Neden MacOS ?

Apple dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri, dünya pazarına oldukça kaliteli ürün sunan ve pazar’da büyük bir yere sahip olan bir firma, İsminin hakkını vermek içinde iyinin iyisini üretmeye çalışıyor bunu yaparken kimseye bağlı kalmamak en büyük prensibi elinden geldiğince ihtiyaçlarını kendi üretmeye çalışıyor.  Apple Mac, ipad, iphone, ipod gibi ürünlerinin tamamında kendi ürettiği yazılım sistemini kullanıyor, Şimdi sorularla konuyu biraz yayalım.

Neden MacOS tercih etmeliyim ?
Benim için  MacOS’u tercih etmenin en büyük nedeni güncelleme olayıdır, Windows 7 kullanıcılarını sorunları ve yazılımda ki hataların sonradan açığa çıkmasıyla bunlara tedbir olarak ürettiği güncellemelerin bir süreden sonra bilgisayar kullanıcısını sıkması ve işletim sisteminden soğuyarak ” El malkum kullanıyoruz ” durumuna gelmesidir. Diğer işletim sistemlerine göre daha hızlı, Sürüm güncellemeleri ücretsiz ve bilgisayarınızı gasp etmiyor.

 

Neden MacOS ?

 

Çünkü Hızlı

GM-NAA IO( Dünyanın İlk İşletim Sistemi ), Windows, Ubuntu, Pardüs( Türk Yazılımı ),Unix,Mac Os, Dos, Atari TOS gibi belki aklıma gelmeyen işletim sistemleri günümüze kadar kullandığımız ürünlerde yer aldı. Hepsi döneminin en iyisi, kimileri ise halen daha en iyi olanlar ve bugün artık bir işletim sisteminin olması değil kullanıca hitap edip etmediği, işlemleri hızlı yapabilmeniz ve işlerimi en kolay yollarla bitire bilmemiz önemli hale geldi. MacOS Birçok işletim sistemine göre daha pratik ve daha kullanışlı basit simgeler, Kullanıcıya hitap eden arayüzü ve bilgisayarda donma, takılma gibi sorunlara neden açmadan pratik bir şekilde işlerinizi halledebiliyorsunuz.

 

 

Ücretsiz Yeni Sürüm Yükleme İmkanı

Windows uzun bir zamandan sonra Windows 7 işletim sistemini çıkarak başarı seviyesini yükseltmişti ve ilk çıktığı günden itibaren yeni üretilen bütün bilgisayarların işletim sistemi değiştirilmişti.  Windows 7 Ultimate versiyonun fiyatı 437 TL ve ilk çıktığında Windows Satış Rokoru kırdı. Bugün İse Windows 8 İşletim sistemini Windows 7 Sahiplerine 79 Tl karşılığında yükseltme imkanı sağlıyor ve bizler bunlara para vererek yeni sürümü satın alırken MAC OS Sahipleri Ücretsiz Olarak iOS işletim sistemlerinin yeni sürümünü yükleyebiliyorlar.

 

Neden MacOS ?

Daha Hızlı Kurulum

Bilgisayarınız yavaşladı ve artık temizleme vaktı geldi. Windows’un Xp Serisinin formatını attığım günleri düşünüyorum da bir veya iki saatlik uğraşlarım ve bir o kadar daha uyumlu programları bulup kurmamla sonuçlanan bir serüvenim vardı. Windows 7 Serisini çıkarması ile artık 20-30 Dk İşletim Sistemi kurunca çok sevinmiştim ama yine de tek tek elle programları kurmaktan kaçamamıştım. iOS işletim sistemi basit kurulum imkanı ve hiçbir program yüklemeden gerekli olan herşeyi kendisi kısa bir sürede bilgisayarına yüklüyor buda sizin bilgisayarcılara vereceğiniz format ücretlerinden kurtulmanıza kendi evinizde kısa bir sürede basit bir işlem ile bilgisayarınızı yenilemenizi sağlıyor.

 

Neden MacOS ?

 

Daha Az Alan
Windows Bilgisayarımda sistem dosyaları ile 8,5 GB’lik bir alanımı gasp ediyor. iOS’un sistem dosyaları ise 500 Mb
Daha Güvenli
Apple’ın uygulamaları oldukça sıkı denetlemesi MacOS’u bu konuda biraz daha güvenli yaparken, Diğer Firmaların açık yazılım olmaya verdiği önem kötü niyeti yazılımlar tarafından istismar ediyor. Bizler ise bu kötü yazılımlardan korunmak için Antivirüs programlarına para verirken MacOS Kullanıcılar Apple’nin geliştirdiği uygulamalar ile bilgisayarlarını oldukça güvenli bir şekilde kullanabiliyorlar.

 

6 Comments

  1. kuduzkehpan avatarı kuduzkehpan dedi ki:

    mac os kullanmak için apple bilgisayar almak lazım en düşük özellikerdeki versiyonu 28.000TL. 14.10.2022 itibari ile Ve mac os ta yeni olarak sunulan hemen hemen herşey en basit Linux’ta 10 yıldır mevcut.
    1) kolay kullanışlı işlevsel masaüstü ortamı KDE,GNOME
    2) kolay kurulum 15dk da ofis programları dosya şifreleme sıkıştırma ekran kartı sürücüleri dahil tüm araçların kurulabilmesi
    3) anti-virüs trojan gibi zararlılara karşı kesin çözüm (CHMOD sistemi) ki hiç denk gelmedim bu güne kadar.
    Bu sebeple tekrar sorayım Neden mac os kullanayım ki ? Aynı masaüstünü birebir tüm özellikleri ile birlikte gnome-shell ve ya KDE plasma da tek satır kod yazmadan oluşturabiliyorum zaten. Donma kasılma kitlenme de yaşamıyorum. zaten Linux aşırı modüler olduğu için tüm sistem bileşenleri aynı anda çökmedikçe yola devam ediyorsunuz çöken parça kendisini restart ediyor. Kaldı ki komple çöktü sistem ctrl alt Fx tuşları ile pc ye restart atmadan tertemiz bir oturum açıyor yola devam ediyorsunuz.

  2. kulturlupenguen avatarı kulturlupenguen dedi ki:

    Eğer sistem dosyaları 500MB ise neden DVD veriyorlar 🙂

  3. Yaşar avatarı Yaşar dedi ki:

    İsterseniz linki de düzeltin.

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      mevcut bağlantılar bozulacak o nedenle bilerek bıraktım.

  4. Burak avatarı Burak dedi ki:

    Anlayamadım – iOS’i desktop işletim sistemi mi sanıyorsunuz? Mac’lerdeki işletim sistemi Mac OS, iOS değil. iOS sadece mobil cihazlarda bulunuyor. Yuh. Daha olayın temelini öğrenmeden koca yazı yazmışsınız, yazık. Yayınlayan kişi de bi kere okusaydı keşke.

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Haklısınız iOS yerine Mac OS olacaktı. Düzeltmeler yapıldı. Teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir