Sosyal Medya’nın Sizi Dinlemesine Nasıl Engel Olursunuz?

Bir çok sosyal medya uygulaması telefonlarımıza yüklü. Peki bunların sizi dinlemediğinden ortamın sesini kaydetmediğinden emin misiniz? Emin olamazsınız çünkü böyle bir yetenekleri her zamanda var. İşin ironik kısmı ise bu izinleri sizin vermeniz. İşte tek bir hamleyle sosyal medyanın sizi dinlemesine engel olma.

Whatsapp gibi büyük bir uygulamanın sizi dinleme ve mikrofondan veya kameradan gizlice birşey kaydetme ihtimali yok. Yapamadığından değil, prestij açısından ve güvenilirlik açısından bu gerekli. Kesinlikle herhangi spekülasyona yer vermemek için böyle birşeyi düşünmeyecektir bile ama bilinmedik uygulamalar, sosyal medya hesaplarınıza giriş yapmak için kullandığınız diğer uygulamalar? (birden fazla sosyal medya hesabını yönetmek için kullanılan uygulamalar) Bunlardan emin misiniz?

Emin olamasanız bile yapabileceğiniz birşey var. Sosyal medya uygulamaların kamera ve mikrofon erişimini engellemek. Bunu yapmak için Ayarlar – uygulamalar – uygulamanın kendisinin içinden izinlere bakın.

Dikkat! kamera ve mikrofona izni iptal ederseniz en kötü ihtimalle bazı uygulamalar çalışmayacaktır. Çoğunun ise bazı özellikleri kullanılamaz olacaktır. Örneğin Whatsapp’ın kamera iznini iptal ederseniz hikaye paylaşımı yapamaz ya da Whatsapp içinden doğrudan fotoğraf çekemezsiniz.

Sosyal Medya'nın Sizi Dinlemesine Nasıl Engel Olursunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir