Hangi Vitamin Ne İşe Yarıyor?

Günlük hayatta ihtiyacımız olan vitaminleri ve bu vitaminleri nr işe yaradığını bunun yanında bu vitaminleri nereden elde edebileceğinizi sizlere kısaca açıklayacağım.

A vitamini;  gözlere faydalıdır,  bağışıklığı arttırır ve cildinize faydası vardır. Turunçgillerden elde edilir senelerde ve sütte bulunur.

B6 vitamini: beyin fonksiyonları sinir fonksiyonları ve kan hücresi üretiminde etkili olan bu vitamini fasulye,  fındık,  et balık ve yumurtadan alabiliriz.

B12 vitamin: yine beyin ve sinir fonksiyonları için gerekli. Kan hücresi için olmazsa olmaz. Tavuk,  süt,  et,  balık,  yumurtadan üretilir.

C Vitamini: kemikler, diş ve deri için olmazsa olmazdır. Elde etmek için Turunçgillerden, dut, ıspanak ve domates yiyin.

D vitamini : vücudumuz için olmazsa olmaz bir vitamin olup kemikler için çok gereklidir.  Kalsiyum emilimi için gerekli yegane vitamindir. Güneş ışınlarından  yumurta sarısından ve sütten alınabilir.

E vitamini: kan hücresi üretimini arttırdığı gibi hücreleri korumaya faydalıdır. Yarışlarda,  sebze ve sebze yağlarında ayrıca yemişlerde bulunur.

Daha fazlası için infografiğe bir göz atın.

Hangi Vitamin Ne İşe Yarıyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir