iPhone’da Tarayıcıda Açılan Uygulamaları Asıl Uygulamada Açma

Örneğin iPhone cihazınızda Safari ile bir bilgi arattırdınız. Karşınıza Facebook’a veya YouTube girebileceğiniz bir link çıktı. Yani arattırdığınız bilgilerin Facebook’taki herhangi bir sayfada açıklaması, YouTube’da ise videosu çıktı. Bu durumda Facebook linkine tıkladığınızda Facebook’u uygulamada değil de tarayıcıda açarsa veya YouTube uygulamasında değil de yine tarayıcıda açarsa ne yapar da uygulamada açmasını sağlarsınız?

iPhone'da Tarayıcıda Açılan Uygulamaları Asıl Uygulamada Açma

Yukarıda anlattığım durum Android cihazda olsa tarayıcıdaki linkte tıkladığınız zaman linki ne ile açmak istediğinizi hemen soruyor. Facebook uygulaması ile mi yoksa tarayıcıdan mı devam etmek istediğinizi belirtmenizi istiyor. Oysa iPhone’da bu şekilde değil. Iphone’da bunu değiştirebileceğiniz bir ayar da bulunmuyor. Peki, iPhone’da Facebook’a veya YouTube’a tarayıcıdan girmeye devam mı edeceksiniz? Elbette hayır. iOS’un da bu durumlar için geliştirdiği bir yazılımsal nimeti var. Tarayıcıda Facebook’a girdiniz diyelim. Sayfayı yukarıdan aşağı çekerseniz üstte Facebook ile aç adında bir buton belirecek. Ya da YouTube ile aç adında bir buton belirir. Ona tıklarsanız uygulama ile açmış olursunuz.

Olur da telefonunuz uygulama yerine tarayıcıyla belirli uygulamaları açmaya başlarsa anlattıklarımı yaparak uygulamada açmasını sağlayabilirsiniz.

3 Comments

  1. Metin avatarı Metin dedi ki:

    Merhaba
    Ya ben YouTube ye sorunsuz bir şekilde girebiliyorum ama whatsapp,ınstagram,Facebook,mesengger üzerinden sadece YouTube ile ilgili bir link geldimi açılmıyor hata veriyor
    Uygulamıyı sildim yükledim telefonu sıfırladım ağ ayarlarını sıfırladım bir çok şey denedim olmadı yardımcı olursanız çok sevinirim…

  2. Deren avatarı Deren dedi ki:

    Allah aşkına yazdıklarının çözümü nerde? Ben mi göremiyorum yoksa insanları aptal yerine mi koyuyorsunuz?

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Tarayıcıda Facebook’a girdiniz diyelim. Sayfayı yukarıdan aşağı çekerseniz üstte Facebook ile aç adında bir buton belirecek. Ya da YouTube ile aç adında bir buton belirir. Ona tıklarsanız uygulama ile açmış olursunuz.
      Yazı biraz eski olduğundan yazılımsal olarak değişiklikler gerçekleşmiş olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir