Moments Nedir, Nasıl Kullanılır?

Akıllı cihazlarda Facebook kullanıyorsanız mutlaka bildirimleriniz arasında Moments kelimesine rastlamışsınızdır. Bu uygulama Facebook’un bir uygulaması. Ancak birçok kişi ne işe yaradığın bilmiyor. Bu yazımda Moments uygulamasını anlatacağım.

moments facebook

Moments Facebook’un bir uygulamasıdır. Bundan önce akıllı cihazlarda Facebook’un otomatik fotoğraf yedeklemesini hatırlarsınız. Eğer bu özelliği açtıysanız otomatik yedekleme yapılır. Çektiğiniz fotoğraflar internete bağlandığınız zaman yedeklenir. Ancak siz paylaşmadan hiç kimse fotoğrafları göremez. Yedeklenen fotoğrafları ister bilgisayarınızdan, ister akıllı telefon uygulamasından fotoğraflar kısmından görebilirsiniz. Olayı buraya kadar anlattık. Şimdi de Moments ile bağlayalım.

Facebook yedekleme işinin tek uygulama ile gitmeyeceğini düşünmüş ve sadece fotoğraf yedeklemek için yeni bir uygulama yazmayı düşünmüş. Ardından ortaya Moments çıkmış. 10 Ocak 2016 tarihinden itibaren Moments kullanılmaya başlanacak. İsterseniz şu an indirip akıllı cebinize kurabilirsiniz. 10 Ocaktan sonra Facebook uygulaması yedekleme yapmayacak. Yedekleme işi Moments’da kalacak. Bu her yönden iyi olmuş. Momets’da çeşitli paylaşma seçenekleri bulunmakta. Uygulamayı indirip inceleyerek daha geniş bilgiye sahip olabilirsiniz.

2 Comments

  1. Oğuz Veli Yavaş avatarı Oğuz Veli Yavaş dedi ki:

    Bildiğim kadarıyla Moments ve benzeri bir uygulamanın geleceğini Mark, geçen sene zaten belirtmişti. Şu anki işlevinin dışında çok farklı bir fotoğraf platformuna da dönüşmesini bekliyorum.

    1. Kerim avatarı Kerim dedi ki:

      Ben moments taki resimlerimi nasıl alacam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir