PTT Kargo Koli Takibi Nasıl Yapılır?

PTT kargo koli takibi, insanların gönderim yapmadan önce ve sonra en çok merak ettikleri konular arasında yer almaktadır. Günümüzde taşımacılık sektörünün gelişmesiyle birlikte kargo dağıtım şirketlerine de talep artıyor. Özellikle bu noktada kendisini uzun yıllardır gösteren PTT, ülkemizde tüm il ve ilçelere kargo taşıması hizmetini sunmaktadır. Servis, kendi hizmetlerini oldukça pratik şekilde sunduğu gibi müşterilerine de fazlasıyla kolaylık sağlayabiliyor.

PTT ilk yıllarından bu yana Türkiye’de köklü bir kargo ve dağıtım şirketi olarak hizmet gösteriyor. Daha farklı hizmetleri de tek bir yerde toplayan şirket, özellikle destek gösterdiği alan olan kargo tarafında insanlara çokça yardım sağlamaktadır. Çoğunlukla bu noktada karşımıza çıkan PTT Kargo Koli Takibi oldukça zor yapıldığı için akıllarda soru işaretlerine yer açabiliyor. O yüzden bugünkü yazımızda konu hakkında detaylı bilgiler sunarak yardımcı olmaya çalışacağız.

PTT Takip NO ile Gönderi Sorgulama Yöntemi

En çok tercih edilen ve güvenilir kurumlardan olan PTT, kargo koli takibini belirli aşamalardan sunmaktadır. İnsanlar gönderim sorgulaması yapabilmeleri için bir adet takip numarasına ihtiyaç duyarlar. Takip numarası elinizde bulunmaktaysa direkt olarak sistem üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Fakat takip numarası elinizde yok veya kaybettiyseniz burada işler biraz değişebiliyor. Bunun için alt kısımda kalan başlığımızdan yardım alabilirsiniz.

Öncelikle kargonuzu sorgularken internet siteleri üzerinden de destek alabilir ve basitçe nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Bunun için farklı bir yöntem olan ve size hız kazandırabilecek bir yöntemden de söz edebiliriz. pkge.net, ulusal posta hizmetleri tarafından taşınan kişisel siparişlerinizi, kolilerinizi ve her türlü kargo şirketleri tarafından taşınan paketleri takip etmenize kolaylık sağlıyor. Kendi sitelerine giriş yaparak zahmetsiz bir şekilde gönderi sorgulama yapabilir, hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.

PTT Kargo Koli Takibi Nasıl Yapılır?

Tüm paketlerinizi tek bir yerden takip etmek elbette kolaylık sağlar. Özellikle ulusal kargo dağıtım şirketleri bu hizmeti karmaşık ve zor bir şekilde sunarken pkge.net oldukça basit şekilde sağlıyor. PTT Takip NO ile Gönderi Sorgulama yöntemi için kendi sitelerine giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna paketlerinizin takip numaralarını yazabilir, hızlı bir şekilde sonuç alabilirsiniz. Sistem fazlasıyla pratiklik sağlıyor, ziyaretçilere açık ve anlaşılması kolay bir şekilde bilgiler sunuyor. Bunun yanında sadece koli takibi değil, onaylı mektuplarınızı da takip edebiliyorsunuz!

Site üzerine giriş yaptıktan sonra paketlerinizi takip edebilmek için sadece ihtiyacınız olan şey paket takip numarasıdır. Eğer ki paket takip numaranız varsa alt kısımda kalan işlemleri takip edebilir, kolaylıkla gönderinizi sorgulayabilirsiniz.

  1. https://pkge.net/tr/couriers/turkey-post sitesine giriş yapıyoruz.
  2. Karşımıza çıkan anasayfadaki yerde Takip Kodunu veya Kimlik Numarasını hiçbir şekilde boşluk eklemeden arama çubuğuna giriş yapıyoruz. Bu noktada özellikle boşluk eklemeden giriş yapmaya özen gösteriniz.
  3. Ardından “Ara” düğmesine tıklıyoruz.
  4. Açılan sayfadan paketin geçmişini, nerede olduğunu ve hangi konuma doğru yöneldiğini kolaylıkla görebilirsiniz.

PTT Takip NO Nasıl Bulunur?

PTT üzerinden siparişlerinizi oluşturduktan sonra takip etmenin farklı yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlerden yararlanabilmemiz için gönderim oluştururken bize verilen takip numarasını kullanıyoruz. Fakat çoğu kişi, bu takip numarasının önemsiz olduğunu düşünerek ya kaybediyor ya da unutabiliyor. Özellikle kargonun hangi aşamada olduğunu öğrenmemizi sağlayan numara, bazen fazlasıyla önemli olabiliyor.

PTT Takip NO Nasıl Bulunur işleminde değişik noktaları kullanarak numarayı bulabilmemiz mümkündür. Kargo bekleyen taraf sizseniz kargo takip numarasını gelmesini beklediğiniz kargo şirketi ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Bunun yanında sunulan müşteri hizmetleri yöntemleriyle de kargonuzun nerede olduğunu öğrenebilmeniz mümkündür. Lakin bu noktada kargoyu gönderen taraf sizseniz işler biraz değişebilmektedir. Zahmetsiz bir şekilde numara bulmak ve direkt olarak nerede olduğunu sorgulamak istiyorsanız alt kısımda kalan maddeleri kullanabilirsiniz.

  • Sipariş oluşturduktan sonra tarafınıza iletilen satış makbuzunu kontrol ediniz.
  • Çevrimiçi satıcıdan gönderim onayı aldıysanız, size gönderilen e-postayı kontrol ediniz.
  • Kurye ile gönderim sağlıyorsanız gönderi belgelerini kontrol ediniz.
  • Postane nakliye makbuzunu kontrol ediniz.

Bahsettiğimiz dört maddenin tamamı PTT Kargo Koli Takibi işlemlerinden faydalanmanızı sağlayacaktır. Numaranızı bulduktan sonra ise siteler üzerinden kargonuzun hangi noktada olduğunu, geçmişte hangi konumlara uğradığını öğrenebilmeniz mümkündür. Eğer ki bahsettiğimiz noktalarda numarayı hiçbir şekilde bulamazsanız, gönderim sağladığınız şube ve kişi ile iletişime geçerek takip numaranızı bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir