Google Play Store Geliştirici Hesabı Nasıl Açılır?

Mobil yazılım alanına yeni girecek olan okuyucularımız için bugün Google Play Store geliştirici hesabı üzerinde duracak ve fikir sahibi olmanıza yardım edeceğiz. Mobil yazılım geliştirmek zor ancak doğrusu yapıldığında zaman içerisinde çok fazla kazandıran bir sistem olarak dikkat çekiyor. Ancak sistemin içerisine dahil olmak da ne yazık ki o kadar kolay değil.

Google Play Store üzerinde bir Android mobil uygulaması yayınlamak istiyorsanız geliştirici hesabı sahibi olmanız gerekmektedir. Ki bunun için bir GMAİL hesabınızın olması gerektiği gibi ücreti ödenerek açılmış olan bir de Play Store Geliştirici Hesabı sahibi olmanız gerekiyor. Bugün bunun üzerinde duracak ve sizlerin de fikir sahibi olmasına yardım edeceğiz.

Google Play Store Geliştirici Hesabı Nasıl Açılır?

Google Play Store Geliştirici Hesabı Nedir? Ne İşe Yarar?

Google Play Store Developer Console ya da diğer adı ile bizim tabir ettiğimiz şekilde geliştirici hesabı, Android yazılımcıları için olmazsa olmazlardan birisidir. Mobil uygulamalarınızı Android Market üzerinde yayınlamak, güncellemek, verilerini takip etmek ya da diğer tüm bu işlemler için sahip olmanız gereken geliştirici yönetim hesabıdır.

Bu hesap sayesinde uygulamalarınızı geliştirici olarak yayınlayabilir, güncellemeler yapabilir, Google Adwords’ü kullanarak kolay yoldan uygulama reklamlarınızı çıkabilir ya da bu gibi aklınıza gelebilecek bütün yönetimsel faaliyetlerinizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirme şansına erişirsiniz.

Google Play Store Geliştirici Hesabı Nasıl Açılır?

1-) Öncelikli aşamamız bir GMAİL hesabı sahibi olmanızdır. GMAİL hesabı açtıktan sonra ise Google Play Developer Console ekranına gidiyoruz. LİNK: https://play.google.com/apps/publish/signup/

Google Play Store Geliştirici Hesabı Nasıl Açılır?

2-) Hesabınız ile oturum açtıktan sonra GELİŞTİRİCİ SÖZLEŞMESİ ekranı direk gelecektir. Bu ekranda en alt kısımda ise doğrudan ödeme seçeneğimizi tercih ederek hesap ödemesi gerçekleştirmeye geçiyoruz.

Google Play Store Geliştirici Hesabı Nasıl Açılır?

3-) Burada HESAP KAYDIMIN… şeklinde başlayan kısıma tik atıyoruz ve sonrasında ÖDEME İŞLEMİNE DEVAM ET sekmesine tıklıyoruz. Ödeme miktarı yukarıda da görebileceğiniz üzere 25 USD (Ortalama 90 TL) gibi bir ödeme yapacağız.

Google Play Store Geliştirici Hesabı Nasıl Açılır?

4-) Yukarıdaki adımda kredi kartı bilgilerimizi doğru bir şekilde girerek 25 USD ödememizi gerçekleştirmemizin ardından hesabımız sorunsuz bir şekilde aktif edilecektir.

5-) Ödemenin ardından Google Play Store Geliştirici Hesabı ile alakalı tüm ayarlarınızı girebileceğiniz bir ekran gelecek. Burada kişisel bilgilerinizi de sorunsuz bir şekilde girerek geliştirici hesabınızı aktif edebilme şansına sahip olacaksınız.

Google Play Store Uygulama Yayınlama

Google Play Store geliştirici hesabınızı aldıktan sonra bu sistem üzerinde .APK uzantılı tüm dosyalarınızı Google kriterlerini dikkate alarak yayınlayabilme şansına sahip oluyorsunuz. Tabi ki yakın bir zaman dilimi içerisinde web sitemiz içerisinde bu konu ile alakalı olarak da en net bilgileri elimizden geldiğince sizlere sunacağız.

AORHAN Blog’u güncel olarak takip edebilir ve bilmediğiniz tüm her şey hakkında sorunsuz şekilde bilgi sahibi olma fırsatını yakalayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir