Yandex Mail Programdan Mail Silinmiyor

Yandex Mail kullanıyorsunuz ve bu maili herhangi bir mail programında kullanıyorsunuz. Bu programdan herhangi bir maili siliyorsunuz ama geri mi geliyor? Mail silinmiyor mu? O halde bahsettiğimiz adımları takip ediniz. İlk önce bu durumun sebebini açıklayalım.

E-posta programına giriş yaparken muhtemelen pop 3 protokolünü kullandınız. Pop 3 protokolü e-posta programından mailleri silseniz de ana sunucuda kalır. Sizin en baştan IMAP protokolünde kurulum yapmanız gerekirdi. Lakin öyle yapmasanız bile geçişi daha sonradan yapabilirsiniz.

Pop 3 protokolü neden işe yaramıyor?

  • Klasör listeniz, e-posta sunucunuz ile e-posta uygulamanız arasında eşitlenemiyor;
  • E-posta hesabınız sadece belirli bir cihaza bağlandığından iletilerinizle bilgisayarınız ve telefonunuz üzerinden aynı anda çalışmanız mümkün değildir.

Bu sebeplerden pop 3 protokolü pek tercih edilmiyor. IMAP protokolü üse hem programı hem web tarayıcıdan maili hem de mobil sürümde mailinizi aynı anda eşitleyebilir. Bu nedenle tercih edilmelidir.

Programda IMAP protokolüne geçiş yapmak için ilk önce baştan kurulum yapmalı ve giden gelen mail sunucularını IMAP’a göre ayarlamalısınız. Bunun yanında kullanıcı adı ve şifrelerde değişiklik olmaz.

Şu sayfadan yardım alabilirsiniz.

https://yandex.com.tr/support/mail/mail-clients.html

Yandex Mail Programdan Mail Silinmiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir