Apple Card Nedir? Apple’ın Yeni Ödeme Sistemi Duyuruldu

Apple yaptığı duyurular arasına Apple Card’ı da koydu. Apple Pay’in 10 milyar dolar bir hacme ulaşmasının neticesinde yeni bir ödeme sistemi üzerinde çalışan Apple, Card hizmetini duyurdu. Apple yine stabdartların aksine harika yeniliklerle geliyor. Apple Card fiziksel bir kart olacak ama bu kredi kartı ve banka kartı gibi görünmeyecek. İşte Apple Card’ın bütün özellikleri;

Apple Card özellikleri nelerdir?

  1. Kartın üzerinde herhangi birşey yazmayacak.
  2. Kullanım süresi ve herhangi bir aidat yok.
  3. Bu kart ve diğer Apple pay servisi alışveriş sonrası geri ödeme yapacak. İndirim gibi düşünün.
  4. Kart ne zaman nereden ne aldığınızı kaydedecek. Burası ilginç.

Kart yenilikçi ve sade tasarımıyla geliyor. Kartın üzerinde herhangi bir bilgi olmayacak. Bütün bilgiler elektronik olarak kartın içinde ve bağlı bulunduğu Apple Pay hesabında olacak.

Kart yenilikçi dedik. Çünkü herhangi bir son geçerlilik tarihi yok. Değiştirmek zorunda kaldığınızda ise aidat kart parası falan alınmayacağı söyleniyor. Ama emin olamıyoruz.

Kartın kullanımı arttırmak için ilk etapta indirim yapacağı, alışverişinizi kart ile yaparsanız %1, Apple Pay ile yaparsanız %2 indirim yapacağı, Apple alışverişlerinde ise %3 indirim yapacağı söyleniyor.

En önemli unsur ise bu kartın alışverişlerinizi yapay zeka ile kaydetmesi. Neden bunu yapıyor? Benim için bu verileri topladığı söylense de ben ne zaman nereden ne aldığımı zaten biliyorum. Bunu kaydetmesinin tek nedeni bu bilgilerin 3. taraf şirketlere satılması. Google Apple Facebook gibi şirketler bundan para kazanıyor. Nereden ne aldığınızı bilen bu şirketler sizlere daha iyi bir pazarlama yöntemi uygulayabiliyor.

Apple Card yakın zaman içinde Amerika’da çıkacak. Daha sonra tüm dünyaya yayılacağını düşünüyoruz.

Apple Card Nedir? Apple'ın Yeni Ödeme Sistemi Duyuruldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir