İstanbul’a Seyahat Etmeden Önce Nasıl Bir Hazırlık Yapmalısınız?

Yakın zamanda İstanbul’a seyahat edeceklerin nasıl bir hazırlık yapması gerektiği konusunda mini bir rehber hazırladık. Bu rehbere göz atarak hazırlıklarınızı eksiksiz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Yolculuk öncesi yapılan hazırlıklar, seyahatinizin nasıl geçeceği konusunda da belirleyici oluyor. Bu nedenle rehberimize mutlaka göz atmanızı öneririz.

  • Bavul Hazırlığı

Öncelikle seyahatinizin kaç gün süreceğini önceden belirlemelisiniz. Bu süre boyunca kullanacağınız kıyafetleri ve kişisel eşyalarınızı bavulunuza yerleştirin. Şarj aleti gibi gün içerisinde kullanmanız gereken eşyalarınızı da bavula erkenden koymanız durumunda unutma ihtimalini de ortadan kaldırabilirsiniz.

En çok hata yapılan konu yanlış kıyafetleri almak oluyor. Seyahat edeceğiniz dönemde İstanbul’da hava sıcaklığının kaç derece olduğunu, yapış olup olmadığını mutlaka internetten öğrenin. Bu bilgiler doğrultusunda, hava durumuna uygun kıyafetler ve ayakkabılar almanızda fayda olacaktır.

Bu konuda dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur da çok ağır ya da çok fazla sayıda bavul ile yola çıkmamaktır. Çünkü fazla sayıda ya da çok ağır bavullar seyahat konforunuzu düşürür. Yanınıza sadece kullanacağınızdan ya da ihtiyaç olacağından emin olduğunuz eşyaları almalısınız. “Belki lazım olur” düşüncesiyle bavula eklenen eşyaların genellikle lazım olmadığını unutmayın.

  • Şehri Araştırma

Yola çıkmadan önce mutlaka İstanbul hakkında kısa bir araştırma yapın. Hangi amaçla bu şehre gittiğinize bağlı olarak semtleri ya da ulaşım seçeneklerini araştırabilirsiniz. Eğer gezi amacıyla bu kente gidecekseniz İstanbul’da gezilmeye değer yerleri araştırmanız ve bu yerlere nasıl ulaşım sağlayacağınızı önceden öğrenmenizde fayda var. Bu sayede kentte geçirdiğiniz zamanı çok daha verimli bir şekilde değerlendirme şansından da faydalanmış olursunuz.

İş amacıyla seyahat edecek olanlar iş görüşmesinin ya da iş etkinliğinin düzenleneceği yeri önceden internetten araştırabilir. Bu bölgeye nasıl ulaşım sağlayacağı konusunda da basit bir araştırma yapabilir. İstanbul’da kronikleşmiş bir trafik probleminin olduğunu unutmayın. Hangi yollarda günün hangi saatlerinde trafik probleminin olduğunu da öğrenebilirsiniz. Bu sayede gideceğiniz yerlere geç kalma riskini bir nebze de olsa azaltmanız mümkün olacaktır.

  • Otelinizi Ayarlama

Yola çıkmadan önce otelinizi de belirlemeniz ve bu noktada otelin konumunu da dikkatli seçmeniz gerekir. Olabildiğinde gideceğiniz yerlere yakın bir bölgede hizmet veren oteller arasından seçim yapmalısınız. Böylece trafikte daha az zaman geçirme şansını da elde etmiş olacaksınız. Yoğun trafik nedeniyle yolda zaman kaybetme riskini de azaltmanız mümkün olacak. Aynı zamanda otellerde erken rezervasyon durumunda indirimler de uygulanıyor. Erken dönemde yerinizi ayırtmanız durumunda çok daha düşük bir konaklama bütçesi ayırmanızın yeterli olacağını da unutmayın.

Tıpkı İstanbul uçak bileti ucuz fiyat avantajı gibi otellerde de erken dönemde yer ayırtmanın sağladığı avantajlardan siz de istifade edebilirsiniz. İstanbul her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlayan bir kent olduğundan otel bulmak zor olmuyor. Kentin en sık tercih edilen semtlerde daha fazla olsa da hemen her bölgesinde hizmet veren oteller mevcut. Online olarak da otelleri gözden geçirebilir, puanlarına ya da yorumlara bakarak otel seçiminizi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Uçak Bileti Alma

Son aşamada artık uçak biletinizi gidiş ve dönüş olmak kaydıyla satın almanız gerekiyor. Sizlere önerimiz ise Pegasus üzerinden online olarak uçak biletinizi satın almanız olacak. Zamanında havalanan ve zamanında varan Pegasus İstanbul seferleri için uçak biletleri al ve seyahat et diyerek konforlu bir seyahat önerisinde bulunabiliriz. Öncelikle uçak bileti fiyatlarının gayet uygun olduğunu bilmeyenler için aktarmak gerekir.

İstanbul seyahatlerinde çok sayıda kişinin biletini Pegasus üzerinden aldığını belirtmeliyiz. Bunun nedeni hem güvenli bir şekilde seyahat etmeyi sağlaması hem de yıl boyunca düşük fiyatla bilet alma imkanı sunmasıdır. Pegasus internet sitesinde uçak bileti fiyatlarını görebilir ve hangi tarihte bilet fiyatlarının ne kadar olduğu bilgisine ulaşabilirsiniz. Online olarak uçak bileti satın alma işleminizi yapabildiğiniz gibi online olarak check in işleminizi de yapabildiğinizi ekleyelim.

Check in işleminin internetten online olarak yapılabilmesi size ciddi bir zaman kazandıracaktır. Çok erken saatte havaalanına gitmek ve uzun süre sıra beklemek gibi sorunlardan kurtulmanızı sağlayacaktır. Son olarak indirimli olarak uçak bileti satın alma şansınızın da olduğunu ekleyelim ve bu fırsatları değerlendirmek için acele etmeniz gerektiğini belirtelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir