TÜVTÜRK Muayene Gecikti Ne Kadar Öderim?

Araç sahiplerinin çok iyi bildikleri bir konu TÜVTÜRK araç muayenesi zamanında yapılması gereken zorunlu bir kontroldür. Muayene ücreti araçtan araca değişmekte olup muayene olduktan sonra size verilen belgede bir sonraki muayene ne zaman gelmeniz gerektiği yazmaktadır. Peki bu tarihi kaçırdınız, ne olacak?

Devlet sizden ne kadar muayeneyi kaçırdığınıza göre para istiyor, yani ceza kesiyor. İşte bu cezanın ne kadar olacağını önceden bilebiliyorsunuz. Çünkü TÜVTÜRK’ün bir hesaplama yöntemi bulunuyor.

Gecikme bedeli muayene süresi geçirilen her ay için muayene ücretinin %5’i olup, bu tutarlar Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı’na aktarılmaktadır.

Ama sizinki 1 ay gecikeyecek mi? O halde günleri de hesaplamanız mümkün. Örneğin, muayene tarihiniz ayın 25’i ama siz aynı ayın 31’inde muayene gideceksiniz. Ödeyeceğiniz gecikme zammı bir otomobil için 11.33 TL olarak belirlenmiş.

https://www.tuvturk.com.tr/gecikme-bedeli.aspx bu adrese gidin ve ilgili tarihleri girin, araç tipini seçin. Hesaplamayı yapın ne kadar ödeyeceğinizi görün.

TÜVTÜRK Muayene Gecikti Ne Kadar Öderim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir