Telefonları Webcam’e Çeviren Uygulamalar

Dünyanın virüsle imtihanı sırasında elbette çeşitli önlemler alınıyor. Dünya da ve ülkemizde bunlardan bir tanesi sanal eğitim. Evden eğitim alan öğrenciler, internet bağlantısıyla sınıflarını oluşturuyor. Bunun için bilgisayar ve kameraya ihtiyaçları var. Aynı şekilde öğretmenler de uzaktan eğitim verirken bu gereçlere ihtiyaç duyuyorlar. Bilgisayarın olmadığı yerlerde ya da webcam sorunları yaşadığınız zamanlarda hayat kurtaracak uygulamalardan bahsedeceğiz. Telefonunuzu bir webcam gibi kullanabilirsiniz.

EpocCam Webcam

Webcam kullanılabilen ya da webcam destekleyen her uygulama ile sorunsuz çalışabilen bu iOS uygulamasını iPhone sahipleri çok sevecek. Uzaktan eğitim veren öğretmenler eğer bir web kameranız yoksa, bilgisayarınızda bir webcam yoksa EpocCam sayesinde iPhonunuzu ya da iPadinizi bir kameraya çevirebilir ve uzaktan eğitim programına kendi görüntünüzü gönderebilirsiniz.

Yüksek görüntü kalitesi ileten uygulama ayrıca varsa telefonunuzdaki çift kamerayı destekler ve daha kaliteli görüntü yayınlamanızı sağlar. Bununla birlikte isterseniz Wifi isterseniz kablo ile bağlanma seçeneği uygulamada mevcuttur. Windows 10 ile ve buna yükleyeceğiniz Zoom, Hangouts gibi çeşitli görüntülü sohbet programlarıyla sorunsuz çalışıyor. Uygulamayı indirmek isterseniz burayı ziyaret edin. Uygulamanın Android sürümü de bulunmakta. Aynı özelliklerle birlikte buradan Android için indirebilirsiniz.

Telefonları Webcam'e Çeviren Uygulamalar

PocketCam Lite

PocketCam Lite sayesinde nerede olursanız olun görüntülü sohbet uygulamalarıyla bağlantılı kalabileceksiniz. Bilgisayarınızda kullandığınız herhangi bir sohbet uygulaması (çoğunu destekler) için kameraya ihtiyaç duyuyorsanız PocketCam Lite uygulaması telefonunuzu bir kameraya dönüştürecek ve görüntünüzü uzak bilgisayara iletecektir.

Yine bu uygulamayı uzaktan eğitim veren öğretmenler, uzaktan eğitim alan öğrenciler ve ayrıca canlı yayın yapan Youtuber kesimi tıpkı diğer uygulamalar gibi kullanabilirler.

Geliştirici uygulamanın yarım saniyelik bir gecikme yaşadığını aktarmış. Bununla birlikte ücretli sürümünün de olduğunu eklemek gerekiyor. İlginizi çektiyse buradan indirebilirsiniz.

Telefonları Webcam'e Çeviren Uygulamalar

IP Webcam

IP Webcam, özellikle Android üzerinde sıklıkla kullanılan ve telefonunuzu bir kameraya dönüştüren uygulamadır. Telefonunuzu IP adresiyle tıpkı güvenlik kamerası gibi kullanabilirsiniz. Bu görüntüleri kaydetmek, yüklemek paylaşmak gibi seçeneklere de sahip.

Videoları çeşitli formatlarda kaydedebiliyor ya da bulut depolamaya yükleyebiliyor. Bunun yanında ses kaydederek ses de iletiyor. Ayrıca aynı Wifi ağı üzerinde internet erişimi bulunmasa bile yayın yapabiliyor. Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Telefonları Webcam'e Çeviren Uygulamalar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir