Google Drive’da Yazarken Kelime Sayacını Aktif Hale Getirme

Tıpkı Microsoft Office’te olduğu gibi Google’ın Word’ü Google Docs’ta da kelimelerini sayabilirsiniz. Yazdıkça sayının yükseldiği bu sayaç siz bakmadan görebileceğiniz bir yerde değildir. Ama onu her zaman görünür yapacak bir ayar da mevcut. Bu yazıda Google Docs’ta kelime sayacını sürekli aktif tutmayı göstereceğiz. Bu sayede siz yazarken anlık olarak kelimeler sayılır ve görebilirsiniz.

Bir belgeyi düzenlerken menü çubuğundaki “Araçlar” ı tıklayın ve “Kelime sayısı” nı seçin.

Google Drive'da Yazarken Kelime Sayacını Aktif Hale Getirme
Ekranda kelime sayısı istatistiklerini gösteren bir menü açılacaktır. “Yazarken kelime sayısını göster” in yanındaki onay kutusunu tıklayın.

Google Drive'da Yazarken Kelime Sayacını Aktif Hale Getirme
Google Dokümanlar, dokümanın sol alt köşesinde canlı bir kelime sayısı kutusu görüntüler. Siz yazarken sözcükleri otomatik olarak sayar. Çok kullanışlı.

Google Drive'da Yazarken Kelime Sayacını Aktif Hale Getirme
Eğer yazı yazarken kelime takıntınız varsa ve hikayenin son durumunu görmek istiyorsanız bu işinizi görecektir. Bu ayar Microsoft’ta varsayılan olarak varken Google’da manuel olarak açılabilen bir ayar.

Google bu özelliği yayınlamadan önce, kelime sayısını her kontrol etmek istediğinizde Araçlar> Kelime Sayısı’nı tıklamanız gerekiyordu. Bu kelime sayısı menü seçeneği belgedeki sayfa ve karakter sayısını sayar, bu yüzden oldukça faydalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir