Tabletlerde Pil Kalibrasyonu Nasıl Yapılır?

Günümüzde bilgisayardan çok kullanılmaya başlayan tabletlerin en büyük sıkıntısı pil sorunu. Pillerin hemen bitmesi kullanım alanını sınırlıyor. Ancak kullanım zamanını iyileştirmenin yolları var.

wqd1

Tabletlerde pil kalibrasyonu yapmak için pilinizi tamamen bitirmeniz en iyi yoldur. Ancak bitirdikten sonra ne yapacağınızı da bilmelisiniz. Pili bitirip şarja takmak olay değildir. Pili bitirdikten sonra tableti hiç açmayın. Zaten açılmaz. Ancak şarja takınca da açmayın. Tamamen boşaldığında kapalı şekilde şarja takın ve akşamdan sabaha kadar dursun. Bu sayede piliniz kalibre olacaktır.

Kendim karşılaştığım bir sorunu anlatarak sizlere anlatarak konuma son vermek istiyorum. Tabletin şarjı % 100’e kadar doluyor. Kullanıyorum. Ancak % 50’ye geldiğinde aniden kapanıyor. Hatta sinyal bile vermiyor. Kapanıyor yazısını okuyabiliyorum. Şarjımın yarısının dolu olduğundan da eminim. Böyle bir sorun sadece pilden kaynaklı olabilir. Ben de çözüm olarak pil kalibrasyonu yapmayı düşündüm ve yaptım. Kalibre olduktan sonra çıkarttım ve şarj aniden yarıya düştü. Tam da % 50’ye. Bir kez daha şarj ettim. Şu anda normal ve artık % 50’ye geldiğinde kapanmıyor.

Sizin de probleminiz yüksek ihtimal çözülür. Ancak teknoloji şans işi. Az da olsa bu çözümün işe yaramama ihtimali var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir