimle gezdiğim Media_Markt_Magaza_Forum_Ankara_Outletmağazada alabileceğim pek ürün bulamadım. Sadece Philips ev telefonu ve olursa baskül alayım dedim. Bunun için müşteri hizmetleri bölümüne gittim ve orada ürün değişimi yapacağımı söyledim. Sağolsun hanımefendi ilgilendi ve ürününüz 199 TL dedi ve o kadarlık indirim alacaksınız diye söyleyip bana üzerinde 199 TL yazan kağıt verdi.

Sonrasında içeride ürün almaya gittiğimde ev telefonu kalmadığını öğrendik ve alacağımız ürün olmayınca başka mağazalara bakıp oradan alırız diyerek vazgeçtim ve tekrar ürünü geri alarak çıktım.

Optimum mağazasına gittim orada da ürün olmadığı için haftaya başka mağazadan bakarım diyerek erteledim.

14 günlük değişim süresi olduğu yazıldığı için bir hafta sonra Kentpark Media Markt mağazasına gittim.  Mağazaya girdim ve telefon yerine eve daha küçük bir LCD televizyon almayı uygun gördüm ve televizyon bölümüne gidip televizyon baktım. Samsung’un bir modelini beğenerek almaya karar verdim. Müşteri hizmetleri kısmına giderek yine ürünü verip değişim yapacağımı belirttim. Bana 189 TL’lik fiyat düşüşü olacağını söyledi müşteri hizmetlerindeki beyefendi. Bende bu ürünü daha önce Media Markt mağazasına götürdü 199 TL olduğunu ve 199 TLlik ürün olduğunu söyleyince yardımcı olacaklarını aktardım. Yapamayacağını sistem böyle veriyor diye baştan savma bir tavırla beni geçiştirmeye çalışınca sinirlendim. Mevzu bahis 10 TL olabilir, arka tarafta ben Tv, telsiz telefon, priz vs. derken 1500TL’lik ürün almışım 10 TL mi bana çok gelecek ama orada sadece salak yerine konmanın ve bana yapılan saygısız tavrın nedneiyle sinirlenerek uğraştım.

Sağolsun danışmada yer alan iki bayan bu durumun doğru olmadığını ve yardımcı olmaya çalışacaklarını belirterek ürünün alındığı mağazayı aradılar. Tesadüfki katalogda 199 TL yazan ürünün mağazaya özel indirime giridğini söyleyerek 189 TL olduğunu söylemesi de ayrı saçmalık. Firma aynı firmayken nasıl değişiklik olur, olursada ödenmiş bir şeyde nasıl indirim olur.

Eğer ben geçen hafta gidip görmesem 189 TL olarak kabul edecem. Ama sorun şu ki bu 10 TL lik indirim değilde 50-100 TL indirim olmuş olsa ne olacaktı.

Ayrıca zam yapılsa acaba bana daha çok mu yüksek fiyattan fiyat düşeceklerdi.  Kent Park’ta bulunan müşteri hizmetlerindeki beyefendi de fatura getir düşeriz demsi ya da al götür forum’dan alınmış orada değişim yap gibi saçma tavsiyeler ve tipten tipe girerek insana oflayarak puflayarak yollmaya çalışması ayrı bir sorun. (NOT: Bir yan şubede de alınan bir ürün var ama iadesi yapılamıyor. Mağaza kabul etmiyor, müşteri hizmetleri kabul etmiyor. Aynı gün iadesi sıkıntısı var. Mağaza zincirindeki sistemde gerçekten saçmalık vardı.)

Daha sonra 2 hanımefendi arayıp bu fiyatın olduğunu söyleyerek gidip müşteri hizmetlerine teslim etti. Ve 199 TL düşülecek diyerek sorunu halletti. Ama oradkai beyefendi busefer bayanlara görüşecez sizinle diyerek ufak tehditkar ile onlara sarması cabası.

Eğer 189 TL olur deselerdi ürünü iade etmeyip, o aldığım ürünleride almayarak gidecektim.

Bu nedenle mecbur kalmazsam Media Markt’tan alışveriş yapmayacağım. Sizlerinde bu yaşanan olayı bilmenizi ve bir daha düşünmenizi öneririm.

 

18 Comments

  1. Kaan Karadeniz avatarı Kaan Karadeniz dedi ki:

    Bildiğim kadarıyla sistem sıkıntısı yok. Mağazalar kendilerine özel indirimler yapabiliyor. Oradaki beyefendinin tavrı ve davranışı hariç hiçbir şey hatalı değil. Siz müşteri olarak hakkınızı arıyorsunuz. Burada sizi enayi yerine koymaya çalışan büyük mağazaları olan MediaMarkt değil, o adını bilmediğim çalışan. Fevri mi davrandı yoksa mağaza protokolü mü öyledir bilemem ancak olan bu.

    Blog adresinizde tecrübenizi paylaşmanız iyi olmuş ama satırlar arasında ilgili beyefendi hakkında şikayetimi bildirdim demenizi de görmek isterdim. Firmalar müşterilerin verecekleri geri bildirimleri önemserler. Size yardımcı olan bayanlar diğer şahıstan mağaza içerisinde alt bir eleman sınıfındaysa sıkıntı yaşamış olabilirler. Keşke şikayet edip müşteri gözüyle olanları anlatsaydınız. Böylece size yardımcı olan bayanların kendilerini daha güçlü bir şekilde savunmalarını sağlayabilirdiniz.

    Yine de iyi bir tecrübe olmuş. Benim de sıkıntı yaşadığım bir iki yer var ama isim söyleyerek markayı kirletmek istemem. Bir daha kapılarından içeri gireceğimi düşünmüyorum.

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Kişiyi de şikayet ettim. Telefon ile görüştüm daha sonrasında 2-3 kez firmayla. Kendileri de aradılar ve şikayetimi anlattım. Artık gerisi onlara kalmış bir durum.

  2. Sezgin ÇAYIROĞLU avatarı Sezgin ÇAYIROĞLU dedi ki:

    Merhaba;

    bende benzer bir durumla karşılaştım. ipad 3 almıştım. sonra beğenmedim iade edecektim ipad 3 200 tl indirime girmiş. çok uğraştırdılar ama biraz sivri dişimi gösterdim. konuyu tatlıya bağladık

  3. sertacinan avatarı sertacinan dedi ki:

    Sizinkiside tam şansızlık olmuş ama dediğiniz gibi ürüne zam gelse 300 Lira olsa o zaman ne yapacaklardı merak konusu. Yakışmamış medimarkta

  4. Hacer avatarı Hacer dedi ki:

    Mediamarkt benim de güvenimi kaybeden bir firma. En son cakbi5lik adı altında yaptıkları yarışma’da ciddiyetsizlikleri soğumama sebep oldu. Boşuna yüzlerce kişiye umut verdiler.

  5. Ahmet Çancı avatarı Ahmet Çancı dedi ki:

    Olayın mantığı her yerde aynı lc waikiki de de mesela hırka aldım sonra hırka püftüklendi diye değiştireyim dedim 50 liraya aldığım ürünün o anki fiyatı 45 liraydı düşmüş fiyatı bende beş liradır deyip üstüne katıp değişim yaptım ama ben onların gerçekten yapabilecek bir şeyleri olduğunu düşünmüyorum barkodu okutarak sistemdeki fiyatı söylüyor yani sana bu şu kadar eder diyip akıldan biçme fiyat vermiyor yani doğru olan budur.

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Haklısınız ama demekki sonradan olduğuna göre oluyormuş demekki.

      1. Nur avatarı Nur dedi ki:

        Bence sizden bıkmışlar, lanet olsun verinde kurtulalım demişler.. buarada indirim olayı heryerde aynı malesef sadece buraya ait bir şey değil, bende yaşadım birkaç kez.

  6. Neo Ekonomist avatarı Neo Ekonomist dedi ki:

    Arada böyle sorunlar olabiliyor, Bimeks iyidir iyi 🙂

  7. Semih avatarı Semih dedi ki:

    Merhaba,

    Yazdıklarınız çok doğru. Katılıyorum. Media markt bu konuda insanları çok iyi kullanıyor. Media markt tan ürün almayın çabuk gitsinler güzel ülkemizden :)))

  8. Mehmet Emre Baş avatarı Mehmet Emre Baş dedi ki:

    Aynı firma da bütün mağazalarda fiyat mantıken aynı olur. Ama Media Markt ın işleyişi franchise olarak yapılıyor. Dolayısıyla 1 ürüne farklı bir şube kampanya ya da indirim yapabiliyor. Bunu bilmiyor olabilirsiniz ama sistemleri bu. O nedenle sizde indirimli bir ürüne denk geldiğiniz için fiyatlar değişmiş.
    Bu sistemin mantıklı olup olmadığı konusu ayrı bir tartışma olur. Ama sizin durum bu. O nedenle enayi yerine konma durumu yok.

  9. Kadir avatarı Kadir dedi ki:

    Bence bu oradaki personelin kişisel davranışı, kurumsal olarak bir sıkıntı yok gibi. Eğer kurumsal olsaydı hakkınızı iade etmezlerdi. Bence oradaki personelin ismini alarak bu firmanın gerekli birimlerine şikayet etmeniz daha iyi olur diye düşünüyorum.

  10. Hakan Müştak avatarı Hakan Müştak dedi ki:

    Benzerlerini yaşayan onlarca kişi de biliyorum, düzeltilebilmesi için yaşanan bu olumsuz case’leri birçok kanalda paylaşmakta fayda var.

  11. Oğuz Sezgin avatarı Oğuz Sezgin dedi ki:

    Bunların hepsi böyle satana kadar çabalarlar.Sonra hiç bir şekilde ne iade etmeye yanaşırlar ne de başka bir şeye. Hatta o kadar o komik ki, teşhirde anası ağlamış ürünleri 3 – 5 kuruş indirimle fırsat ürün diye satarlar. Mediamarkt gerçekten güven vermeyen bir kuruluş ki, teknosa da onlardan farksız.

  12. Mustafa T. avatarı Mustafa T. dedi ki:

    Her yerde mi var böyle cins insanlar?

    Ayrıca hayırlı olsun Ahmet Hocam, mutluluklar dilerim.

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Tesekkur ederim 🙂

  13. Enes Aktaş avatarı Enes Aktaş dedi ki:

    O nasıl bir mantıktır öyle? Bende bu tarz bişeyi kotonda yaşamıştım. Resmen milleti salak yerine koyuyorlar..

  14. Uğur avatarı Uğur dedi ki:

    Mediamarkt çok büyük bir zincir illaki küçük sorunlar olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir