Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite

İyi bir özel üniversitede eğitim almak her gencin ve ailenin hayalleridir. Zorlu bir süreç olan bu dönem, bazı sıkıntılı zamanlara yol açsa da işin sonunda oldukça güzel bir yol vardır. Üniversite dönemleri hazırlık okunmasıyla birlikte 4 seneden başlayarak 6 yıla kadar devam eder. Özellikle bu zamanlarını harika bir şekilde geçirmek isteyen öğrenciler, istedikleri özel üniversiteler için hangisini tercih etmeliyim konusunda kararsız kalabiliyorlar. Oldukça kritik bir konu olan bu problemi, bugünkü yazımızda sıralı bir şekilde açıklayacağız. Hadi başlayalım!

İlginizi Çekebilir: İtalyan Üniversite Eğitim Sistemi Nasıldır?

Kaliteli bir eğitim almak, hayatın her alanında önemli olan ve kişiliğinizi kolaylıkla yansıtabilen bir durumdur. İnsanlar bu noktada kendilerine en çok ne katabileceklerini düşünerek hareket etmeyi isterler. Bu noktada ülkemizde bulunan özel üniversiteler, birçok öğrenciyi etkileyebiliyor. Bu nedenle bugünkü yazımızda Türkiye’nin en iyi özel üniversitelerini listeleyerek anlattık. Eğitim-öğretim senelerinizi seçeceğiniz üniversite ile birlikte sağlam adımlar atmanızı umuyoruz!

En İyi Özel Üniversiteler 2024

   1- Koç Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite! - Koç Üniversitesi

  • Şehir: İstanbul / Sarıyer
  • Üniversitesi Yurt Kapasitesi: 2890
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 7000 +

1993 senesinde İstanbul’da kurulan Koç Üniversitesi, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden bir tanesidir. Üniversitede şu anda toplam 400 öğretim üyesi ve 7000’e yakın öğrenci bulunmaktadır. İçerisinde bulunan eğitim-öğretim programlardan bahsedecek olursak: 26 doktora programı, 22 lisans programı ve 32 yüksek lisans programı yer almaktadır. Eğitimde önde gelen öğretim üyeleri Koç Üniversitesinde yer alarak öğrencilere büyük bir katkı sağlar.

Koç Üniversitesi şu anda farklı alanlardaki bölümlerde eğitim vermektedir. Bunların arasında özellikle Hukuk, Tıp ve Hemşerilik, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Fen, Edebiyat ve Hukuk gibi alanlar bulunuyor. Eğitim olarak kendi adını bütün Türkiye’ye duyurmuş üniversite, uluslararası pozisyonda da büyük bir prestije sahiptir.

   2- Bilkent Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite! - Bilkent Üniversitesi

  • Şehir: Ankara / Çankaya
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 4500+
  • Üniversite Yurt Kapasitesi: 5000

Bilkent Üniversitesi, Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi olarak bilinmektedir. 20 Ekim 1984 yılından bu yana eğitim-öğretim alanında destek veren üniversitenin şu anda 5000’e yakın öğrencisi bulunuyor. URAP yani Akademik Performansa Göre Üniversite Sıralaması Bilkent Üniversitesine 650-699 arasında bir puan aralığı göstermektedir.

Bilkent Üniversitesi içerisinde Müzik ve Sahne Sanatları, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İşletme Fakültesi, Fen ve Mühendislik Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar ve İnsani Bilimler alanlarında 9 farklı fakültede eğitim göstermektedir. Üniversitenin başarı noktasında büyük bir öneme sahip olduğu gibi hizmet bakımından da oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bu alanda göstermiş oldukları yurt kapasitesi, yaklaşık 5000 kişiyi kapsayarak bütün öğrencilerine hizmet vermektedir.

   3- Sabancı Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite! - Sabancı Üniversitesi

  • Şehir: İstanbul / Tuzla
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 6000+
  • Üniversite Yurt Kapasitesi: 2600

Sabancı Üniversitesi Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri listemizin üçüncü sırasında yer alıyor. 1999 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren üniversite, alanında 6000’den fazla öğrenciye eğitim-öğretim imkânı sağlamaktadır. Eğitim sistemlerini diğer üniversitelere göre daha farklı kılan Sabancı Üniversitesinde, ilk yıl ortak dersler vermektedir. Eğitimin ikinci senesinde ise öğrencilerine istedikleri dersleri seçmelerini sağlayarak kendi gelişimlerine önem verir.

Sabancı Üniversitesinde şu anda Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi gibi birçok alanda eğitim vermektedir. Sadece bununla da sınırlı kalmayan üniversite, kendi bölümleri kadar araştırma merkezlerinin bulunmasıyla da biliniyor.

   4- Çankaya Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite! - Çankaya Üniversitesi

  • Şehir: Ankara / Etimesgut
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 8000+
  • Üniversite Yurt Kapasitesi: 170

Çankaya Üniversitesi, 1997 yılından bu yana aktif olarak eğitim-öğretim hayatına devam eden bir vakıf üniversitesidir. Üniversite içerisinde 26 yüksek lisans, 2 enstitü, 10 doktora bölümü ve 5 fakülte bulunmaktadır. Bahsettiğimiz beş fakülte içerisinde ise 23 bölüm bulunarak eğitimde büyük bir destek sağlar. Üniversitede bulunan fakültelerde ise Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi ve Sosyal Bilimler Fakültesi yer almaktadır.

   5- Başkent Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite! - Başkent Üniversitesi

  • Şehir: Ankara / Etimesgut
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 13000+
  • Üniversite Yurt Kapasitesi: 456

Geldik listemizin 6. sırasına. Bu sıramızda Ankara’nın en çok tercih edilen üniversitelerinden bir tanesi olan Başkent Üniversitesi yer alıyor. 1994 yılında Etimesgut’ta kurulan üniversitede şu anda 13.000’den fazla öğrenci eğitim almaktadır.

Üniversitenin öğrenciler arasında farklı bir popülerliği bulunarak oldukça sevildiğinden söz edebiliriz. Özellikle bu noktada kendisini gösteren eğitim bölümleri fazlasıyla ilgi çekiyor. Bunlar arasında yer alan Tıp Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi gibi 13 adet fakülte eğitimini kanıtlamış derecededir. Üniversitenin ayrıca 8 yüksekokulu ve 7 enstitüsü olduğunu da belirtmekte fayda vardır.

   6- İstanbul Bilgi Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite! - Bilgi Üniversitesi

  • Şehir: İstanbul / Şişli
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 20.000+
  • Üniversitesi Yurt Kapasitesi: Anlaşmalı yurt imkânı sunmaktadır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi 1996 yılında büyük bir istikrar ile kurulmuştur. Alanlarında deneyimli ve bilgili olan öğretim üyeleriyle hizmet gösteren üniversitesi, şu anda da eğitim-öğretim hayatına devam ediyor. Üniversitenin üç farklı noktada kampüsü bulunmaktadır. Bunlar: Eyüp, Şişli ve Beyoğlu’dur. Bölüm olarak ise Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Sivil Havacılık, Turizm ve Otelcilik, Hukuk, İşletme, İletişim, Mühendislik gibi bölümleri vardır.

Uluslararası alanda kendisini fazlasıyla kanıtlamış olan üniversite, Laureate International Universities’in Türkiye’de bulunan tek üyesi olarak bilinir. Üniversitenin en çok tercih edilme noktalarından bir tanesi ise öğrencilere sağladığı sosyal aktivite ve harika eğitim kalitesinin bulunmasından geçer.

   7- Atılım Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite! - Atılım Üniversitesi

  • Şehir: Ankara / Gölbaşı
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 10.000+
  • Üniversitesi Yurt Kapasitesi: Anlaşmalı yurt imkânı sunmaktadır.

Atılım Üniversitesi, 1996 yılında Ankara Gölbaşı’nda kurulmuştur. Üniversitenin hizmet açısından öne çıkmasında farklı noktalar bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi olan personel büyüklüğü, üniversitenin eğitimini oldukça etkilemektedir. Yani burada toplam bir sayı verecek olursak alanında uzman olan 182 idari ve 431 akademik personel bulunduğunu söyleyebiliriz.

Üniversitenin Türkiye’de büyük bir şekilde ön plana çıkmasını sağlayan bir diğer husus daha bulunmaktadır. Bu husus, Teksas’ta bulunan Incarnate Üniversitesi ve Hollanda’daki The Hauge School of European Studies kurumundaki öğrencilere eğitim fırsatı sunmasıdır. Üniversitede yer alan bölümlerden de bahsedecek olursak Tıp, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Hukuk, ve buna benzer bölümleri bulunmaktadır.

   8- Bahçeşehir Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite! - Bahçeşehir Üniversitesi

  • Şehir: İstanbul / Beşiktaş
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 30.000+
  • Üniversitesi Yurt Kapasitesi: 450

Türkiye’nin En İyi Vakıf Üniversitelerinde 8. Sıramıza geldik! Listemizin bu sırasında 1998 yılından bu yana eğitim-öğretim veren Bahçeşehir Üniversitesi bulunuyor. Bahçeşehir Üniversitesi, Uluslararası Görünürlük bakımından Türkiye’de 5. Sırada yer almaktadır. Dünya’nın en iyi 500 üniversite listesine de giren üniversitenin 30.000’den öğrencisi bulunmaktadır.

Bahçeşehir Üniversitesi kampüs olarak toplam 6 yerleşkeye ev sahipliği yapıyor. Bahçeşehir Üniversitesini tercih edecek öğrencilerin konum olarak biraz daha şanslı olduğundan bahsedebiliriz. Bölüm açısından ise üniversite içerisinde İletişim, Eğitim Bölümleri, Tıp, Sağlık Bilimleri, İdari ve Sosyal Bilimler, Eğitim bilimleri gibi bölümler yer almaktadır. Son olarak üniversitenin eğitim bakımından 1.360 akademisyene sahip olduğunu da söyleyebiliriz.

   9- Acıbadem Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite! - Acıbadem Üniversitesi

  • Şehir: İstanbul / Ataşehir
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 4500+
  • Üniversitesi Yurt Kapasitesi: 404

Acıbadem Üniversitesi, Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından 2007 yılında kurulmuştur. Üniversitenin kuruluş bakımından anlayacağınız üzere ağırlıklı olarak tıp eğitimleri verilmektedir. Özellikle bu noktada Tıp, Sağlık Bilimleri ve Eczacılık öne çıkarken Fen – Edebiyat ve Mühendislik gibi alanlarda da bölümleri bulunmaktadır.

Acıbadem Üniversitesini tercih edecek olan öğrencileri farklı etkinlik alanları da elbette bekliyor. Özellikle bunların içerisinde olan yarı olimpik yüzme havuzu, farklı sporların bulunduğu spor merkezi ve öğrenci kulüpleri oldukça destek sağlamaktadır.

   10- Yeditepe Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite! - Yeditepe Üniversitesi

  • Şehir: İstanbul / Ataşehir
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 30.000
  • Üniversitesi Yurt Kapasitesi: 4200

Yeditepe Üniversitesi, İstanbul’da eğitim bakımından prestij ve kalitede öncül bir rol almaktadır. 1996 yılından bu yana hizmet gösteren üniversite İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulmuştur. Eğitimlerine 13 fakülte, 1 meslek yüksekokulu ve iki yüksekokul ile devam eden Yeditepe Üniversitesi, İngilizce olarak eğitim sergiliyor.

Üniversite öğrencilerine sadece eğitimsel değil birçok aktivite de sağlamaktadır. Özellikle bunların arasında bulunan açık ve kapalı havuz, fitness merkezi, tenis kortu ve her dönem olan spor yarışmaları büyük bir heyecan katmaktadır. Üniversitenin bölüm olarak 77 lisans programı vardır. Bunlar arasında olan Antropoloji, Hukuk, Eczacılık, Mühendislik, Psikoloji ve Diş Hekimliği büyük bir oranla tercih ediliyor.

   11- TOBB Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite! - TOBB Üniversitesi

  • Şehir: İstanbul / Sarıyer
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 7000+
  • Üniversitesi Yurt Kapasitesi: 1300

TOBB Üniversitesi, Türkiye’de bulunan diğer üniversitelere kıyasla daha farklı programlara ev sahipliği yapan bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin genel amacı, eğitim-öğretim sunduğu öğrencilere mezun olmadan iş tecrübesi kazandırarak hayata başlamalarına yardımcı olmaktır. Özellikle bu konuda farklı programlar sunan TOBB, dönemsel olarak bu etkinlikleri sunar. Üniversite içerisinde ise farklı lisans programları bulunmaktadır. Bunlar başta olmak üzere Tıp Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve Güzel Sanatlar fakülteleridir.

   12- TED Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite! - TED Üniversitesi

  • Şehir: Ankara / Çankaya
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 4000
  • Üniversitesi Yurt Kapasitesi: 500

TED Üniversitesi, 2009 yılında Ankara Çankaya’da kurulmuştur. Kurulumunun başlamasıyla birlikte öğrencilerine “Liberal Eğitim Modeli” eğitim sistemini uygulayarak farklı bir eğitim düşüncesi barındırmaktadır. Ülkemizde özellikle bu konuda bulunan birkaç üniversiteden olması, birçok ailenin düşüncelerini de etkileyebiliyor. Üniversitenin bölüm olarak ise farklı alanlarda lisans programlarının olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar arasında Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık ve Mühendislik gibi 27 adet program yer almaktadır.

Üniversitenin eğitim hayatının yanı sıra farklı etkinlikler içeren yerleri de bulunmaktadır. Özellikle bunlar arasında olan yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı spor salonu, kütüphane ve kariyer programları, öğrencilerin kişisel gelişimini de fazlasıyla destekler.

   13- Özyeğin Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite

  • Şehir: İstanbul / Çekmeköy
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 12.000+
  • Üniversitesi Yurt Kapasitesi: 2500

Türkiye’deki En İyi Özel Üniversitelerde 13. Sıramızda Özyeğin Üniversitesi bulunuyor. Özyeğin Üniversitesi, 2007 senesinde Hüsnü Özyeğin tarafından kurulmuştur. Bu yıl içerisinde yeni etkinlikler ile gündeme gelen üniversite, eğitim-öğretim hayatına üç enstitü, iki yüksekokul ve alt fakülte ile devam ediyor.

Özyeğin Üniversitesi öğrenciler arasında en çok bölümler bakımından sevilmektedir. Farklı ve alanında yetkin bölümleri kapsayan üniversite, iş hayatına atılma konusunda da öğrencilerini desteklemektedir. Üniversitede bulunan bölümler ise şu şekildedir: Mühendislik, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Hukuk Fakültesi, Sosyal Bilimler ve İşletme vb. bölümler vardır.

   14- Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite

  • Şehir: İstanbul / Fatih
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 4000+
  • Üniversitesi Yurt Kapasitesi: Üniversite’ye ait bir yurt bulunmamaktadır.

Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi, 1845 yılından bu yana eğitim hayatına devam eden bir üniversitedir. Üniversite 2010 senesine kadar sadece sağlık alanında öğrencilere hizmet vermiş, 2010 yılında ise farklı bölümleri de içerisine almıştır. Ülkemizde oldukça fazla ilgi çekmesi, özellikle diğer ülkeler ile birlikte ortak iş birliği sağladığı erasmus imkanlarından geçer.

Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi fakülte olarak şu anda Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nu bünyesinde barındırmaktadır.

   15- Yaşar Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite

  • Şehir: İzmir / Bornova
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 10.000+
  • Üniversitesi Yurt Kapasitesi: 354

Yaşar Üniversitesi, 2003 yılında Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı tarafından hayata geçirilerek eğitime başlamıştır. Alanında farklı fakülteleri içerisinde barındıran üniversitede, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yüksekokul olarak da Uygulamalı Bilimler, Adalet ve Yabancı Diller tarafından destek vermektedir.

Yaşar Üniversitesinin en çok tercih edilme noktalarından bir tanesi, öğrencilerine sağladığı eğitim olanaklarını en üst noktaya çıkarmasıdır. Özellikle bu noktada teknoloji ve materyal donanımlarıyla popüler olan 3 katlı kütüphanesinden söz edebiliriz.

   16- KTO Karatay Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite

  • Şehir: Konya / Karatay
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 10.000+
  • Üniversitesi Yurt Kapasitesi: 400+

Özel üniversiteler konusunda önde gelen bir diğer üniversite olarak karşımıza KTO Karatay Üniversitesi çıkıyor. Konya’da ilk vakıf üniversitesi olan üniversite, 2009 yılından bu yana aktif olarak hizmet vermektedir. Üniversitenin ön plana çıkmasındaki en büyük etken ise sağladıkları üniversite yerleşkesidir. Ulaşım, spor, etkinlik ve her türlü aktiviteleri kolaylıkla sunan KTO Karatay Üniversitesi, öğrencileri için her türlü detayı yakından sunar.

KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerine farklı, birçok bölümde hizmet sunmaktadır. Öncelikle üniversitede toplamda 6 adet fakülte yer almaktadır. Bunlar: Tıp, Mühendislik, Hukuk, Sosyal ve Beşerî Bilimler, İktisadi ve İdari Bililer ve Güzel Sanatlardır. Bunun yanı sıra bölüm meslek yüksekokulu olarak da destek sunan üniversite, Uygulamalı Bilimler ve Yabancı Diller, Sağlık Bilimleri, Adalet, Ticaret ve Sanayi olmak üzere dört bölümde eğitim vermektedir.

   17- Beykent Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite

  • Şehir: İstanbul / Sarıyer
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 30.000+
  • Üniversitesi Yurt Kapasitesi: 500+

Beykent Üniversitesi, 1997 yılından bu yana aktif olarak hizmet vermektedir. Listemizin 1. Sırasından bu yana İstanbul’da birçok üniversite saydık. Beykent Üniversitesi bu üniversitelere kıyasla en kalabalık olma özelliğini taşımaktadır. İçerisinde barındırdığı 8 fakülte, 4 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüsü bulunması, öğrencilerin vazgeçilmez isteklerinden oluyor.

Beykent Üniversitesi denildiğinde akıllara gelen bir diğer şey ise sosyal aktiviteler olmaktadır. Üniversitenin sağladığı sanatsal, fiziksel ve kültürel aktiviteler her dönem başında ve sonunda yapılarak öğrencilere motivasyon sağlanır. Son olarak üniversitenin sağladığı bölüm imkanlarından da söz edecek olursak: Fen – Edebiyat, Hukuk, Diş Hekimliği, İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler vb. bölümlerin geldiğinden söz edebiliriz.

   18- İstanbul Ticaret Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite! - İstanbul Ticaret Üniversitesi

  • Şehir: İstanbul / Beyoğlu
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 10.000+
  • Üniversitesi Yurt Kapasitesi: Üniversite’ye ait bir yurt bulunmamaktadır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2001 yılında İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından kurulmuştur. Ülkemizde en başarılı üniversiteler arasında yer alması, değişik eğitim sistemlerini uygulaması ve öğrencilerine sunduğu akademik destekten geçmektedir.

Üniversite içerisinde ise farklı fakülteler yer alıyor. Bunlar arasında olan Hukuk, İletişim, Mimarlık ve Tasarım, İşletme ve İnsan ve Toplum Bilimleri gibi bölümler, oldukça fazla tercih edilmektedir. Bunun yanında üniversitenin uluslararası alanda çokça sevilen bir prestijinin olduğundan da rahatlıkla söz edebiliriz.

   19- MEF Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite! - MEF Üniversitesi

  • Şehir: İstanbul / Sarıyer
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 5.000+
  • Üniversitesi Yurt Kapasitesi: Anlaşmalı yurt imkânı sunmaktadır.

MEF Üniversitesi 2012 senesinde İstanbul Sarıyer’de kurulmuştur. Kurulumundan bu yana sadece Türkçe olarak değil %30 oranında İngilizce olarak da eğitim hizmeti vermektedir. Üniversitenin Türkiye’de öne çıkma nedeni ise “Ters-yüz Sınıf” eğitim modelinden geçer. Ülkemizde ilk defa bir üniversitenin benimsemiş olduğu bu yöntem, aileler tarafından da ilgi çekebilmektedir.

MEF Üniversitesi akademik birim olarak diğer üniversitelere kıyasla daha farklı bir eğitim sistemi uygulamaktadır. İçerisinde Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi olarak toplam 5 adet fakülteye sahiptir. Bunun yanı sıra 2 enstitüsü de bulunduğunu söyleyebiliriz.

   20- Üsküdar Üniversitesi

Türkiye’deki En İyi 20 Özel Üniversite!- Üsküdar Üniversitesi

  • Şehir: İstanbul / Sarıyer
  • Toplam Öğrenci Sayısı: 25.000+
  • Üniversitesi Yurt Kapasitesi: Anlaşmalı yurt imkânı sunmaktadır.

Geldik listemizin son üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesine. Üsküdar Üniversitesi, İnsanı Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı tarafından 2011 yılında büyük destekler ile kurulmuştur. Kurulumundan bu yana farklı eğitim modellerini sergileyen üniversite, öğrencilerine oldukça fazla destek sunar.

Üsküdar Üniversitesinde genel olarak belirli bir amaç vardır. Bu amaç “sağlık, felsefe, psikoloji ve genetik mühendisliği” alanlarında multidisipliner eğitim yaklaşımı benimsemekten geçer. Bunun yanında öğrencilerine değişik imkanlar da sunan yönetim, her dönem içerisinde sosyal aktiviteler yapmayı da ihmal etmemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir