Instagram Anasayfa Sıralaması Nasıl Yapılıyor?

Instagram’da gezerken anasayfanızda yani görüntülerin paylaşımların döndüğü yerde alakasız şeyler gördüğünüzü mü düşünüyorsunuz? Bu doğru değil. Instagram’ın bunun için bir algoritması bulunuyor. Kısaca sizlere Instagram’ın püf noktasından bahsedeceğiz.

İlk önce şunu söyleyelim. Çok fazla etiket ekleyenler sıralamada geri düşmüyor veya herhangi bir olumsuz durumdan etkilenmiyor. Bununla ilgili yapılan yorumlara aldırış etmeyin.

İlgi, Yenilik ve İlişki. Bu üç unsuru ön plana alan Instagram, ilk önce ilgi alanlarınıza göre paylaşımları en üst sırada gösteriyor. Yenilik kısmında yani anasayfada ikinci en önemli paylaşımlar yeni paylaşımlardan oluşuyor. Son olarak ilişki. En çok iletişim kurduğunuz hesaplar 3. sırada en üst düzeyde karşınıza çıkıyor.

Bunları bilmek neden önemli derseniz sizin de paylaşımlarınızı ona göre yapmanızı öneririz. En basit örnek, Instagram üzerinden siz de çok fazla insan ile iletişim kurun. Bu iletişim kurduğunuz insanlar sizin paylaşımlarını 3. derecede en çok anasayfasında görecektir. Bununla ilgili kendiniz Instagram hesabınızı geliştirmek için bir çalışma yapabilirsiniz.

Instagram Anasayfa Sıralaması Nasıl Yapılıyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir