Windows 8’de Görev Çubuğundaki Simgeler Nasıl Küçük Hale Getirilir?

Windows XP kullananınız varsa bilir. Aşağıda görev çubuğundaki simgeler uzundur. Görselde de gördüğünüz gibi o uzun simgeleri nasıl küçük hale getiririz? Bu yazımızda sizlere bunu anlatacağız.Ekran Görüntüsü (1)

Görev çubuğundaki simgelerin nasıl hoşunuza gittiğini bilmiyorum, ancak sizlere her iki yöntemi de anlatacağım. Uzunsa kısa yapmayı, kısaysa uzun yapmayı bu yazıyı okuduktan sonra öğreneceksiniz.

Görev çubuğundaki simgeleri kısaltmak için;

Öncelikle görev çubuğuna sağ tıklayıp özellikler diyoruz.

Özellikler dedikten sonra sekmeleri hiç değiştirmeden o anda karşımıza gelen ekranda görev çubuğu düğmeleri yazıyor. Onun içerisinde tam 3 tane seçenek var. Bu 3 seçenekten biri düğmeleri küçük yapmanız için, biri görev çubuğunda çok sekme açarsanız otomatik küçülmesi için, sonuncusu ise sadece büyük kalması içindir.Ekran Görüntüsü (2)

Eğer siz küçük kalmasını istiyorsanız her zaman birleştir etiketleri gizle seçeneğini seçeceksiniz. Eğer sadece görev çubuğu dolu olduğunda küçülmesini istiyorsanız görev çubuğu dolu olduğunda birleştir seçeneğini seçeceksiniz. Küçülmesini istemiyorsanız daima büyük düğmeler şeklinde kalsın istiyorsanız da hiçbir zaman birleştirme seçeneğini seçeceksiniz.

Windows 8 işletim sisteminde görev çubuğundaki düğmelerin boyutunu bu şekilde ayarlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir