Tweet Açıklama Özelliği Nedir?

Twitter’da şu sıralar ağırlık verilen, üzerinde çalışılan özellik açıklama ya da netleştirme şeklinde ifade edilebilir. Peki netleştirme özelliği nedir ve bize neler sunacak?

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Twitter ‘a düzenleme seçeneği geleceğiyle ilgili haberler çıkmaya başladı. Oldukça ilgi duyulan bu haber sonrası, bunun yakın bir zamanda çıkmayacağı da ortaya atıldı. Ama benzer başka bir özellik üzerinde de çalışılıyor. Netleştirme.

Bir tweet attınız ve insanlar tarafından tam anlaşılmadığını ya da yanlış anlaşıldığını düşünüyorsunuz. Veya basit bir kelime ya da yazım hatası yaptınız. Şimdi bu tweete müdahale etmek için silip baştan yazmanız gerekiyor ama açıklama, netleştirme özelliği sayesinde bu tweete basit notlar eklemek mümkün olacak. Bu sayede yazım hatalarını düzeltebilir ya da yanlış kullandığınız ifadelerde neyi ima ettiğinizi basit bir notla netleştirebilirsiniz.

Özellik şimdilik Twitter tarafından test ediliyor. Başarılı olursa bizim test etmemiz için bir süreç başlayacak. Sonrasında herkesin kullanımına açılacak.

Tweet Açıklama Özelliği Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir