Xiaomi Cihazlarda Tema Nasıl Değiştirilir?

Dünyanın popüler bir markası haline gelen Çinli Xiaomi’den kısaca bahsedip daha sonra bu cihazlar için tema nasıl değiştirilir telefonun arayüzü nasıl kişiselleştirilir konusundan bahsedeceğim. Akabinde önümüzdeki günlerde de Xiaomi telefonlarla ilgili yazılar ara ara gelmeye devam edecek?

Xiaomi ilk çıktığı zamanlar insanlar biraz şüpheyle yaklaştı, sonuçta bir Çinli şirkettir ve Çinli şirketler kopya ürünlerle ünlüydü. Ayrıca malzeme kalitesi düşük olduğundan sağlığa zararlı olduğu düşünüldü ama bu durum kısa zaman içinde değişti. Xiaomi telefonlar dünya çapında özellikle doğudan başlayarak hızla yayışdı. Fiyat performans ürünler ortaya koyan şirket büyük telefon şirketlerinin sunduğu performansı neredeyse yarı fiyatından dana düşüğe sunuyordu. Bu da insanların ilgisini çekti. Bu sayede bir kaç saniye içinde milyonlarca telefon atarak dünya rekorları kırıldı. Elbette bu daha da ilgi çekti Xiaomi telefonlar daha da ilgi görmeye başladı. Son zamanlarda da şirket taklit işini bir kenara bırakarak kendi tasarımlarıyla ilgi çekmeye devam ediyor. Bakınız Xiaomi Mi Mix serisi.

Xiaomi Cihazlarda Tema nasıl değiştirilir?

Android’in en sevilen yanı kişiselleştirme seçeneklerinde sınır olmaması. Xiaomi cihazlar da bu konuda oldukça iyi.

Cihazınızda hazır bulunan Temalar kısmına giriniz. Bu kısımda karşımıza yayınlanmış binlerce seçenek çıkacak birini indirip kurabilirsiniz. Karar vermek için temanın detaylarını inceleyin. Bu resmi yoldan kişiselleştirme.

Xiaomi Cihazlarda Tema Nasıl Değiştirilir?

Birde 3. Parti yazılımları telefonunuza kurma yoluyla bir tema ekleme ve kullanma seçeneği var. Aslına bakarsanız bazı cihazlar için temalar uygulaması bu resmi olmayan temaları ki burada .mtz uzantısında bahsediyoruz, kurmaya içe aktarma yöntemiyle izin veriyor. Ama bu hepsinde işe yaramıyor. O halde resmi olmayan temaları nasıl kuracaksınız?

Miui theme editor uygulamasını https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mixapplications.miuithemeeditor adresinden indirin.

Xiaomi Cihazlarda Tema Nasıl Değiştirilir?

Yukarıda görsel de gördüğünüz uygulama ekrandır. Nurdan Browse seçeneğini seçin. Elbette elinizde indirdiğiniz bir tema olmalı. Temayı bularak ekleyin.

Xiaomi Cihazlarda Tema Nasıl Değiştirilir?

Daha sonra startını butonuyla ilerleyin. Karşımıza bir sürü seçenek çıkacak hiç birine dokunmayın.

Xiaomi Cihazlarda Tema Nasıl Değiştirilir?

Daha sonra next butonuyla bir sonraki aşamaya grçin. Burda size tema kurulsun mu uyarısı verilecek. Onaylayın. Tema kuruldu kurmak için temalar uygulamasına gidin uyarısında sonra herşey tamam.

Bu aşamalarda karşınıza eğer internete bağlıysa kız bir sürü reklam çıkacaktır aldırmayın.

Temalar uygulamasına tekrar gidin ve yüklediğiniz temayı etkinleştirin. Muhtemelen telefonun yeniden başlatılması gerekecek. Yeni temanız hazır.

3 Comments

  1. Emin KK avatarı Emin KK dedi ki:

    Temalar çıktından sonra yaygın olmasa da bazı eksiklerini gidermek üzere güncellenmesi gerekir. Bu güncellemelerden nasıl haberdar olunur?

  2. fatih avatarı fatih dedi ki:

    ilk temayı tekrar nasıl yapabilirim ?

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      varsayılan temayı uygula

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir