iPhone Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

iPhone telefonlar iyi mi sorusu iPhone alacaklar tarafından merak ediliyor. Apple marka tarafından üretilen bir akıllı telefon modeli olan iPhone 29 Haziran 2007’de kullanıcısıyla buluştu. Kullanıcısıyla buluştuğu ilk tarihten beri akıllı telefon piyasasına yön vermeyi başaran telefon modelleri, hızla yenilendi ve oldukça uzun bir listeye ulaştı.

İlginizi Çekebilir: En İyi IPhone Şarj Cihazları Tavsiyesi – Hızlı Şarj Cihazları [2024]

Günümüzde piyasada markanın üretimini yaptığı farklı modeller yer alıyor. Akıllı telefon piyasasının en çok tercih edilen modelleri arasında bulunan iPhone’lar tercih edilmelerini sağlayan çok sayıda özellikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Apple markası tarafından üretilen cihazların en önemli özelliği diğer telefonlardan daha farklı bir işletim sistemine sahip olmalarıdır. Yine Apple tarafından geliştirilen iOS işletim sistemine sahip cihazlar, akıllı telefon deneyimini daha başarılı hale getirmeyi amaçlar.

iPhone Neden Tercih Edilir?

Günlük hayatın en çok kullanılan teknolojik cihazlarından biri telefonlardır. Sosyal medyada gezinmek ya da önemli konuşmaları gerçekleştirmek gibi birbirinden farklı amaçlar için kullanılır. İçerisinde numaralar kayıtlı olan ve temel olarak farklı insanlarla iletişim kurmayı imkan tanıyan akıllı telefonlar her geçen gün büyük bir hız ile gelişmiştir. Teknolojiye bağlı olarak hızla gelişen telefonlar günümüzde yalnızca iletişim kurmak için değil en önemli projeleri bile gerçekleştirmek amacıyla kullanılabilecek küçük cihazlardır.

iPhone Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akıllı telefon piyasasına yön veren bir marka olarak değerlendirilen Apple, hayatın her alanında kullanılabilecek telefonların üretimini gerçekleştirir. iPhone olarak değerlendirilen ve farklı modellere sahip olan bu telefonların en önemli özelliği gizliliği birinci planda tutuyor olmalarıdır. Bunun yanı sıra uzun ömürlü kullanım, kendine ait kullanımı kolay işletim sistemi ve minimal ara yüz de neden iPhone kullanmalıyım  sorusunun yanıtları arasındadır.

iPhone’u Ayıran Özellikler Neler?

2007 yılından beri akıllı telefon piyasasında yer alan ve pek çok kullanıcının tercihi olmayı başaran iPhone avantajları sebebiyle öne çıkıyor. Android işletim sistemine sahip telefonlardan ayıran en önemli özellik işletim sistemi oluyor. Bunun yanı sıra her türlü ihtiyaca yönelik hizmet veren, güncel ve güvenilir Apple Store yalnızca bu modele özgü bir mağazadır ve telefon kullanıcılarına ayrıcalık olarak sunulur.

iPhone Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bunların haricinde gelişmiş kamera teknolojisi, 7 gün 24 saat boyunca kolaylıkla ulaşılabilecek Apple destek hattı ve diğer bütün iOS işletim sisteminin sahip cihazlarınızı entegre kullanabiliyor olmayı imkan tanıması iPhone kullanışlı mı sorusuna olumlu yanıt vermeyi mümkün kılar.

Özellikle telefondan fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ve bu sizin için ayırıcı bir özellik ise iPhone en iyi seçeneklerden biridir. Loş ışıkta bile olağanüstü netlikte fotoğraflar çekebilen gece modu, arka planı flu hale getirerek portreyi ön plana çıkaran portre modu, videolarınıza Hollywood filmleri gibi alan derinliği ekleyen sinematik mod gibi pek çok farklı mod otomatik olarak telefonda bulunur. Dolayısıyla amatör olarak fotoğrafçılık yapıyor olsanız bile profesyonel fotoğraflar çekmenize imkan tanır. Üstelik bunun için profesyonel bir fotoğraf makinesine duyduğunuz ihtiyacı da tamamen ortadan kaldırır.

iPhone alırken önemli noktalar olarak değerlendirilen bir diğer etken ise gizliliktir. Her modelinde parmak izi ya da yüz tanıma kilidi yer alır. Çeşitli uygulamalara kaydettiğiniz parmak ya da yüz tanıma ile girebilirsiniz, bu sayede internet bankacılığı için dahi şifrenizi tuşlamanız gerekmez.

Hiç iPhone Kullanmayan Birisi iPhone Kullanabilir mi?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte akıllı cihazların da birbirinden farklı özelliklere sahip hale geldiği görülüyor. Bu durum kullanıcıların bir süredir kullandıkları telefonlardan sıkılmalarına ve yeni bir arayış içine girmelerine yol açıyor. Bunun yanı sıra teknolojik aletler ne kadar gelişmiş özelliklere sahip olsalar da bir süre sonra kullanıcının isteklerini yerine getirme konusunda yetersiz kalıyor. Bu durum telefon değiştirme isteğini beraberinde getiriyor.

iPhone Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Uzun bir süre boyunca Android telefonlardan yana tercih yapmış kullanıcılar iOS işletim sistemine sahip telefonları tercih etmek istediklerinde kafa karışıklığı ile karşılaşıyor. Bu doğrultuda Android işletim sistemine alıştıktan sonra iPhone telefon alımı için tamamen kolay olduğunu söylemek doğru olmaz. Ancak elbette bu durum hiç kullanmadığınız takdirde bu telefonla alınmanızın mümkün olmadığını da göstermez.

Bir telefondan aradıklarınız arasında minimallik ve kolay kullanım bulunuyorsa iPhone sizin için iyi bir seçenektir. Ara yüz ve tasarım konusunda Android işletim sistemine sahip cihazlardan çok daha kolay bir kullanım sunar. Elbette ilk zamanlarda alışkanlıklar sebebiyle zorlanmanız mümkündür. Ancak kısa süre içerisinde aşabileceğinizi söylemek gerekir.

İkinci El iPhone Almadan Önce Dikkat Edilecekler

İkinci el iPhone kullanmak isteyen ancak sıfır almaya bütçesi zorlanan anların merak ettikleri konulardan biridir. Yenilenmeye müsait cihazlar olan cihazlar ikinci el alındıkları takdirde bile uzun süreli kullanım sunar. İkinci el telefon alırken dikkat edilmesi gereken etkenlerin arasında;

  • E-devlet üzerinden IMEI numarasını kontrol edin. Eğer telefon çalıntı veya kayıpsa buradan anlaşılacaktır.
  • Telefonun “Ayarlar>Genel>Hakkında” kısmına giderek modern numarasını kontrol edin. Modern numarası M ile başlıyorsa cihazınız sıfır, F ile başlıyorsa cihazınız tamir edilmiş, N ile başlıyorsa değişmiş anlamına gelir. Sorunsuz bir kullanım için M ile başlayan numaraları sahip cihazları tercih etmelisiniz.
  • Cihazın garantisini kontrol edin.
  • Cihazın değişen parçası olup olmadığını edin.
  • Ses kalitesini kontrol edin, hoparlörde bir problem olmadığından emin olun.
  • İnternet bağlantısını edin. Eğer telefon internete bağlanmakta problem yaşıyorsa işlevsel bir kullanım sunamaz.
  • Ön ve arka kameranın uygun şekilde çalıştığından emin olun.
  • Pil şarjını kontrol edin. İkinci el bir cihaz için %85’lerde pil sağlığı idealdir. Daha düşük pil şarjı telefon kullanımını olumsuz yönde etkiler. Pil sağlığı ve batarya ömrü ikinci el iPhone’lar hakkında bilinmesi gerekenler listesinin başında yer alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir