Seo image eklentisi ve faydası

Seo image eklentisi ve faydasıSEO image eklentisi benimde kullandığım ve faydasını gördüğüm güzel bir eklenti. Peki bu eklenti ne işe yarar. Bu eklenti sayesinde içeriklerinizde kullandığınız resimler aynı zamanda sitenizde sayfa şeklinde yer alarak daha fazla index yaratmaya ve google images haricinde, google aramalarında da aynı yazılar gibi görünmesini sağlıyor.

Diyelim ki bir yazı yazdınız. Yazınız oyun ile alakalı bir yazı olsun. Yazıyı yayınlayınca sizin yazdığınız başlık adı altında google’da sıralanır. Ve bu yazıyada bir resim eklediğini düşünelim. Kendi hostunuza eklediğiniz resminizde bu eklenti sayesinde sanki ayrı sayfa varmış gibi otomatik resim adı altında sayfa oluşturuluyor ve bu linklerde yine seo uyumlu olarak  oluşturuluyor. Bu sayede bir yazı ve bir resim sayesinde aynı anda 2 adet index yollamış oluyorsunuz.

ÖRmek olarak bu yazıda kullandığım resme tıklarsanız, boş sayfa yerine yine site içinde aynı yazı sayfası gibi resim ismi ile alakalı bir başlık göreceksiniz.

Bu eklenti ile yapılan seolu resimleriniz oluştururken yazı bölümünde herhangibir yeni yazı veya sayfa açmaz sadece bu şekilde gösterilir. Eğer resimlerinizi yazılarınızı süslemek amaçlı kullanıyorsanız tavsiyem bu eklentiyi kurmanız.

Sadece aktif etmeniz ve yazılara resim yğklerken doğru, google için faydalı olabilecek tarzda resim ismi ile sitenize yüklemenizdir.

Eklentiyi indirmek için tıklayın.

6 Comments

  1. Emre E. avatarı Emre E. dedi ki:

    @tarih

    3.0 ve üzerinde öyle bir durum yok kardeş. Resme yazı ekleyince o resme ftp içindeki bağlantı adresi verilir. Buradaki eklenti resmi ayrı bir konu gibi açıyor.

    İşin garip tarafı bende 3.3.1 sürüm var ama çalışmıyor 🙂

  2. tarih avatarı tarih dedi ki:

    Üstad Wp’nin 3.0’dan sonraki sürümlerinde bu özellik kurulu olarak gelmiyor mu ?

    Benim sitede yazıya eklediğim resime tıklayınca resim, tıpkı yazı sayfası gibi açılıyor alt başlık olarak. Yine de bu eklenti bir ekstra sağlar mı ?

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      yenisinde varmı bilmiyorm denemedim ilk defa sizden duydum 🙂

  3. Deha Notebook avatarı Deha Notebook dedi ki:

    sitemizi wordpress e çevirsek seo açısından faydası olurmu acaba ? arama motorlarında yükselmesine yardımcı olurmu

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Eğer script halindeyse ve siz yazdıysanız onu geliştirmenizi öneririm ama sıradna html site ise wpye geçmeniz yarar sağlar

  4. WebmasterMeMo avatarı WebmasterMeMo dedi ki:

    cok Güzel bir aciklama tsk ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir