Blogger’da Resimlerim Silindi. Neden? Resimleri Nasıl Geri Gelir?

Blogger kullanıcılarının anlam veremedikleri ama Blogger yardım forumlarında dile getirilen bir sorundan kısaca bahsetmek ve çözüm bulmak istiyorum. Google’ın ünlü blog sistemi Blogger’da resimleriniz artık görünmüyor mu? Yerine bir simge ya da boş bir resim mi görünüyor? Muhtemelen çözümü çok basit. Eğer geç kalmadıysanız sizlere basit bir çekilde yardımcı olabilirim.

Efendim, Blogger’ın yazı içine resim ekleme tekniği oldukça basittir. Bildiğiniz gibi Google’ın fotoğraf servisi Google Fotoğraflar var. Buraya fotoğraf yedeklemek iki şekilde oluyor. İlk seçenek yüksek çözünürlük sınırsız fotoğraf yedekleyebileceğiniz bir seçim olacaktır. Orjinal seçeneği ise sizlere Drive’daki hesabınızdan kullandıracaktır. Blogger otamatik olarak ücretsiz alana resimlerinizi kaydeder. Blogger yazı içine resim eklerken bu resim Google Fotoğraflara kaydedilir. Blogger’da kullandığınız gmail hesabına bağlı fotoğraflar hesabına kaydedilir. Peki Blogger yazılarınızdaki fotoğraflar neden siliniyor?

Blogger'da Resimlerim Silindi. Neden? Resimleri Nasıl Geri Gelir?

Çözümü yokmuş nasıl olmuş bilemeyecekmişiz gibi görünen bu sorunun tek nedeni Blogger’a bağlı gmail hesabınızı değiştirmiş olmanız. Gmail hesabı değiştirince fotoğraflar hesabıda değişiyor ve eski gmailde kalan resimler yazılarınızın içinden kayboluyor. Böyle bir değişiklik yapacksanız eski gmail hesabınız hesinlikle silinmemeli. Kullanmayacaksanız bile kenarda durmalı. İkinci sorun ise fotoğraflarınızı Google Photos uygulamasından kaldırmış olmanız. Bu durumda da yazı içindeki resimleriniz silinir. Burada fotoğrafları geri almak mümkündür. Çünkü Google Photos’dan silinen fotoğraflar 30 gün boyunca çöpte saklanır. Zamanında yetişip geri yükleyin yazı içindeki fotoğraflarınız otomatik olarak geri gelecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir