Minecraft Popüleritesinin Nedenleri

İlk çıktığı günden beri dillerden düşmeyen, en çok indirilen oyunlar sıralamasında başlardan düşmeyen, dünyada milyonlarca takipçisi ve seveni olan bir oyun Mınecraft. Piksel piksel olan bir dünyada kahramanımızın başından geçen olayların bu kadar popüler olacağını oyunun geliştiricileri de düşünememiştir herhalde.

Biz de bu konu üzerinde kafa yorup kendimizce birkaç neden bulduk. Bu güzel oyunun bu kadar çok sevilmesinin nedenlerine hadi birlikte bakalım.

1) Her zaman güncel

Oyuna her 30 günde bir güncelleme geliyor ve bu güncelleme ile bir sürü yenilik oyuna ekleniyor. Bu yüzden oyun hiçbir zaman bitmiyor ve merak ve heyecanla Minecraft oynamaya devam ediyorsunuz.

2) Yetenek değil hayalgücü gerekli

Hayalgücünüze güveniyor musunuz? Cevabınız evet ise Minecraft’ı siz de oynayıp başarabilirsiniz. Oyunda tek gerekli olan şey hayalgücü, hiçbir yetenek veya hız gerekli değil.

3) Tüm dünyada popüler

Minecraft ismini duymayan oyunsever dünyada yok gibi. Neredeyse her oyun sitesi tarafından videosu çekilen ve incelenen, oyun forumlarında milyonlarca seveni olan bir oyun Minecraft. Nereye giderseniz gidin oyun ile ilgili haberlerden ve dedikodulardan uzak kalamazsanız.

4) Minecraft modları

Milyonlarca modu bulunan oyunda survival modundan sıkılırsanız oyunu daha teknik ve eğlenceli hale sokabiliyorsunuz bu sayede çeşitli modlarla oyundan sıkılmanız imkansız hale getiriliyor. Örneğin Industrial Craft modu ile oyuna radyo-aktif enerji dahi getirebiliyorsunuz.

minecraft_0_8_0_alpha_build_8

5) Oyundaki atmosfer

Belki de bu popüleritenin en önemli nedeni bu atmosfer. Piksel piksel bir dünyada çeşitli yaratıklara ve diğer oyunculara karşı hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Oyunda her türlü şeyi bulabiliyorsunuz ve bu özellik Minecraft’ı diğer oyunlardan büyük oranda farklılaştırıyor.

6) Multiplayer modu

Oyunda bulunan multiplayer modu ile arkadaşlarınızla birlikte açlık oyunları ve saklambaç dahil birçok farklı oyunu oynayabilirsiniz.

7) Her yerden erişilebilir

Playstation, XBOX ve akıllı telefonlarda dahi bulunan oyunu indirmek hiç zor değil. 660 kb yer kaplayan oyunu bilgisayarınızda oynamak için bilgisayarınızın 2007 ve sonrasında üretilmiş olması yeterli.

Biz Minecraft’ı çok seviyoruz. Bitmeyen maceralarıyla hiçbir zaman bizi sıkmayan bu oyunu siz de oynamak istiyorsanız aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterli.

download

2 Comments

  1. Ivan Tran avatarı Ivan Tran dedi ki:

    modsuper’deki minecraft benim favori versiyonum

  2. Ivan Tran avatarı Ivan Tran dedi ki:

    minecraft şimdi her zamankinden daha gelişmiş belki microsoft’un eline geçtiğinden beri yeni bir seviyeye ulaştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir