iPhone Rehberi SIM Karta Aktarma Nasıl Yapılır?

iPhone rehberi SIM karta aktarma, belirli adımların takip edilmesi gerekilen ve anlık yapılan bir işlemdir. iPhone cihazlarda rehberinizdeki numaralar SIM kartına kaydedilmeyerek telefona kaydedilmektedir. Bu işlem özellikle cihaz değişimi konusunda problemler yaşatarak kullanıcıları engelleyebiliyor. Özellikle bu sorun karşısında neler yapabileceğini bilmeyen kullanıcılar ise bizlere “iPhone Rehberi SIM Karta Nasıl Aktarılır?” sorusunu sormaktadırlar. Aslında oldukça kolay olan işlemi, bugünkü yazımızda detaylı bir şekilde anlatacağız. Hadi başlayalım!

İlginizi Çekebilir: IPhone’da Basit Rehber Ayarı Kişileri Görüntüleme

iPhone rehber aktarma konusunda kullanıcılarına destek vermemektedir. Bu neticede ekosistem içerisinde oldukça zor bir konu olarak görülen aktarma işlemi, aslında basit ve birkaç adımda tamamlanabiliyor. Bu yazımızda üç farklı aktarma yöntemini de kolaylıkla takip edebilir, dışa aktarma işlemini anında yapabilirsiniz.

iPhone Rehberi SIM Karta Aktarma

iPhone Rehberi SIM Karta Aktarma yöntemi, günlük hayatta zor gibi gözüken fakat yapılması oldukça kolay olan bir işlemdir. İşlem içerisinde bahsettiğimiz yönergeleri doğru bir şekilde yapmanız ile birlikte rehberinizi SIM karta aktarabilir, dilediğiniz zaman kullanıma alabilirsiniz.

Yönteme başlamadan önce belirli cihazlara ihtiyaç duyduğumuzu söyleyebiliriz. İlk olarak bir bilgisayar ve Android cihaza ihtiyacımız var. Bu iki cihaz işlemleri oldukça kolaylaştıracaktır.

1- Öncelikle cihazımız içerisinden “Ayarlar” kısmına giriş yapıyoruz.

iPhone Rehberi SIM Karta Aktarma

2- Burada “Apple Kimliği” bölümünde yer alan “iCloud” seçeneğine tıklıyoruz.

iPhone Rehberi SIM Karta Aktarma

3- Karşımıza gelen yerden “Kişiler” bölümüne tıklayarak aktif hale getiriyoruz.

iPhone Rehberi SIM Karta Aktarma

4- Ardından bilgisayar veya farklı bir cihazınızdan iCloud adresine girerek Apple kimliğimizle giriş yapıyoruz.

iPhone Rehberi SIM Karta Aktarma

5- Açılan bölümden “Kişiler” seçeneğini seçiyoruz.

iPhone Rehberi SIM Karta Aktarma

6- Sonrasında SIM karta aktarmak istediğiniz kişileri seçmemiz gerekiyor. Özellikle bu noktada tek tek kişileri aktarmak istiyorsanız CTRL tuşuna basılı tutarak sol tık yapabilirsiniz. Ya da bütün rehberi seçmek istiyorsanız CTRL + A kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

7- Kişileri seçtikten sonra ekranın sol üst kısmında kalan yerden dişli çark ayarlar bölmesine tıklıyoruz.

8- Buradaki menüden “vCard’ı Dışa Aktar” seçeneğine tıklayarak bilgisayarımıza kaydediyoruz.

iPhone Rehberi SIM Karta Aktarma

9- Bu işlemlerden sonra bir Android cihaza SIM Kartınızı takınız ve USB ile aktardığımız cihaza bağlayarak aktarabilirsiniz. Ya da daha kolay ve pratik bir yöntem olan mail adresi ile gönderme yaparak Android cihazına gönderebilir, bilgileri SIM kartına aktarma yapabilirsiniz.

SIM Kartı iPhone Cihaza Aktarma

iPhone cihazımızın rehberini SIM karta aktarma durumumuz olduğu gibi bazen de SIM Kartı iPhone Cihaza Aktarmak zorunda olabiliyoruz. Bu tür işlemlerde genellikle kullanıcılar zorlanabiliyor. Oldukça kolay bir yöntemi bulunan SIM Kartı iPhone Cihaza Aktarma işlemini yapabilmemiz için öncelikle SIM kartımızın desteklemesi gerektiğini unutmayınız. Eğer ki SIM kartınızın desteklediğinden eminseniz alt kısımda bulunan maddelerden nasıl yapılacağını inceleyebilir, adım adım yaparak tamamlayabilirsiniz.

1- İlk olarak cihaz içerisinden “Ayarlar” kısmına giriş yapıyoruz.

iPhone Rehberi SIM Karta Aktarma

2- Burada bulunan “Kişiler” seçeneğine tıklıyoruz. Karşımıza gelen bölümden “SIM’deki Kişileri Aktar” seçeneğine tıklayarak aktarma işlemini tamamlıyoruz.

iPhone Rehberi SIM Karta Aktarma

iPhone’dan SIM Karta Kişi Aktarma  

iPhone cihazımızdan SIM karta kişi aktarma işleminde tek tek numaraları aktarabilmekteyiz. Toplu olarak rehberinizi SIM karta aktarmak istiyorsanız bunun için birinci olarak bahsettiğimiz başlığı incelemenizi tavsiye ediyoruz. Eğer ki toplu bir aktarım yapacaksanız bu işlem biraz daha yorucu olabilir.

iPhone’dan SIM Karta Kişi Aktarma işlemi diğerlerine nazaran oldukça hızlıdır. Bu yöntemde bir adet Android cihaza ihtiyaç duyuyoruz. Fakat elinizde Android cihaz bulunmuyorsa alternatif cihazları da kullanarak yöntemi tamamlayabilirsiniz.

1- Telefona giriş yaparak SIM kartımıza aktarmak istediğimiz kişiyi seçiyoruz.

2- “Kişiyi Paylaş” seçeneğine tıkladıktan sonra “Mail” alanına tıklıyoruz.

3- Ardından mail adresinizi yazarak “.vcf” formatında numaraya gönderme yapıyoruz.

4- Gönderdiğimiz maili Android cihazından açarak indiriyoruz. Sonrasında SIM karta aktarma yaparak “iPhone’dan SIM Karta Kişi Aktarma” işlemini tamamlıyoruz.

Bütün işlemler bu kadar! Aktarım tamamlandıktan sonra rahatlıkla SIM Kartınızı kullanmaya devam edebilir, kişileri dilediğiniz kadar aktarabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir