LG G2 Tasarım İncelemesi

Aorhan olarak  sizler için LG firmasının Amiral Gemisi modeli “G2”yi inceledik ve yazdık. Her türlü yönü ile ele aldığımız telefon hakkında ki bütün sorulara  Tasarım, Donanım, Yazılım, Performans, Batarya, Kamera,Ses  ve Genel Sonuç olmak üzere 8 başlıkta cevapladık. Sıkılmadan beğenerek okumanız dileğiyle…

Amiral Gemisi için uzun bir süre üzerinde çalıştığı ve en iyiyi hedefleyerek ürettiği LG’nin yeni telefonunu “G2” Ağustos ayında tüketiciye tanıtılmıştı. Türkiye de 1599 TL fiyat ile satışa başlayan LG, piyasaya üst sınıf bir telefon ürettiğinin de sinyallerini vermiş oldu.

LG G2 Kutu İçeriği
LG G2 Tasarım İncelemesi

Popülerliğin sadelikten yana olduğu şu günlerde, LG G2 adlı ürününde de sadeliği tercih etmiş. Öyle ki telefon etrafındaki tuşların kaldırılması ve biçim olarak sadeleştirilmesi ile mükemmel bir görünüme kavuşmuş. Siyah ve Beyaz olarak iki renk seçeneği ile piyasaya satışa sunulan LG “G2” plastik bir kasaya sahip. Bu yönü LG için tam olarak bir dezavantaj, Çünkü yeni çıkan birçok ürün artan kasa kalitesi ile dikkat çekiyor. Öyle ki darbelere tam dayanıklı ve çizilmez çelik kasa üretimlerinin yoğun olduğu şu aralar Amiral Gemisi niteliğinde ki bir ürüne Plastik Kasa koymak, ister istemez kullanıcıların farklı alternatiflere yönelmesine neden olacaktır. Ancak kullanılan Polikarbon malzemenin oldukça kaliteli olduğunun altını çizmek gerekiyor…

DSCF7043

Tasarımsal olarak telefona kesinlikle önem verişmiş. LG mühendisleri tarafından bir avuç içerisinde rahat kullanım için maximum 5.2 inç’lik bir yere kanaat kılınmış ve mütevazi görünümlü harikulade bir kasa yapısı oluşturulmuş. Kavisli olarak üretilen arka kapak yapısı ile avuç içerisine tam oturan arka kısım hem telefon tutuşunun rahat olmasını hem de ekran üzerinde parmaklarınızı daha rahat hareket ettirmenize olanak sağlıyor.

DSCF6910

Kavisli yapısı ile Samsung’un S4 modelini andıran LG “G2” detaydan uzak kalmayı ve sadeliği öne çıkarmayı tercih etmiş. Telefon üzerinde ki gereksiz plastik alanları kaldırarak çerçeve’nin tamamını 5.2 inç ekran ile doldurmaya çalışan LG, Sağ ve Sol köşelerde ki ekran inceliği ile de oldukça dikkat çekiyor. Buda LG’nin ekranla doldurduğu çerçevesinin daha gösterişli durmasını sağlıyor.

138.5 x 70.9 x 8.9 mm.’lik boyutlara sahip G2′nin kalınlığı arka bölüm’ün kavisli yapısı nedeniyle telefonun sırt kısmında en yüksek orana ulaşıyor. Buda telefonun daha ince ve hoş görünmesini sağlıyor. Ekran köşelerinin çerçeve ile bütünleşmesini sağlayan ve köşelerde minimum incelik seviyesine inen G2 ekranı görünüm adına çok iyi bir duruş sergiliyor.

LG G2’nin ön yüzeyinde işlem komutları için yerleştirilen hiçbir fiziksel tuş mevcut değil. Bu tuşlar yazılım içerisine yüklenerek telefonun tasarımsal yönden görüntüsünün bozulması engellenmiş. Ön ekran yüzeyinde 5.2 inçlik size gülümseyen bir ekran, Ahize hoparlörü, Yakınlık Sensörü, Led Gösterge ışığı, 2.1 Mp’lik ön kamera ve LG logosundan başka bir şey bulunmuyor.

DSCF7044

Daha öncede belirttiğimiz üzere yüzey alanını küçük tutan LG, ekran’ın tek elle kolay kullanılabilmesi için bu tür bir yol izlemiş ve kesinlikle gayet doğru bir adım olmuş. Ayrıca telefonun ön yüzeyince fiziksek bir tuşun yer almaması , tuşlara uzanırken telefonunuzun düşme tehlikesini de azaltıyor. Özellikle büyük ekranlarda tuşlara erişim esnasında şekli değişen telefonlarda düşme olayı yaygın olarak yaşanıyor. LG izlediği bu yol ile telefonunuzu daha rahat ve güvenli kullanım imkanı buluyorsunuz.

LG kesinlikle G2’de farklılıklara imza atmış. Öyle ki artık sol kenarda klasikleşmiş olan ses açma, kapama tuşlarını yerinde bulmak mümkün değil. Telefonun arka kısmında kameranın tam altına yerleştirilen ses tuşlarının tam ortasında ise LG’nin Sihirli Tuş olarak adlandırdığı güç butonu yer alıyor. LG mühendisleri büyük ekran bir telefonun avuç içerisine alındığında işaret parmak dışında ki bütün parmakların işlev yaptığı fark etmiş. Boşta kalan işaret parmağını da güç ve ses tuşlarını arkaya alarak işleve sokmuş.

DSCF6949

Arka bölümde bulunan LG Sihirli Tuşu her ne kadar kullandıkça alışacak olsanız da elbette yadırgayanlar ve kullanmak isteyenler olacaktır. LG bunu da düşünerek telefon’un yazılımına çift tıklama özelliği getirmiş. Yani telefon ekranına hafif sert olarak iki kere tıkladığınız zaman telefon kilidi açılıyor ve kapanıyor. Her ne kadar tuş arka bölümde olduğu için kötü görülse de bence pek bir mahsuru yok hatta zamanla, telefonu kulandıkça bu özelliği sevmeye bile başlayacağınızı söyleyebilirim.  Zira bana oldukça kullanışlı geldi.

Ön kısımı Corning Gorilla Glass 2 ekran camı ile korunan LG G2 oldukça gösterişli bir duruşa sahip, Telefonun arka kısmında ses ve güç düğmelerinden sonra 13 megapiksellik kamera ve led flaşı bizi karşılıyor. Bunların yanı sıra sade ve şık olan G2 arka bölüm’ün alt kısmında LG logosu yer vermiş.

DSCF6920

Tuşların arkaya konumlandırılması ile birlikte telefonun tüm köşeleri tamamen boşalıyor. Sol üst köşedeki MicroSim  girişi, Üst bölümde telefon içerisinde ki bazı uygulamalara hitap eden kızılötesi port ile ikinci mikrofon mevcut. Son olarak telefonun alt bölümünde Hoparlör, 3,5 mm kulaklık jak girişi, mikrofon ve USB şarj girişi yer alıyor.

DSCF6923

Telefonun arka kapağı açılamıyor bu nedenle Micro SD kart girişi maalesef ki bulunmuyor, G2 için dezavantaj olsa da LG dahili hafızayı kullanıcılar için yeterli görmüş.

70.9 mm en, 138.5 mm boy ve 8.9 mm kalınlığa sahip olan LG G2, Elinizde koca bir ekranı tutuyor olmanıza rağmen kütle olarak sadece 143 gram ağırlığında ve kesinlikle kullanım esnasında elinizde aşırı bir yorulma meydana gelmiyor.

11 Comments

  1. Ertugrul avatarı Ertugrul dedi ki:

    Telefonun lakabı amiral gemisi gerçekten tam cuk diye oturmuş bu telefon için. Telefon kolay kolay çizilip kırılmaz sağlam bir telefon.

  2. Lemi avatarı Lemi dedi ki:

    Yani diğer telefonlardaki en büyük problem çizilme ihtimaliydi. Bu telefonda öyle bir durum yok bana göre büyük avantaj.

  3. Emre avatarı Emre dedi ki:

    Fotoğraflardanda anladığımız kadarı ile güzel bir telefon çıkmış orataya LG tarafından. Bu telefondaki en güzel özellikler tasarımı bana göre.

  4. Alper avatarı Alper dedi ki:

    LG G2 telefondada kalitesini göstermiş gerçekten. Bizim evimizde LG televizyon var bende LG telefon almayı düşünüyorum.

  5. Bulut avatarı Bulut dedi ki:

    Bu sihirli buton denilen olay gerçekten farklı ve sağlam bir olay olmuş diğer telefonlara kıyas ile. Çeşitli mikrofonlarında bulunması çabası.

  6. Tamer avatarı Tamer dedi ki:

    Tasarım olarak kullanılan malzeme gerçekten ilginç ve kullanışlı bir malzeme. Büyük ve rahat kullanışlı bir ekran olduğunu düşünüyorum.

  7. Yakup avatarı Yakup dedi ki:

    Telefonda kameranın durumu gerçekten güzel gibi duruyor. Fiyat konusundada bu kaliteye bu fiyatı zor buluruz diye düşünüyorum.

  8. Yener avatarı Yener dedi ki:

    Telefonun boyutları büyük olmasına rağmen ağırlığı gerçekten hafif. Bu beni şaşırtan bir durum olsada gayet olumlu bir durum diye düşünüyorum.

  9. Bulent avatarı Bulent dedi ki:

    Telefonda sadelik tercih edilmiş ve bence doğru yapılmış. Full HD ekrana sahip olmasıda telefonu farklı kılan bir diğer olay.

  10. Taner avatarı Taner dedi ki:

    LG G2 telefonu kesinlikle Samsung Galaxy ve iPhone gibi telefonlar ile kıyaslanacak bir telefon. Tasarım konusunda 10 numara olan bu telefonu bende dükkanda test ettim.

  11. Hasan avatarı Hasan dedi ki:

    LG televizyon ve diğer elektronik eşyalardan sonra telefon kısmındada iddialı bir şekilde yükselişini sürdürüyor. Bu LG telefon incelemesinden anladığım kadarı ile Samsung ve Apple’a ciddi rakip olabilecek potansiyele sahipler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir