Sony’nin Suya Dayanıklı Cihazlarında Yan Kapakların Eskimesi Nasıl Önlenir?

Bildiğiniz gibi Sony’nin birçok cihazının IP sertifikası var. Bu sertifika suya ve toza dayanıklı anlamına geliyor. Bir cihazın suya ve toza dayanıklı olması için her tarafının sıkıca kapalı olması gerekir. Sony cihazlar hem dayanıklı bir kasaya, hem de içine toz ve su girmeyecek kadar özenle oluşturulmuş bir gövdeye sahiptir.

zzz

Sony cihazların dayanıklı kasasında birkaç giriş olmadığı zaman şarj yapma, sim kart ve hafıza kartı takma gibi işlevleri yapamayız. Bu nedenle gövdesinde giriş çıkış delikleri olmak zorunda. Bu delikler su geçirmezlik özelliğinden dolayı çevresinde plastik somunlar olan kapaklarla korunmakta.

Telefon_4623417

Ancak cihazı neredeyse her gün şarj ettiğimizi düşünürsek cihazın plastik somunları bir süre sonra işlevini yitirecektir. Bu nedenden dolayı da cihazın farklı şarj seçenekleri mevcut. Akıllı cihazların bazısında yer alan kablosuz şarj seçeneği bu cihazda da mevcut. Sony de kapaklardaki plastik somunların özelliklerini yitirmemesi için bu özelliği bilinçli koymuş. Cihazın sol köşesinde yer alan kablosuz şarj girişi açık, ancak sudan etkilenmiyor. Ekstradan aparat alarak kablosuz şarj özelliğinden faydalanabiliyorsunuz. Görselde gördüğünüz kablosuz şarj aparatı 60 – 70 TL arasında bir fiyatla satılıyor. Bu cihazı alarak telefonun kapaklarıyla hiç oynamadan şarj yapabilirsiniz.

Telefon_4164946

Bu şekilde cihazınızın kapaklarındaki eskimeyi önleyebilir ve suya ve toza dayanıklılık özelliğini daha uzun süre faal olarak kullanabilirsiniz.

One Comment

  1. Ali Kılıç avatarı Ali Kılıç dedi ki:

    Paylaşımınızdan dolayı teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir