İşletmenizin İhtiyaçlarına Uygun Google Workspace

Önceki adı ile G Suite, şimdiki adıyla Google Workspace Türkçe anlamında çalışma alanı olarak adlandırılmaktadır. Google Workspace Google tarafından abonelik tabanlı olarak kullanıcılarına sunulmaktadır. Şirket bilgilerinizi güvende tutabilmek istiyorsanız Google Workspace ile tanışma zamanınız çoktan gelmiş bulunmaktadır. İçeriğimizin geri kalan kısmında sizlere maddeler halinde Google Workspace ne işe yarıyor, neleri kapsıyor en detaylı hali ile sizlere sunmuş bulunmaktayız. Şirketiniz için güçlü ve güvenli bir altyapı istiyorsanız Google Workspace yazılımı tam size göre diyebiliriz. Dilerseniz birlikte aşağıdaki diğer başlıkları inceleyebiliriz.

İşletmenizin İhtiyaçlarına Uygun Google Workspace
İşletmenizin İhtiyaçlarına Uygun Google Workspace

Nedir Bu Google Workspace?

İçeriğimizin bu kısmında sizlere Google Workspace nedir hakkında birçok bilgi vereceğiz. Şirketiniz için en iyisini ve en özelini istiyorsanız Google Workspace yazılımını muhakkak bilmeniz gerekmektedir. İçerisinde birçok uygulama barındıran ve şirketiniz için birbirinden güvenli bu bilgileri gelin birlikte inceleyelim.

•          Kurumsal Gmail Hesabı: Günümüzde şüphesiz ki hepimiz Gmail kullanmaktayız. Peki, şirketiniz için ne gibi kolaylıkları olduğunu biliyor musunuz? Google Workspace’in önemli bir parçası olan kurumsal Gmail hesabı sizlere iki kat daha fazla Google Drive depolama alanı sunmaktadır. Tüm şirket çalışanlarınız adına [email protected] şeklinde mail hesapları alarak tüm çalışanlarınızı tek bir alanda toplayabilirsiniz. İOS ve Android için mobil uygulamalar üzerinde e-postanızı kontrol edebilirsiniz. Üstelik Google Chat üzerinden de ortaklarınız ile iletişim halinde olabilirsiniz.

•          Google Meet (Toplantı): Müşterinin ayağına gitmeden zaman kazanmak, müşteriler ile görüşmeler yapmak, müşterilere hizmetlerinizi tanıtmak istiyorsanız Google Meet uygulaması da tam sizlere göre. Üstelik aileniz ve arkadaşlarınız ile de çok rahat bir şekilde iletişim kurabilirsiniz. Fiziksel temastan uzak durmak isteyenlerin uygulaması da diyebiliriz. Üstelik en önemli özelliklerinden biri olan birden fazla kişi ile sesli veya görüntülü sohbette yapabilirsiniz.

•          Google Chat: Bir diğer uygulamamız olan Google Chat ise, sizlere çevrimiçi çalışanlar ve daha verimli bir şekilde çalışmaların yürütülmesinde olanak tanır. Çalışanlar arasında grup kurarak birlikte koordine bir şekilde çalışabilirler. Üstelik mobil üzerinden de etkileşim halinde olabilirler.

•          Google Calendar (Takvim): Tüm cihazlarınıza uygun olduğu için oldukça kullanışlı bir uygulamadır. Etkinliğiniz için sizin yerinize aklında tutarak sizlere hatırlatmalar yapabilir. Hatırlatıcısı sizlere e-posta ile bildirilmektedir. Günlük, haftalık ve aylık arayüzü bulunmaktadır.

•          Google Drive: Bulut depolama ve dosya paylaşım alanı olarak kullanılmaktadır. Çalışanlar kendi aralarında güvenli bir şekilde dosya paylaşımı yapabilmektedirler.

•          Google Docs (Dökümanlar): Google Docs uygulamasını Microsoft World olarak görebilirsiniz. Dökümanlar oluşturma, düzenleme, paragraf oluşturma gibi birçok özelliği bulabilirsiniz.

•          Google Sheets (E-Tablolar): Web tabanlı tablo düzenleme uygulaması olarak bilinmektedir. Elektronik tablo düzenleme, biçimlendirme ve veri türlerini belirleme vb. Gibi işlerinizi halletmenizde yardımcı olur.

•          Google Slides (Slaytlar): Google’ın sunmuş olduğu eşsiz sunum uygulamalarından bir tanesidir. Slayt oluşturma, düzenleme, tasarım değiştirme vb. Gibi birçok olanağı bulunmaktadır.

•          Google Forms (Formlar): Yine Google tarafından bizlere sunulan bir anket oluşturma uygulaması olmaktadır. Anket oluşturma, ankete soru ya da sorular ekleme, anket düzenleme, paylaşma gibi birçok özellikleri bulunmaktadır.

•          Google Sites (Siteler): Google’ın sunduğu ücretsiz site oluşturma aracıdır. Kullanıcılar kendilerine ait bir web site kurmak için kullanabilirler.

•          Google Keep (Not Defteri): Aklınıza gelen her şeyi not alabilir ve kaydedebilirsiniz. Üstelik zamanı geldiğinde sizlere aksatmadan haber verecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir