Yandex Disk’te Alan Arttırmak

aorhanYandex’in dev hizmeti Yandex Disk’ten birçok internet kullanıcısının haberi vardır. Zaten bu kadar büyük bir fırsatı kimsenin kaçıracağını sanmıyorum. Yandex bu konuda o kadar cömert davranmış ki anlatılamaz. Diğer bulut alanlarına göre en çok alanı bu veriyor. Hem de bedava olarak. Bedava 50 GB depolama alanı veren yerler de var, ancak Yandex’in kalitesinin yanından bile geçemezler. Örneğin My Box Files adıyla bir bulut hizmeti oluşturulmuş. Bedava olarak 50 GB’lık depolama alanı veriyor. Hatta masa üstü uygulaması bile var. Ancak bir Google Drive kadar ya da bir Yandex Disk kadar kaliteli değil. Çünkü masa üstü uygulamasının içine attığınız dosyalar düzgün yüklenmiyor, internet hesabınıza senkronize olmuyor. Bu nedenle 100 GB da verse kıymet yok. Bir Yandex Disk’in yerini asla tutamaz.

Diskin kapasitesini arttır kısmına tıklıyoruz
Yandex Disk’te Alan Arttırmak

Yandex Disk’in bize ilk etapta verdiği alan 10 GB. Hiç ücret istemeden 10 GB alanı bize veriyor. Bunu arttırma şansı da veriyor. Bu nedenle diğer depolama alanlarından oldukça iyi. Örneğin Google Drive ilk etapta sadece 5 GB depolama alanı veriyor ve onu arttırmak mümkün değil. Bildiğim kadarıyla sadece ücret ödeyerek arttırma yapabiliyorsunuz. Ancak bir bulut alanı ücret ödeyerek satın alacağınız kadar önemli değilse neden ücret ödeyerek alasınız ki? Bu nedenle Yandex Disk kullanmanız daha mantıklıdır. Çünkü Yandex Disk’te disk alanınızı arttırabiliyorsunuz. Örneğin Yandex bir yarışma yapıyor. O yarışmadan geçen herkese bedava disk alanı veriyor. Örneğin Proje Y yarışmasını biliyorsunuz. O yarışmada belirli seviyeleri geçen herkese bedava 10 GB depolama alanı verildi. Zaten en başta 10 GB depolama verilmişti. Eğer Proje Y’ye de katıldıysanız o zaman 20 GB depolama alanına sahip olmuş olacaksınız. Bunun yanında bir de 512 MB arttırmak da mümkün. Sadece bir sefer değil. Birçok sefer 512 MB’lık alan kazanabilirsiniz.

Bunu nasıl yaparsınız?

Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşımlar yapacaksınız. Sizin bağlantılarınıza tıklayıp Yandex Disk’i kullanmak için masa üstü uygulamasını kuran kişi kurulumu tamamladıysa size 0.5 GB alan eklenir. Yani 512 MB alan eklenir. Bu şekilde Yandex Disk’ten alan almanız mümkündür. 4 kişi davetinizi kabul etse 2 GB bedava ek alan kazanacaksınız. Görsellerimizde de gördüğünüz gibi açıklamalar Yandex’in internet üzerinden ulaşabildiğiniz disk sayfasında bulunuyor.

Burada size bilgi veriyor. Ne yaparsanız kaç GB alan kazanacağınızı açıklıyor
Yandex Disk’te Alan Arttırmak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir