Ziraat Bankası İletişim Kanallarını Teknoloji ile Güçlendiriyor

Türkiye’deki banka ve finans kuruluşlarının, Amerika ve Avrupa’daki kuruluşlara kıyasla teknolojiyi daha çok kullandığı biliniyor. Üstelik uzun yıllardır Türkiye’deki banka ve finans kuruluşları teknolojik gelişmelere çok daha hızlı adapte olabiliyor.

Türkiye’nin önde gelen bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası iletişim numarası haricinde müşterilerine destek olmak için teknolojiyi kullanmaya devam ediyor. Ziraat Bankası, müşteri numarası dışında farklı iletişim kanalları da sunuyor.

Ziraat Bankası iletişim seçenekleri arasında, doğrudan canlı anlık mesajlaşma ve sosyal medya kanalları aracılığı ile müşteri desteği alternatifleri de yer alıyor. Peki, bankanın sağladığı teknolojik iletişim seçenekleri neler? Her birine bakalım.

Çağrı Merkezi İletişim Numarası

Ziraat Bankası, çağrı merkezi hizmeti aracılığı ile müşteri destekleri sağlamaya devam ediyor. Bankanın müşteri iletişim numarası üzerinden, banka ile çalışan hesap sahipleri 7 gün 24 saat kesintisiz destek alabiliyor.

Destekler için otomatik yanıt sistemi ve müşteri temsilcine direkt bağlanma gibi seçenekler de yer alıyor. Banka müşterileri çağrı merkezi ile kredi, kredi kartı, mevduat hesapları gibi işlemleri yapabildikleri gibi bakiye ve borç sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebiliyor.

Müşteri Destek İletişim Formu

Banka müşterileri iletişim formu kanalı aracılığı ile de Ziraat Bankası ile iletişime geçebiliyor. Bankanın web sitesi üzerinden erişilebilen formda, müşteriler birtakım kısa bilgileri forma girerek bankanın şubelerini ziyaret etmeden destek ve bilgi alabiliyor.

Banka müşterilerinin bu iletişim seçeneğini kullanmaları için Ziraat Bankası web sitesindeki “Müşteri İlişkileri” menüsüne giderek formu doldurmaları yeterli oluyor. İlgili iletişim formuna, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve ad soyad gibi birtakım bilgilerin girilmesi yeterli oluyor.

Canlı ve Anlık Mesajlaşma İletişimi

Ziraat Bankası müşterileri eğer internet şubesini kullanıyorsa, müşteri temsilcileri ile canlı ve anlık görüşme de gerçekleştirebiliyor. Böylece bilgi veya sorunlarını anlık mesajlaşma yolu ile iletebiliyor.

Canlı ve anlık mesajlaşma iletişim kanalını kullanmak için banka müşterilerinin Ziraat Bankası İnternet Şubesi’ne giriş yapmaları gerekiyor. Ardından sol sekmede yer alan “Canlı Cevap” seçeneğini tıklayarak bir görüşme başlatmaları mümkün olabiliyor.

İletişimde Sosyal Medya Kanalları

Aktif mevduat toplam büyüklüğüne göre Türkiye’nin en büyük bankası konumunda bulunan Ziraat Bankası, sosyal medya kanallarını da aktif bir şekilde kullanıyor. Müşterilerin banka ile iletişime geçmek için Twitter, Facebook ve Instagram platformlarından destek alması mümkün oluyor.

Ancak tabii, bu yolu kullanan banka müşterilerinin sosyal medya hesaplarındaki “mavi tık” ve “onaylı hesap” işaretlerine dikkat etmeleri önem taşıyor. Ayrıca, bu iletişim yolu kullanılacaksa kişisel bilgilerin verilmemesi de önem arz ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir