İkinci El Telefon Alırken Yapılması Gerekenler

İkinci el telefon piyasası son zamanlarda biraz canlandı. Bunun en önemli sebebi sıfır telefonların fiyatlarının olabildiğince yüksek olması. Hal böyleyken ikinci el telefon almak daha cazip oluyor. Peki ikinci el telefon alırken karşı tarafa ne kadar güvenebilirsiniz? Telefon bozuk mu değil mi? Bunları nasıl anlarsınız, bir kaç öneri veriyoruz.

Biraz kullanın

Telefonun mümkünde bir iki saat kullanılması tavsiye edilir. Bu şekilde eğer varsa bütün sorunları kendi gözünüzle görme şansınız artıyor. Bunu bayilerden alırken pek yapamayız. Kişilerden alırken mümkün olabilir. Mutlaka bir kaç saat kullanmayı teklif edin.

Bayilerden almaya çalışın

2. el telefon alırken mutlaka bayileri tercih etmeye çalışın. Bu sayede bir sorun çıkarsa karşınızda bir muhatap bulmanız mümkün olur.

Faturasıyla birlikte sözleşme

2. el telefonun faturası da gereklidir. Garantisi bitti faturayı ne yapacağım demeyin. Telefon kanunen sıkıntı yaratırsa faturayı kimden aldığınızı göstermeniz gerekir. Ayrıca telefonun basit bir şekilde üretici firma tarafından tanınması için fatura şarttır.

İmei kontrol

Telefonun imei numarasını e devlet üzerinden mutlaka kontrol ediniz. Kayıtlı olmayabilir ya da yurtdışından gelmiş olabilir.

Telefonu kontrol edin

iOS işletim sisteminde en pratik yöntem ekranın hızlıca sağa ve sola kaydırılması ya da bildirim çubuğunun aşağı yukarı açılıp kapatılması. Burada takılma varsa biraz daha düşünün.

*#0*# Android işletim sisteminde bu kodu arama kısmından kullanarak test işlemlerini yapmanız da mümkün.

Bu adımları gerçekleştirin ve paranız ziyan olmasın.

İkinci El Telefon Alırken Yapılması Gerekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir