Tweetlerini Düzenle

Twitter’da yeni bir dönem başlıyor. Bir çok sosyal medya mesajlaşma sitesi mesajları herkesten sil özelliğini yayınlarken, Twitter gönderdiğiniz bir tweeti düzenlemenize bile izin vermiyor. Yanlış yazdıysanız dil hatası yapıldıysa ne kadar uzun olursa olsun tweeti silmek zorundasınız ve yeniden gönderebilirsiniz. Lakin bu değişecek.

Yapılan açıklamada Twitter’ın kısa süre içerisinde tweet düzenleme özelliğine sahip olacağına işaret ediyor lakin istediğiniz gibi olmayacak. Elbette bir sınır koyulacak. Detay vermek gerekirse Twitter, attığınız bir tweeti kesinlikle çok çok bir kısa süre içerisinde değiştirmenize izin verecek. Zira bu süre 5 ile 10 saniye olacak.

Bu kadar kısa sürede tweeti okuyup nasıl düzenleyeceğim diyenler için , dikkatli yazın önerisi geliyor. Zira Twitter sonradan değişen şeylerin kullanıcıların deneyimini ve tweetin doğruluğunu olumsuz yönde etkilediği söyleniyor. Bizde şunu eklemek istiyoruz;

Facebook, sınırsız düzenleme özelliğine sahip ama kendisinden birşey kaybetmiyor. Çünkü düzenleme geçmişini görmeniz mümkün. Mesajı yazan kişinin de düzenleme geçmişine müdahale etmesi söz konusu değil. Bu açıdan değişen birşey olmayacak.

Tweetlerini Düzenle

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir