Şu an Ülkemizde Satın Alabileceğiniz Mi 9 Modellerini Karşılaştırıyoruz

Xiaomi’nin son amiral gemilerinden birisi olan Mi 9 bir çok modelle çıktı ve listelerin başında bulunuyor. O kadar çok Mi 9 modeli var ki hangisini alacağınıza karar veremeyebilirsiniz. Hiç gevelemeden hangisinin birbirinden ne farkı var hemen sizinle paylaşmaya geçiyorum.

Kaç tane mi 9 modeli var?

Depolama alanı ve ram seçeneklerini hesaba katmadan sıralayacak olursak;

  • Mi 9
  • Mi 9 SE
  • Mi 9 T
  • Mi 9 T Pro
  • Mi 9 Explorer Edition

Şimdilik duyurulan Mi 9 modelleri bu kadar. Tabi bunlarda ram ve depolama seçenekleri bakımından kendi içinde ayrılıyor. Daha fazla model karşımıza çıkıyor. Bunlardan 3’ü şuan ülkemizde resmi olarak alınabiliyor. Pasaport kayıtlı alabileceğiniz modeller de var ama sizi onlara yönlendirmeyeceğiz.

Burada ilk 3 modeli özellikleri bakımından karşılaştıralım. Aynı olan özellikleri dikkate almayacağız.

Ekran Boyutu

Mi 9 ve 9T modelleri 6,39 iken 9SE modeli biraz küçük. 5,97… Bununla birlikte ekran gövde oranı en yüksek olan model Mİ 9T modeli. Ekran yoğunluğu olarak en iyi model Mi 9 Se modeli görülüyor. Diğerleri 403 PPI ekran yoğunluğuna sahipken SE modeli 432 PPI değere sahip bu daha canlı bir ekran size sunuyor.

Fiziksel özellikler

Bu modeller içinden en hafif olan 155gr ile Mİ 9 SE modeli. En ince model yine Mi 9 SE Diğer fiziksel özelliklere baktığımız zaman en iyisi Mi 9 SE. Muhtemelen içi boş olduğundan.

İşlemci

En iyi işlemciye Mi 9 modeli sahip. Snapdragon 855 kullanıyor. Diğer modeller daha düşük işemciler kullanıyor.

Batarya

En iyi bataryaya Mi 9 T modeli sahipken en düşük kapasiteye ise Mi 9 SE modeli sahip. Şarj konusunda ise Mi 9 modeli kablosuz şarj desteklemesiyle diğer modellerden ayrılıyor. HEpsinde hızlı şarj özelliği varken Mi 9 modeli 27W hızlı şarj olabiliyor. Bununla birlikte kablosuz şekilde 20W hızlı şarj olabiliyor. Diğer modellerin hızlı şarjı 18W destekliyor.

Kamera

Kamera olarak Mi 9 her açıdan daha iyi görülüyor. İkinci arka kamera Mi 9’da 16 MP iken diğer modellerde 13 MP. Üçüncü arka kamera Mi 9’da 12 MP ilen diğerlerinde 8MP olarak kullanılmış. Ön kamera diyafram açıklığı en kötü olan Mi 9 T modeli. Diğer iki modelin ki aynı. Mi 9’un kamera testi puanı 107. Diğerleri için bilgi paylaşılmamış.

Antutu puanları

  1. Mi 9: 372.000
  2. Mi 9 T: 212.000
  3. Mi 9 SE: 187600

Ram

Ram bakımından en yüksek frekansı sağlayan model Mi 9 modeli muhtemelen bu yüzden antutu puanı yüksek çıkıyor.

Diğer detaylar

Sadece Mi 9T modelinde 3,5mm jack var.

Muhtemelen bu özelliklere bakarak hangisini alacağınıza daha rahat karar verebilirsiniz.

mi 9 model karşılaştırması

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir