Windows 10’da Uygulama Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

Windows 10 bildirimler konusunda diğer işletim sistemlerine göre biraz daha kendini geliştirmiş. Özel bir bildirim paneli oluşturması, hatta bildirimler için özel bir tuş oluşturması bu konudaki düşüncelerimizi destekliyor. Ancak bir yerden sonra sürekli bildirim gelmesi canınızı sıkabilir. Özellikle uygulamalardan gelen bildirimler canınızı daha çok sıkabilir. Uygulamalardan gelen bildirimler canınız sıkmasın diye sizlere bir yol önereceğiz.

Uygulamalardan gelen bildieimleri kapatmak için;

  • Ayarlar uygulamasından sistem – bildirimler ve eylemler yolunu takip edin.Windows 10'da Uygulama Bildirimleri Nasıl Kapatılır?
  • Eğer amacınız tüm bildirimleri kapatmaksa “uygulamalardan ve diğer gönderenlerden bildirimleri alın” yazan yerin alt kısmında yer alan anahtarı kapalı konuma getirin.Windows 10'da Uygulama Bildirimleri Nasıl Kapatılır?
  • Eğer sadece sizi rahatsız edenleri kapatmak istiyorsanız “uygulamalardan ve diğer gönderenlerden bildirimleri alın” yazan yerin alt kısmında yer alan anahtarı açın. Ardından alt kısımda beliren uygulamalardan istemediğiniz uygulamaların yan tarafında yer alan anahtarı kapatın.Windows 10'da Uygulama Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

Bu adımları takip ederek bildirimlerden kurtulabilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınızı kullanırken sizi rahatsız eden uyarıcıları yok etmiş olursunuz.

One Comment

  1. Anta avatarı Anta dedi ki:

    Sn. “AORHAN”,

    Ele aldığınız konuya çözüm araken, bu yazınıza rastladım ve okuyunca, “Bill amca”mızın benim gibi sizi de kandırdığını anladım:

    “Kilit ekranında bildirimleri göster” ve üstte belirttiğiniz “Uygulamalardan ve diğer gönderenlerden bildirimler alın” seçenekleri kapatılınca, kapanmış gibi yapıp yeniden açılıyorlar…

    Ayarlar’ı kapatıp, yeniden açınca, kandırıldığınızı, Microsoft’un “Nasıl olsa, kapattım sanıp, bir daha bakmazlar” diyerek, biz kullanıcıları saftirik yerine koyduğunu anlıyorsunuz; üstelik, Microsoft bu aşağılıkça davranışını daha pek çok olayda aynen sürdürüyor…

    Microsof’un ne mal olduğu eskiden beri belli idiyse de Windows 10’la birlikte bu iyice ortaya çıktı…

    Başarılar,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir