Kripto Vadeli İşlemleri Ticareti Nedir ve Nasıl İşlem Yapılır?

Kripto para vadeli işlemler ticareti, çoğunlukla deneyimli yatırımcılar tarafından kullanılan yaygın bir finansal araçtır. Tahıllar, altın, elektrik, değerli metaller vb. gibi herhangi bir değerli emtia vadeli işlem ticaretinin konusu olabilir. Kripto varlıklar da bu tür ticaret için kullanılabilir.

Kripto vadeli işlemler nasıl çalışır? Kripto fiyatları oldukça değişken olsa da, bir yatırımcının derinlemesine analiz yapabilmesi ve bu alanda uzmanlığa sahip olması koşuluyla tahmin edilebilir. Vadeli işlem ticareti, gelecekteki piyasa hareketi hakkında bir tür spekülasyondur. Bu nedenle, yatırımcıların tahminlerine ve tahmin etme becerilerine dayanır. Vadeli işlem ticareti, gelecekteki fiyatı tahmin etmekle ilgili değildir, ancak piyasa modellerini, çizelgeleri ve göstergeleri öğrenmek ve o varlığın geçmişteki analizine dayanarak gelecekteki varlık fiyatı değişiklikleri hakkında bir sonuç çıkarmak ile ilgilidir.

Bu tür bir analiz tamamlandıktan sonra, bir yatırımcı vadeli işlemler için kullanacağı stratejiyi seçer. En popüler stratejilerden biri “uzun ve kısa” stratejidir. Ve ayrıca vadeli işlemi yapacağı varlığı seçmelidir, btc vadeli işlemler en popüler vadeli işlem varlığıdır.

Vadeli işlem ticaretine nasıl başlanır?

Güvenilir bir vadeli işlemler borsası seçmek bu yola girerken yapılması gerekilen ilk ve en önemli adımdır. Aşağıda belirtilen kripto platformlarından herhangi birine kaydolun:

  • Kraken
  • WhiteBIT
  • Finance 
  • FTX.

Kripto vadeli işlemleri için bir varlık seçin. BTC, SOL ve ETH gibi yüksek işlem hacmi göstergeleri ve önemli piyasa değeri ile popüler kripto paralardan birini seçmenizi öneririz.

Varlığın fiyatındaki daha fazla gelişmeyi analiz edin ve uzun veya kısa pozisyon alıp almayacağınıza göre bir karar verin. 

Uzun pozisyon, fiyat arttığı zaman elinizdeki varlıkları satarak kazanç elde etmek istediğiniz zaman seçilir. Fiyatın düşeceğini düşündüğünüzde kısa bir pozisyon seçilir, bu nedenle indirimli bir fiyattan bir varlık almayı planlarsınız.

Ardından, yukarıda belirtilen borsalardan birinde vadeli işlem sözleşmesi yapın ve uzun veya kısa bir pozisyon seçin. Ayrıca, işleminizde kullanmak istediğiniz kaldıracı seçin. WhiteBIT borsasında bir demo hesabı oluşturarak vadeli işlem ticareti yapabilirsiniz. WhiteBIT borsasında kurabileceğiniz DEMO hesap ile bitcoin vadeli işlemler herhangi bir ücret ödemeden deneme amaçlı yapma imkanınız vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir