Wikipedia Engeli Kalkmayacak

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nın sorusuna Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri cevap verdi. Cevap pekte olumlu değil. Gelin yasağı şöyle bir hatırlatalım. 2017 Yılında yayınlanan bir kaç içerik nedeniyle Wikipedia engellendi. Sadece Türkçe dilinde değil bütün dillerde engellendi. Normal şekilde Wikipedia ‘ya ulaşmak mümkün değil. Açıklamaya bakalım daha sonra yorumlarımızı yapalım.

“Türkiye terör örgütleriyle yan yana gösteriliyor.” Daha önce de yapılan açıklama buydu. Terör örgütü mensubu kişilerin yazdıkları yazılar için engellendiği açıklanan Wikipedia hakkında yapılan bu açıklama oldukça doğru. Zira yasağın en önemli sebebi “kendi kendine darbe yapan liderler listesine Sayın Erdoğan’ın da eklenmesi” diyebiliriz. Yasak bundan sonra başlamış ve ondan sonra hiç kalkmamıştı. İlk etapta neden olduğu açıklanmamış daha sonra yasağın sebebi ortaya çıkmıştı.

Wikipedia Engeli Kalkmayacak

Bu tür içerikler nedeniyle erişimin yasaklanmasına karar verilmişti. Lakin tamamen engellemek mümkün olmasa da çoğunluğun bu tür içerikleri görmezi engelleniyor. Lakin bilgi tamamen engellenemez.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir