Kablosuz ve Pratik Kullanım: Apple AirPods 2. Nesil [400 TL]

Apple AirPods 2. nesil uzun konuşma süresi, Siri aktivasyonu ve kablosuz şarj kutusu sayesinde yüksek kaliteli ve zengin bir ses deneyimi sunuyor. Apple AirPods 2. nesil, ilk nesliyle hemen hemen aynı tasarıma sahip.

Apple AirPods 2. nesil ile benzersiz bir kablosuz kulaklık deneyimine hazır olun. Kullanımı çok pratik. Kutudan çıkarın ve anında istediğiniz cihaza bağlanarak kullanmaya başlayın. Ayrıca AirPods kulağınıza takılı olduğunu anlama ve kulağınızdan çıkardığınızda müziği duraklatma özelliğine sahip. AirPods’unuzu iPhone, Apple Watch, iPad, Mac ya da Apple TV’nizle rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere Apple AirPods 2. nesil kulaklığın teknik özelliklerini ve eşsiz yeteneklerini detaylı bir şekilde anlatacağız.

Tabi öncesinde ucuz ve neredeyse bire bir aynı şekilde çalışan bir kopya ürünün tanıtımını izlemenizi öneririm.

Apple AirPods 2. Nesil Teknik Özellikler

Apple AirPods 2. nesil piyasadaki birçok kablosuz kulaklık arasında öne çıkacak özellikleri sayesinde sıklıkla tercih ediliyor. Gelin teknik özelliklerini inceleyelim:

  • AirPods Uzunluk: 40,5 mm
  • AirPods Genişlik: 16,5 mm
  • AirPods Derinlik: 18 mm
  • AirPods Ağırlık: 4 gr
  • Şarj Kutusu Uzunluk: 53,5 mm
  • Şarj Kutusu Genişlik: 44,3 mm
  • Şarj Kutusu Derinlik: 21,3 mm
  • Şarj Kutusu Ağırlık: 38,2 gr
  • Tek Şarjla Dinleme Süresi: 5 saate kadar
  • Tek Şarjla Konuşma Süresi: 3 saate kadar
  • Şarj Kutusuyla Dinleme Süresi: 24 saate kadar
  • Şarj Kutusuyla Konuşma Süresi: 18 saate kadar
  • Kullanım Tipi: Kulak içi
  • Sensör: Çift optik sensör, hareketi algılayan ivmeölçer, konuşmayı algılayan ivmeölçer
  • Mikrofon: Hüzmeleme özellikli çift mikrofon
  • Çip: H1 kulaklık çipi
  • Kontrol: Çift dokunma, “Hey Siri!”
  • Bağlantı: Bluetooth 5.0

Yeni Apple H1 Kulaklık Çipi

Kablosuz ve Pratik Kullanım: Apple AirPods 2. Nesil [400 TL]

AirPods, Apple’ın yeni H1 kulaklık çipi sayesinde aygıtlarınızla çok daha hızlı ve stabil bir kablosuz bağlantı kurmanıza yardımcı oluyor. Kullandığınız cihazlar arasında 2 kata kadar daha hızlı geçiş yapabiliyorsunuz. Ayrıca telefon görüşmeleri için 1,5 kat daha hızlı bağlantı süresi sunuyor. Aynı zamanda H1 çip sayesinde seslenerek Siri’yi aktifleştirebilmenizi sağlıyor. Oyun oynarken ses gecikmesini %30’a kadar indiriyor.

AirPods, optik sensörler ve hareket ivmeölçerleri sayesinde ne zaman bir şeyler dinlediğinizi ve ses deneyimini otomatik olarak kontrol edebiliyor. Telefon görüşmeleri ve Siri aktivasyonu için mikrofonları etkinleştiriyor ve AirPods’un kulağınıza taktığınız an çalışmasını sağlıyor. AirPods’un tekini ya da ikisini birden kullanmak sizin tercihinize bağlı. Ayrıca çift dokunma hareketiyle bir parça çalabiliyor ya da bir sonraki parçaya geçiş yapabiliyorsunuz.

AirPods ne zaman konuştuğunuzu da algılayabiliyor. Konuşmayı algılayan ivmeölçer ve hüzmeleme teknolojisine sahip bir çift mikrofon sayesinde dışarıdaki gürültüleri filtreleyebiliyor. Böylece sadece sizin sesinize odaklanmış oluyor.

Özetle telefon görüşmeleri, oyunlar, müzikler ya da podcast’ler artık çok daha keyifli!

Yardımcınız Siri

Kablosuz ve Pratik Kullanım: Apple AirPods 2. Nesil [400 TL]

Yardıma ihtiyacınız olduğunda iPhone’unuzu cebinizden çıkarmanıza gerek kalmadan istediğiniz şeyler için “Hey Siri” diye seslenmeniz yeterli. Siri, Bildirimleri Seslendir özelliği sayesinde telefon, mesajlar, anımsatıcılar, takvim ve daha birçok uygulamadan gelen bildirimleri size okuyabiliyor. Hangi bildirimleri dinlemek istediğinizi kendiniz de belirleyebiliyorsunuz. Üstelik siz telefon görüşmesi yaparken ya da şarkı dinlerken Siri sizi rahatsız etmiyor.

24 Saat Pil Ömrü

Kablosuz ve Pratik Kullanım: Apple AirPods 2. Nesil [400 TL]

Apple AirPods 2. nesil, pil ömrü konusunda da rakiplerini eliyor. Tek bir şarjla 3 saate kadar da konuşma süresi ve 5 saat dinleme süresi sunuyor. Eğer şarj kutusunu şarj ederseniz AirPods’unuzu birçok kez şarj etme imkanına sahip oluyorsunuz. Böylece toplam 24 saatten fazla dinleme süresi elde edebiliyorsunuz. AirPods asla yarı yolda bırakmaz!

Kulaklığınızı hemen şarj etmeniz gerektiği durumlarda kutusunda 15 dakika şarj edebilirsiniz. Bu yöntemle de 2 saate kadar konuşma süresi ve 3 saate kadar dinleme süresi elde edebilirsiniz.

Pil durumunu sorgulamak için ise AirPods’u iPhone’unuza yaklaştırmanız ya da Siri’ye “AirPods’umun şarjı ne durumda?” diye sormanız yeterli.

Şarj Kolaylığı

Kablosuz ve Pratik Kullanım: Apple AirPods 2. Nesil [400 TL]

Apple AirPods 2. nesil cihazınızın şarjı bittiğinde onu doldurmak çok basit! Kablosuz şarj kutusunu Qi sertifikalı bir şarj matına bırakmanız yeterli. Eğer çevrenizde herhangi bir şarj matının bulunmadığı durumlarda Lightning bağlantı noktasını da kullanabiliyorsunuz. Kutunun ön tarafında bulunan LED gösterge sayesinde şarj işleminin başladığını takip edebilirsiniz.

Apple’ın AirPods için sunmuş olduğu özel şarj fırsatları elbette bunlarla da sınırlı kalmıyor. Alt kısımda bulunan maddelerden ettiğiniz şarj miktarlarına göre konuşma ve dinleme zamanlarını da öğrenebilirsiniz.

  • AirPods şar kutunuzu birden çok kez şarj edebilme özelliğine sahip olduğunu için, 24 saatten daha fazla dinleme, kullanma süresine sahip olursunuz. 18 saate kadar da konuşma süreniz olur.
  • AirPods’unuzu şarj kutusunda 15 dakika kadar şarj ettiğiniz taktirde 3 saate kadar dineleme süreniz ve 2 saat konuşma süreniz olur.
  • AirPods’unuzu yalnızca bir kez şarj ederseniz de 5 saat kadar dinleme süresi, 3 saat konuşma süresine sahip olursunuz.

Müşteri Yorumları

Apple AirPods 2. nesil ürünümüzü genel olarak inceledikten sonra biraz da müşterilerin yorumlarından bahsedelim. Teknolojik ürünlerde çoğunlukla insanlar bir ürünü satın almadan önce onun hakkında detaylı olarak araştırma yapmak ve ürünleri kullananlardan deneyimleri dinlemek isteyebiliyor. Özellikle bu konuda bizler de sizlere detaylı bilgiler sağlayacağız.

AirPods 2. nesil ürününde kullanıcılar ilk olarak müzik kalitesine önem gösteriyorlar. Müzik zevkini genellikle toplu taşıma veya kalabalık ortamlarda yaşayan kişilere ürünümüz tam performans sağlamakta. Kulaklık ses kalitesini en uygun şekilde kişilere sunarak zevkinizi son seviyeye getiriyor. Bunun yanında ses yüksekliği konusunda farklı özelliklerinin bulunması dilediğiniz gibi ayarlayabilmenizi de sağlamakta. Bir diğer kullanıcıların sevdiği özellik ise bağlantı konusu oluyor. Kulaklık ünitesi sayesinde herhangi bir kesinti yaşamadan, dilediğiniz kadar kullanabilmektesiniz. Saniyelik kesintiler ve uzak bağlantı sayesinde kulaklığın keyfi asla sona ermemekte.

AirPods hakkında bir diğer dikkat çeken yorum ise Apple ekosistemiyle tamamen uyumlu çalışması. Son zamanlarda daha da dikkat çekmeye başlayan bu konu büyük bir önem kazandı. Cihazlar arası geçişler, kolay bağlanması ve konforu ise müşterilerin en çok yorum yaptığı konular arasında. Cihaz hakkında genel olarak pazaryerlerinde yaptığımız araştırmalara göre büyük bir pozitif yorum olduğunu da söyleyebiliriz.

Apple ürünlerini severek kullanıyorsanız MacBook Air M1 Kutu Açılımı ve İnceleme: 16 GB RAM ve 512 SSD ürün inceleme yazımıza da göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir