Kablosuz ve yatay hareket yapabilen asansör

Gelişen teknoloji ile binalarımız artık daha yüksek ve daha geniş tasarımlara sahip olabiliyor. Bunun getirisi olarak birçok olumlu sonuç olsa da pek çok ihtiyaçta ortaya çıkıyor.

Yüksek binalarda en üst kata daha hızlı, güvenli ve konforlu ulaşabilme ihtiyacı en önemli sorunlarımız arasında yer alıyor. Binalarımızda kullandığımız asansörlerin 1853 yılından günümüze çok fazla gelişim gösterdiği söylenemez. 2014 yılında çıkan bir habere göre Alman asansör üretici firma ThyssenKrupp yatay ve dikey hareket edebilen kablosuz asansörler üzerinde çalıştığını ve başarı elde ettiğini duyurdu. Geliştirme sürecinin devam ettiği belirtilen asansör sisteminin 2016 yılında ilk denemesi yapılacak.

Multi ismiyle duyurulan asansör sistemi tıpkı araba gibi hareket edebilecek ve bir hatta birden fazla asansör çalışabilecektir. Yüzde 50 daha fazla yolcu taşıyabilecek bu manyetik asansörün aynı zamanda daha az enerji tüketeceği söyleniyor. Mimarların tasarımlarını oluştururken, mühendislerin yüksekleri hedeflerken sürekli aklında asansörlerin özellikleri vardır. Yatay ve dikey hareketi, daha az enerji ile daha fazla yolcu taşıyabilmesi, kablosuz olması ve aynı hatta birden fazla asansör çalışabilmesiyle büyük bir yenilik olarak görülüyor. Umarım maliyet konusunda da bizlere avantaj sağlar ve günlük hayatta kullanılabilir hale gelir.

Bu içerik Volkan Atabey tarafından aorhan.com için hazırlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir