Martı Scooter Fiyatları – Martı Fiyatları – [2024]

Teknoloji insanların hayatını kolaylaştıran ürünler ile gelişmeye devam ediyor. Tamamen milli ve yerli bir ürün olan Martı scooter özellikle trafiğin yoğun olduğu şehirlerde kullanılıyor. Şehir içinde ulaşımı kolaylaştırmanın yanında elektrikli olması ile de çevre dostu olma özelliğine sahiptir. Martı scooter fiyatları kiralandığında dakika bazında hesaplanıyor. Bu şekilde sadece Martı’yı kullandığınız süre kadar ücret ödüyorsunuz. İşe, okula giderken yoğun trafiğe takılmayı önlemesi ile Martı kullanan kişilerin sayısı artmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir: En İyi Elektrikli Scooter Marka Ve Model Tavsiyesi [2024]

Kullanması eğlenceli ve son derece pratik olan bu araç ile yolculuklar daha keyifli oluyor. Elektrikli olması ile sizin hiç güç harcamadan hedefinize kolayca ulaşmanızı sağlıyor. Park etme sorunu olmayan, şarj olması için beklemenize gerek bulunmayan Martı kullanımı ilk olarak İstanbul’da başlamış olmakla gün geçtikçe daha fazla şehre yayılıyor. Şehir için trafiği rahatlatma amacıyla geliştirilen bu aracın beklentileri karşıladığı görülüyor. Kullanımı kolay ve keyifli olan scooter bu uygulama ile satın alınmasına gerek bulunmuyor. Şarj etmek için uğraşmanıza ve beklemenize de gerek kalmıyor. İhtiyacınız olduğunda uygulamaya girerek en yakındaki scooterın yerini öğrenerek kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Martı scooter şehir içi ulaşım için pratik çözüm sunmanın yanında yetişkinler için keyifli zaman geçirmeyi de mümkün kılıyor. Trafik kurallarına uyulduğu takdirde güvenli olarak kullanılması mümkün olan scooter trafik yoğunluğunun azalması amacıyla şu kentlerde kullanılabiliyor:

  • İstanbul
  • Ankara
  • İzmir
  • Adana
  • Bursa
  • Eskişehir
  • Kocaeli
  • Antalya
  • Gaziantep
  • Sakarya
  • Yalova

Martı Scooter Kiralama Fiyatları

Martı scooter kiralama fiyatları uygun olması ile kullanımı yaygınlaşmaya devam ediyor.  Martı fiyatları kullanıldığı tüm şehirlerde aynı olarak uygulanıyor. Kullanımını kolaylaştıran ise şehrin her köşesinde görebiliyor olmanız.

Martı Scooter Fiyatları – Martı Fiyatları 2024

İhtiyacınız olduğunda yol kenarında park halinde bulunan scooterı kullanmaya başlayabilirsiniz. Tıpkı taksilerde olduğu gibi açılış için 1.99 TL ödeme yapılıyor. Daha sonra ise kullanılan her dakika için 1.79TL ödenmesi gerekiyor. Martı scooter kullandığınız her dakika bakiyenizden kullanım ücreti düşer. Uygulama üzerinde oluşturacağınız cüzdana bakiye yükleyebilir ya da uygulama tarafından kabul edilen ödeme yöntemini kullanabilirsiniz. Her iki durumda da kullanım sırasında bakiye otomatik olarak düşeceğinden yeterli miktarda olmasına dikkat edilmesi gerekir.

Fiyatının dakika bazında hesaplanması ile Martı scooter özellikle şehir içi kullanım için son derece uygun. Pek çok insan kısa mesafelerde dahi scooter kullanmayı tercih ediyor. Martı kullanarak hedef noktaya ulaşım süresini kısaltmak ve daha uygun maliyetli yapmak mümkün oluyor. Toplu taşıma araçlarına binmek yerine scooter ile çok daha keyifli yolculuk yapılabiliyor. Aynı zamanda toplu taşıma araçlarındaki kalabalığın içine girilmesine de gerek kalmıyor. Scooter kullanılması halinde trafiğin sıkışıklığından da etkilenilmiyor. İşe, okula geç kalma endişesi yaşanmasına gerek kalmıyor.

Martı scooter çok beğenilmesi ve kullanımının yaygınlaşması ile birlikte firma tarafından aynı zamanda mobilet ve motosiklet de kullanıma sunulmuştur. Bu şekilde şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak adına farklı seçenekleri de kullanıcılar buluyorlar. Martı mobilet kiralama fiyatları açılış için 1.99 TL ödeniyor. Ardından kullanılan her dakika için 2.99 TL ödenmesi gerekiyor. Martı motosiklet kullanmayı tercih eden kişilerin ise açılış için ücret ödemesine gerek bulunmuyor. Kullanılan her dakika için 2.99 TL ödenmesi yeterli oluyor.

Martı Scooter Fiyatı

Martı Scooter fiyatları hakkında bilgiler versek de bunları daha detaylı bir şekilde sizlere aktarmak istiyoruz. Martı kiralama ücreti bulunduğunuz şehir ve konum ne olursa olsun her yerde aynı şekilde işlenmektedir. Scooter başlangıç fiyatları hakkında bilgi almak istiyorsanız alt kısımda kalan tabloyu inceleyebilirsiniz.

  • 1 dakika Martı Scooter kiralama fiyatı: 1,99 TL + 1,79 TL = 3,78
  • 5 dakika Martı Scooter kiralama fiyatı: 1,99 TL + 8,95 TL = 10,94 TL
  • 15 dakika Martı Scooter kiralama fiyatı: 1,99 TL + 26,85 TL = 28,84 TL
  • 30 dakika Martı Scooter kiralama fiyatı: 1,99 TL + 53,7 TL = 55,69 TL
  • 60 dakika Martı Scooter kiralama fiyatı: 1,99 TL + 107,4 TL = 109,39 TL

Martı Mobilet Fiyatı

İkinci olarak Martı Mobilet fiyatlarından bahsedelim. Martı Mobilet fiyatları Scooter’lara göre biraz daha pahalı. Şu anlık belirli konumlarda hizmet gösteren mobiletler, yakın zamanda farklı noktalarda da hizmet vermeye başlayacak. Martı Mobiletler başlangıçta 1,99 TL’den kullanmanıza izin veriyor. Devamındaki her dakika içinse 2,69 TL’den hesaplama yaparak kullanmanıza izin veriyor.

Martı Scooter Fiyatları – Martı Fiyatları - [2024]

  • 1 dakika Martı Mobilet kiralama fiyatı: 1,99 TL + 2,69 TL = 4,68 TL
  • 5 dakika Martı Mobilet kiralama fiyatı: 1,99 TL + 13,45 TL = 15,44 TL
  • 15 dakika Martı Mobilet kiralama fiyatı: 1,99 TL + 40,35 TL = 42,34 TL
  • 30 dakika Martı Mobilet kiralama fiyatı: 1,99 TL + 80,7 TL = 82,69 TL
  • 60 dakika Martı Mobilet kiralama fiyatı: 1,99 TL + 161,4 TL = 163,39 TL

Martı motosiklet Fiyatı

Martı Mobilet hizmetinden sonra daha farklı ve harika hizmetleri olan Martı Motosiklet fiyatlarından da bahsedelim. Martı Motosiklet diğerlerine göre fiyatlarda biraz daha farklı diyebiliriz. Üçüncü ürün, başlangıç fiyatı olarak hiçbir ücret almamaktadır. 0 TL’den başlayan kullanım ücreti, her dakika başına 2,99 TL alarak artmaya devam ediyor. Martı Motosiklet fiyatları hakkında daha ayrıntılı bir bilgi almak isterseniz alt kısımdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.

  • 1 dakika Martı Motosiklet kiralama fiyatı: 0 TL + 2,99 TL = 2,99 TL
  • 5 dakika Martı Motosiklet kiralama fiyatı: 0 TL + 14,95 TL = 14,95 TL
  • 15 dakika Martı Motosiklet kiralama fiyatı: 0 TL + 44,85 TL = 44,85 TL
  • 30 dakika Martı Motosiklet kiralama fiyatı: 0 TL + 89,7 TL = 89,7 TL
  • 60 dakika Martı Motosiklet kiralama fiyatı: 0 TL + 179,4 TL = 179,4 TL

Martı Scooter Kiralama Nasıl Yapılır?

Martı scooter kiralama nasıl yapılır ise ilk kez kullanacak kişiler tarafından öğrenilmek isteniyor. Türk mühendisler tarafından hazırlanan bu sistem ile Martı scooter kullanmak istediğinizde öncelikle uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Uygulamayı indirmeden kullanmanız mümkün değil. Scooter, mobilet kullanmak için ehliyet şartı bulunmuyor ama motosiklet içinse mutlaka ehliyetiniz olması gerekiyor. Eğer motosiklet kullanmak için almış olduğunuz ehliyetiniz bulunmuyorsa kiralayamıyorsunuz. Martı scooterların kullanılmasını sağlayan uygulama Android ve iOS cihazlar ile uyumlu şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede telefonunuzun markası ne olursa olsun indirebiliyorsunuz. Martı scooter kiralayarak trafiğe takılmadan istediğiniz noktaya gitmek istediğinizde şu işlemleri yapmanız gerekiyor.

  • Mobil cihazınıza Martı uygulamasını indirmelisiniz
  • Uygulamayı indirdikten sonra bakiye yüklemelisiniz
  • Uygulamadan en yakındaki scooter nerede öğrenmelisiniz
  • Scooterın yanına giderek barkodu okutmalısınız
  • Barkod okutulduğunda cihazınıza 4 haneli şifre gelir
  • Martı’nın üzerinde bulunan kilidi bu şifre ile açarak kullanmaya başlayabilirsiniz

Martı Scooter Nasıl Kullanılır?

Martı scooter kullanmak için herhangi bir eğitim almanıza gerek bulunmuyor. Martı scooter nasıl kullanılır incelendiğinde üzerine ayağınızla basarak ileri doğru iki kez hareket ettirmenizin yeterli olduğu görülüyor. Bu hareketi yapmanız üzerine araç hareket etmeye başlayacaktır. Hızlanması için sağ tarafında bulunan düğmeye basmanız yeterli oluyor. Yavaşlatmak ve durdurmak içinse sol tarafında fren için hazırlanmış olan düğmeye basmanız yeterlidir. Sürüş güvenliği için araç çalışırken iki ayakta scooter üzerinde olmalıdır. Ayağın biri boşlukta ya da yerde olmamalıdır. Hedef noktaya ulaştığınızda herhangi bir direğe aracı bağlayarak bırakabilirsiniz. Martı scooter için özel park yeri aramanıza gerek bulunmuyor.

Martı Scooter Fiyatları – Martı Fiyatları - [2024]

Martı’yı kullanmaya başlamadan önce şarjını kontrol etmeyi ihmal etmemelisiniz. Çünkü şarjı az olan scooter sizi yarı yolda bırakabilir. Telefonunuzun şarjı eğer %10 altında ise kullanmaya başlamamalısınız. Telefonun şarjı bitse de scooter kullanımı sonlanmaz ve sizden bakiye almaya devam eder. Martı kullanmaya başlarken elbette kontrol edilmesi gereken nokta bakiyeniz olmalıdır. Bakiyenizin yetersiz olması halinde Martı çalışmayacaktır. Martı firması bakiye yüklemek için çok çeşitli ödeme yöntemlerini kullanmaya izin veriyor. Siz de uygun ödeme yöntemi ile yeterli bakiye yüklemeli ve zaman zaman da bakiyenizi kontrol etmelisiniz.

Martı scooter şehir için ulaşımı rahatlatmak ve trafiği azaltmak amacıyla geliştirilmiş uygulamalar arasında yer alıyor. Bunun yanında günümüzde özellikle gençlerin scooterları eğlence, şov amaçlı olarak kullandıkları da görülüyor. Özellikle bir scootera iki kişinin binmesi ve araçların arasında sürülmesi önemli tehlikeler oluşturuyor. Bundan dolayı ortaya çıkan tehlikelerin bertaraf edilmesi için zaman zaman trafik polisleri tarafından scooter kullanımına özel uygulamalar yaptıkları görülüyor.

Martı Scooter Kullanırken Uyulması Gereken Kurallar

Şehir içi ulaşımı kolaylaştırmanın yanında hızlandıran Martı scooter kullanacak kişilerin dikkat etmesi gereken kurallar bulunuyor. Gün geçtikçe kullanımı artan scooterların trafikte yayaların ve araçların güvenliğini tehlikeye atmaması için belirlenmiş kurallar bulunuyor. Bu kurallara uymayan kişilere trafik polisleri tarafından ceza kesilebiliyor. Trafik cezası ile karşılaşmamak için kurallara mutlaka uymanız gerekiyor.

Scooter kullanmak son derece kolay olduğundan her yaştan insan tarafından tercih ediliyor. Bunun yanında özellikle gençlerin hatta çocukların da Martı scooter kullandıkları görülüyor. Oysa scooter kullanmak için 18 yaşından büyük olmak gerekiyor. 16 ile 18 yaş aralığında olan kişiler ise ehliyetleri olması halinde kullanabiliyorlar. Martı kullanırken kask kullanma zorunluluğu bulunmuyor. Zorunlu olmamakla birlikte scooter kullanırken kask kullanılması güvenlik açısından gereklidir. Scooter kullanacak kişilerin şu kurallara mutlaka uymaları gerekiyor:

  • Martı scooter ile en fazla 18 km hız yapmak
  • Bir scootera birden fazla kişinin binmemesi
  • 18 yaşından büyük olmak
  • 16-18 yaş aralığında olanlar için ehliyetli olmak
  • Trafiği tehlikeye atacak şekilde kullanmamak
  • Eşya, yük taşımamak
  • Martı bisiklet yolunda sürülmelidir. Bisiklet yolu olmayan yerlerde yolun en sağından gidilmesi gerekir
  • Martı’lar yaya yollarında ve kaldırımlarda kullanılamazlar

Martı Scooter Kiralama Nasıl Sonlandırılır?

Martı scooter kiralama sonlandırmak için araçtan inmeli ve en yakındaki direğe bağlamalısınız. Aracı park ederken yaya ve araç trafiğini engellemeyecek şekilde olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde olabilecek park cezaları sizin adınıza kesilir. Martı’yı direğe bağladıktan sonra telefonunuz ile resmini çekmeli ve uygulamaya girmelisiniz. Bu şekilde aracı park ettiğiniz kanıtlar ve bakiyenizden ücret kesilmesini durdurabilirsiniz.

Fotoğraf çekerek göndermediğinizde ya da bu işlemi hatalı yaptığınızda ücret kesilmeye devam edilir. Martı kullanan kişilerin park etmek için uygun alanları tercih etmeleri gerekiyor. Park etmeden önce uygulama üzerinden alanın uygunluğunu mutlaka kontrol etmelisiniz. Uygun olmayan alana park edildiğinde kullanım sonlanmaz ve sizden bakiye kesilmeye devam edilir.

Martı kullanan kişilerin trafik kurallarına uymaları gerekiyor. Martı kullanırken kaza yapılması halinde eğer araçta teknik bir arıza bulunmuyorsa kaza sonucu ortaya çıkan hasarı o sırada kullanan kişinin ödemesi gerekiyor. Aynı zamanda Martı’ların yayaların ve araçların geçmesini önleyecek şekilde park edilmesinden dolayı kesilen cezaları da sizin ödemeniz gerekecektir. Kurallara uymanız halinde Martı kullanmanın şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor olması ile son derece yararlı olduğu görülmektedir. Siz de toplu taşıma araçları ile ulaşım zorunluluğundan Martı kullanarak kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda bilindiği gibi taksiler kısa mesafe yolcularını alma konusunda isteksiz olabiliyorlar. Martı kullanarak kısa mesafelerde taksi bulma sıkıntısı yaşanmasının önüne geçiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir