LG G3 Mikrofon Çatlama Sorunu Nasıl Giderilir?

LG G3 cihazlarda kronik bir vaka olan mikrofon çatlama sorunu hakkında kısaca konuşup bu çatlamadan cihazınızı nasıl koruyacağınızı anlatacağım. Telefon bildiğiniz çatlıyor. Çok kısa bir mesafe, ancak can sıkıyor. Eğer bekletirseniz telefonun çatlağında genişleme olabilir. Çatladıysa bir an önce servisinizle iletişime geçmeniz en sağlıklı karar olacaktır.lg-g3-mikrofon-catlama

LG G3 cihazınızın çatlamasını önlemek için;

  • Öncelikle çatlamanın nedenini bulmak gerek. Cihazın çok ısınmasından şikayet eden büyük bir kullanıcı kitlesi var. Çatlama sebebi de ısınmasıdır. Telefon aşırı ısınmadan dolayı bazı yerleri çatlatıyor. Ben şu ana kadar yaptığım incelemelerde sadece mikrofon bölgesinde çatlaklara denk geldim.
  • Kısaca söylemek gerekirse telefonu fazla ısıtmamaya bakın. Özellikle sıcak iklimlerde yaşayan insanlar bu telefonu tercih etmesinler çünkü telefon havanın sıcaklığıyla 77 dereceye kadar ısınabiliyor. Buda son derece yüksek bir sıcaklık.
  • Yüksek kalitede oyunlar oynarsanız o zaman ısınmalar artar. Ekran parlaklığını yüksek tutarsanız ekran 2k olduğundan dolayı ısınmalar yine artar.
  • Oyun veya uygulama kullanma sürelerini uzatırsanız yine ısınma artar.
  • Kullandığınız kılıflara da dikkat edin. Örneğin kalın silikon kılıflar ısınmayı tetikler. Deri kılıflar da ısınmayı tetikler. Bu tür kılıflara da dikkat edin.

Yukarıda saydığım maddelere dikkat ederseniz çatlama olayıyla karşılaşma ihtimalinizi düşürmüş olursunuz. Çatlama kronik bir vakadır. Kullanıcı hatası değildir. Telefonunuzu alalı 6 ayı geçmemişse ücretsiz değişim yaptırabilirsiniz. Kutulu değişim için servisinize başvurunuz. Size değişim yapmama konusunda ısrar ederlerse siz de hakkınızı savunup değişim istediğinizi özellikle belirtin. LG G3’te bu tür sorunlarla karşılaşmamanız dileğiyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir