Windows 7 SP1 paketinde ciddi sorun

Windows 7 SP1 paketinde ciddi sorunWindows 7 ‘nin bir süre  önce çıkan SP1 paketinde ciddi sorunların olduğu ortaya çıktı. Forumlarda konuşulan ve bilgisayarlarda sorunların ortaya çıkan iddialarada Microsoft doğrulamış ve alınabilecek tek önlemin Windows Sunucu Güncelleme Hizmetlerinin kapatılması olacağını bildirmiş. Bilgisayarlara yüklenen SP1 sonrası makineleri çalıştırmaz ve C00000034 hatasını almasına neden oluyormuş.

Eğer bu hatanın etksi PC’de kasma, yavaşlatma vs ise bu sorun benim bilgisayarımda olduğu için doğrulayabilirim. Bilgisayarıma sp1 paketini yüklemeden önce kullandığımda hiç bir sorun yokken şimdilerde ise o kadar hantal ve kasma sorunu varki anlatamam. Çünkü bilgisayarım donanım olarak daha yeni ve özellikleri de oldukça iyi. Kullandığım programlar yenilir yutulur cinsten donanım istekleri olan programlar olması ve sp1’den önce bunları rahatlıkla çalıştıran bir pc olmasından dolayı epeydir durumda bir farklılığın olduğunu hissetmiştim. Bu haberden sonrada forumlarda gördüğüm kadarıyla sadece ben değil bir çok kullanıcı bunu yaşamış ve yaşaıyormuş.

Bu durumdan kurtulmanın yolu olarak denetim masasından sorun giderici ile taratmak ya da eğer sp1 paketi üzerinde gelmeyen bir windows 7 kullanıyorsanız program ekle kaldırdan sp1 güncelleştirmesini kaldırmanız. Windows’un kendi sitesinde nasıl kaldırılacağını gayet net dilde yazmış. Bu adreste yazılanları uygulayarak SP1 sürümünü kaldırabilirsiniz. Onun öncesinde tabiki önemli dosyaları yedeklemenizi tavsiye ederim.

Yazıyı yazdığım sırada bende SP1’i kaldırdım ve şimdi nasıl olduğunu, işe yarayıp yaramadığını bu yazıya daha sonra ekleyeceğim. İnşallah yarar çünkü şu anda yazı yazarken bile yazılar kaç saniye sonra yazılıyor.

10 Comments

  1. kadir avatarı kadir dedi ki:

    K976932 kodlu güncellemeyi kaldırdıktan sonra sorun düzeliyor.
    Kaldırmak için : denetimmasası/programlar/programveözellikleri/yüklügüncellemeler : oradan K976932 kodlu güncellemeye sağ tıklayıp kaldır deyin…

  2. muhammet avatarı muhammet dedi ki:

    sp1 kaldırdım ve pc cöktü mk micrasoftunda w7 ninde laptopunda hp ninde amd ninde yapıcakları işe verim

  3. Kaan CAN avatarı Kaan CAN dedi ki:

    masaustunde simgelerin yerlerini degistirmek bile 3-4 dk`yi bulan kasmalar meydana gelmekte windowstan vazgecip ubuntu kullanmaya ramak kaldi.

  4. ali avatarı ali dedi ki:

    i pc sp1 kurlumundan sonra yapılanmaya gecti otomatik kapandı ve tekrar acılmaya geçtiğinde bizlere ömür dedi ve çöktü

  5. ali avatarı ali dedi ki:

    i pc sp1 kurlumundan sonra yapılanmaya gecti otomatik tekrar acılmaya geçtiğinde bizlere ömür dedi ve çöktü

  6. Cihan avatarı Cihan dedi ki:

    Ben Service Pack 1 yükledim. Hem de bir kaç ayrı makinaya ve her seferinde canavar gibi çalışan bilgisayarlarda takılmalar olmaya başladı.

  7. murat avatarı murat dedi ki:

    @aorhan Windows 7 Ulitmate’i Denetim masasındaki güncelleme yöneticisini kullanarak SP1 kurmayı denerken bahsettiğim hatayı almıştım.

  8. Cem avatarı Cem dedi ki:

    Bende bir yavaşlık söz konusu değil , ama ne durumda bu C00000034 hatasını alıyoruz ?

  9. Murat avatarı Murat dedi ki:

    Ben Win 7’ye SP1′ yükleyemedim. Win 7’yi fazla kullanmadığımdan SP1 kurmak içinde fazla uğraşmadım.

    SP1 kurmaya kaltığımda şu hatayı alıyorum: Error details: Code 8024000B

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      @murat ben sorunsuz kaldırdım acaba sendeki beta filan mı, çünkü onun update bile farklı oluyor dıye gordum bır yerde o nedenle

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir